1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. Google: Αγορά 536MW ενέργειας από αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ
Google: Αγορά 536MW ενέργειας από αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ

Google: Αγορά 536MW ενέργειας από αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ

0

Την προμήθεια 536MW νέας αιολικής δυναμικότητας από τέσσερα αιολικά πάρκα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Google στα πλαίσια της προσπάθειάς της να καταναλώνει ενέργεια 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο τεχνολογικός κολοσσός αποτελεί έναν από τους παγκόσμιους ηγέτες στη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανακοινώνοντας πέρυσι ότι τα γραφεία και τα κέντρα δεδομένων της θα τροφοδοτούνται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως τα τέλη του 2017.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Google υπέγραψε συμφωνία αγοράς 200 MW ενέργειας με την EDF Renewable Energy για το σύνολο της παραγωγής του σχεδιαζόμενου αιολικού πάρκου Glaciers Edge στην Αϊόβα.

Άλλες δύο συμφωνίες αγοράς 98 MW ενέργειας υπογράφηκαν με την Avangrid Renewables για τα αιολικά πάρκα Coyote Ridge και Tatanka Ridge στη Νότια Ντακότα.
Επιπλέον, υπογράφηκε συμφωνία αγοράς 140 MW ενέργειας με την Grand River Dam Authority (GRDA) που αφορά στην παραγωγή από το υπό κατασκευή αιολικό πάρκο Red Dirt της Enel Green Power στην Οκλαχόμα.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Αμερικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, ο Gary Demasi, διευθυντής παγκόσμιων υποδομών της Google, εξήγησε ότι η αιολική ενέργεια αντιπροσωπεύει μια επένδυση χαμηλού κινδύνου και υψηλής αξίας για την Google.
Επιπλέον, ανέφερε ότι τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προσφέρουν αξία στις επιχειρήσεις της εταιρείας, καθώς κλιμακώνουν και επιταχύνουν τις επενδύσεις στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται η Google.