1. Home
  2. Ενεργειακές
  3. επισημάνσεις
  4. Η Ελλάδα στο top 5 των χωρών με την ακριβότερη τιμή βενζίνης παγκοσμίως
Η Ελλάδα στο top 5 των χωρών με την ακριβότερη τιμή βενζίνης παγκοσμίως

Η Ελλάδα στο top 5 των χωρών με την ακριβότερη τιμή βενζίνης παγκοσμίως

0

Συνεχίζει την ανοδική πορεία η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα, κατατάσσοντάς την στην πέμπτη θέση με την ακριβότερη βενζίνη σε όλο τον κόσμο.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη (faidra@energyin.gr)

Σύμφωνα με τη λίστα της GlobalPetrolPrices με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2018, η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη και την πέμπτη θέση σε όλο τον κόσμο με την ακριβότερη βενζίνη.

Στην πρώτη θέση, ανάμεσα σε συνολικά 166 χώρες, βρίσκεται η Ισλανδία με μέση τιμή βενζίνης τα 1,68 ευρώ. Ακολουθεί η Νορβηγία με 1,66 ευρώ, το Μονακό και το Χονγκ Κονγκ με 1,65 ευρώ, η Ολλανδία με 1,59 ευρώ, και στην 5η θέση βρίσκεται η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία, με τιμή 1,57 ευρώ.

Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η Βενεζουέλα του Μαδούρο με μόλις 1 λεπτό το λίτρο της βενζίνης, ενώ στην Ευρώπη, τη χαμηλότερη τιμή έχει η Λευκορωσία, με 0,51 ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα κινούταν στο 1,48 ευρώ το λίτρο, τον Οκτώβριο στο 1,50 ευρώ το λίτρο, το Νοέμβριο στο 1,52 ευρώ το λίτρο και τον Δεκέμβριο έχει φτάσει στα 1,541 ευρώ το λίτρο.  Τον Δεκέμβριο η Ελλάδα καταλάμβανε την 6η θέση και μόλις ένα μήνα μετά ανέβηκε στην 5η.