1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Συνάντηση Γ. Σταθάκη- ΓΕΝΟΠ για την πώληση της ΔΕΗ
Συνάντηση Γ. Σταθάκη- ΓΕΝΟΠ για την πώληση της ΔΕΗ

Συνάντηση Γ. Σταθάκη- ΓΕΝΟΠ για την πώληση της ΔΕΗ

0

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη θα έχει σήμερα το απόγευμα 24 Ιανουαρίου, η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προκειμένου να θέσει στον υπουργό θέματα που αφορούν στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.

Το market test για την αποεπένδυση της ΔΕΗ ολοκληρώθηκε και αυτή τη στιγμή το υπουργείο επεξεργάζεται το κείμενο της νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα έρθει μέσα στις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή.

Βασικά θέματα συζήτησης εν όψει της σύνταξης του σχετικού κειμένου αποτελούν το εργασιακό και η διασφάλιση των 1300 θέσεων εργασίας των προς πώληση μονάδων, τα χρονοδιαγράμματα της πώλησης, το καθεστώς λειτουργίας, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, ο φορέας υλοποίησης αλλά και τις επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ αναμένεται να ζητήσει ανταποδοτικά και σε σχέση με την μείωση των εσόδων από τον Τοπικό Πόρο στην περιοχή να θεσπιστεί και να προχωρήσουν οι διαδικασίες παροχής δωρεάν τηλεθέρμανσης.

Όσον αφορά στα εργασιακά, δέσμευση του υπουργείου παραμένει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, κάτι που αναμένεται να συμπεριληφθεί και στη νομοθετική ρύθμιση.

Όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ. Αδαμίδης, τα σωματεία των εργαζομένων είναι κάθετα αντίθετα στην πώληση και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και απεργίες κατ’ αντιστοιχία εκείνων που είχαν λάβει χώρα το 2014 προκειμένου να μπλοκάρει τη διαδικασία.