1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Συνάντηση Γ. Σταθάκη (ΥΠΕΝ) με την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης και τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Συνάντηση Γ. Σταθάκη (ΥΠΕΝ) με την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης και τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Συνάντηση Γ. Σταθάκη (ΥΠΕΝ) με την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης και τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

0

Ισχυρές εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας, αλλά και επιπρόσθετα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες από την αποεπένδυση του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ θα διασφαλίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Π.ΕΝ., Γ. Σταθάκη, μετά τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης ανέφερε τα εξής:

«Ενημέρωσα τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και της ΓΕΝΟΠ/Δ.Ε.Η. για την πορεία των συζητήσεων και το σχέδιο στο οποίο θα καταλήξουμε έως το τέλος της εβδομάδας για την παραχώρηση μονάδων. Ταυτόχρονα τους ενημέρωσα και για τις διαδικασίες με τις οποίες επιδιώκουμε η παραχώρηση αυτή να μην οδηγήσει στη διάλυση της τοπικής κοινωνίας και της απασχόλησης, όπως υπάρχουν εύλογα ανησυχίες.

Το αντίθετο, θα υπάρξουν ισχυρές εγγυήσεις και για τις θέσεις απασχόλησης, καθώς και επιπρόσθετα οφέλη που μπορούμε να συζητήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, μετά τα Χριστούγεννα, προτίθεμαι να επισκεφτώ τη Μεγαλόπολη για να πραγματοποιήσω μία ευρεία συνάντηση με την Περιφέρεια, την τοπική κοινωνία και με τους εκπροσώπους της Δ.Ε.Η., ώστε να θέσουμε όλα τα ζητήματα σε ανοιχτό διάλογο.

Είναι κατανοητό ότι υπάρχει αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά όταν καθίσουν στο τραπέζι όλες οι πλευρές επιδιώκουμε να γίνει ένας πολύ ειλικρινής διάλογος και να οδηγηθούμε σε σημαντικές αποφάσεις. Το τονίζω, είναι επιδίωξη της Κυβέρνησης να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας».

Στη συνάντηση με τον Υπουργό συμμετείχαν, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμίας, ο Θανάσης Πετράκος από τη ΛΑΕ, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης, Αντώνης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Διονύσης Παπαδόπουλος και Γιώργος Μαρκολιάς, καθώς και αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με επικεφαλής, το πρόεδρο, Γιώργο Αδαμίδη και τον γενικό γραμματέα Αντώνη Καρρά.