1. Home
  2. Περιβάλλον
  3. Συνδιοργάνωση b2b event από ΚΑΠΕ και ΕΛΚΕΘΕ για τη Γαλάζια Ενέργεια
Συνδιοργάνωση b2b event από ΚΑΠΕ και ΕΛΚΕΘΕ για τη Γαλάζια Ενέργεια

Συνδιοργάνωση b2b event από ΚΑΠΕ και ΕΛΚΕΘΕ για τη Γαλάζια Ενέργεια

0

Γράφει ο Αριστείδης Ζευγίτης.

 

Άλλη μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία προωθεί το ΚΑΠΕ όπως πληροφορούμαστε. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) συνδιοργανώνουν εκδήλωση με προγραμματισμένες κατʼ ιδίαν Επιχειρηματικές Συναντήσεις (b2b event), μεταξύ φορέων που δραστηριοποιούνται στον αναδυόμενο τομέα της αξιοποίησης του δυναμικού της θαλάσσιας και της ωκεάνιας ενέργειας, της Γαλάζιας Ενέργειας. Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Verde.tec (Μ.Ε.C. Παιανία), το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στις 10:30 π.μ., θα συμμετάσχουν μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, start-ups, spin-offs και Ερευνητικά Κέντρα/Πανεπιστήμια.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Ελληνικό Κόμβο για τη Γαλάζια Ενέργεια, ο οποίος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MED-Interreg PELAGOS (https://pelagos.interreg-med.eu/), συντονίζεται από το ΕΛΚΕΘΕ, και παρέχει πολλαπλές υπηρεσίες καινοτομίας στα μέλη του.

Στόχος του είναι η υποστήριξη και προώθηση της Ελληνικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας σε θέματα θαλάσσιων ΑΠΕ, αλλά και η δημιουργία ευρύτερων ευκαιριών συνεργασίας στην Μεσόγειο. Το έργο PELAGOS, που συντονίζεται συνολικά από το ΚΑΠΕ, εκτός της Ελλάδας υλοποιεί παρόμοιες δράσεις και σε άλλες 6 Μεσογειακές χώρες την Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κροατία και Κύπρο.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς να παρουσιάσουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις ερευνητικές τους δραστηριότητες, ώστε να ευνοηθούν συνέργειες μεταξύ τους και να διευκολυνθεί η αναζήτηση κατάλληλων εταίρων με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν και να προγραμματίσουν επιχειρηματικές συναντήσεις, χρησιμοποιώντας την ακόλουθη πλατφόρμα: https://connect.eventtia.com/en/dmz/pelagosb2b/website