1. Home
  2. Νέα
  3. Προειδοποιούν οι Γερμανοί για την αθρόα εισροή χάλυβα
Προειδοποιούν οι Γερμανοί για την αθρόα εισροή χάλυβα

Προειδοποιούν οι Γερμανοί για την αθρόα εισροή χάλυβα

0

Στη μεγάλη αύξηση των όγκων εισροής χάλυβα στην ευρωπαϊκή αγορά από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναφέρθηκε ο επικεφαλής της γερμανικής ένωσης χάλυβα, Χανς Γιούργκεν Κέρκχοφ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, ο κ. Κέρκχοφ σημείωσε πως «τους τρεις πρώτους μήνες του 2018, οι εισαγωγές από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 139% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αυτές από την Τουρκία κατά 76%».

Ο επικεφαλής της VDEh κάλεσε την ΕΕ να εφαρμόσει άμεσα μέτρα για να αποτρέψει την αθρόα εισροή ξένου χάλυβα στην ευρωπαϊκή αγορά, επιβάλλοντας τα δικά της ανώτατα όρια ή δασμούς.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ ανακοίνωσε πριν από δύο μήνες την επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, προκειμένου να ανακόψει τις εισαγωγές από την Κίνα, που έχουν επιφέρει πτώση των τιμών και έχουν οδηγήσει εκτός αγοράς αμερικανικές εταιρίες.

Έχει παρατείνει την προσωρινή εξαίρεση από τους δασμούς για την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό έως την 1η Ιουνίου, αλλά η ΕΕ έχει ζητήσει τη μόνιμη εξαίρεσή της.

«Πιστεύω ότι η ΕΕ είναι σε καλή θέση (για διαπραγματεύσεις). Αλλά πρέπει να παρουσιάσει ένα ενωμένο μέτωπο και δεν πρέπει να επιτρέψει τον εαυτό της να είναι διχασμένη», δήλωσε ο Κέρκοφ.

Ο επικεφαλής της γερμανικής ένωσης χάλυβα παροτρύνει τους Ευρωπαίους εταίρους της να επιδιώξουν μια ευρύτερη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ που να ωφελεί και τις δύο πλευρές, αν και αυτή η στάση των Γερμανών τους βάζει απέναντι από άλλους εταίρους της Ευρώπης, όπως οι Γάλλοι.