1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. Θέλει στροφή στην πράσινη ενέργεια ο νέος πρόεδρος της Κόστα Ρίκα
Θέλει στροφή στην πράσινη ενέργεια ο νέος πρόεδρος της Κόστα Ρίκα

Θέλει στροφή στην πράσινη ενέργεια ο νέος πρόεδρος της Κόστα Ρίκα

0

Ο Κάρλος Αλβαράδο ορκίστηκε ως νέος πρόεδρος της Κόστα Ρίκα και θέτει ως βασική προτεραιότητά του την αποκέντρωση και τη μετάβαση της κοινωνίας της χώρας στην πράσινη ενέργεια σε ποσοστό 100%!

Ο μόλις 38 ετών πρόεδρος (ο νεότερος κράτους της Αμερικής) δήλωσε ότι επιθυμεί να θέσει ένα σχέδιο για τη μετάβαση σε μια κοινωνία που βασίζεται πλήρως σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα σε έξι μήνες.

«Πρέπει να προωθήσουμε την αποφασιστική και συντονισμένη δράση από όλους τους τομείς της κοινωνίας για να ξεκινήσουμε και να επιταχύνουμε αυτήν τη διαδικασία μόνιμα, όχι μόνο προωθώντας την πράσινη μεταφορά και παραγωγή ενέργειας, αλλά και εκσυγχρονίζοντας τα θεσμικά μας όργανα», δήλωσε ο Κάρλος Αλβαράδο, ο οποίος μάλιστα κατέφτασε στην ορκωμοσία του με ένα λεωφορείο καυσίμων υδρογόνου!

Περίπου το 78% της ηλεκτρικής ενέργειας της Κόστα Ρίκα προέρχεται από υδροηλεκτρική ενέργεια, ενώ η αιολική και η γεωθερμική ενέργεια παρέχουν 10% έκαστη. Λιγότερο τους 1% της ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από φωτοβολταϊκά. Η κυβέρνηση έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό για να διασφαλίσει ότι η ηλεκτρική ενέργεια από αυτές τις πηγές μπορεί να μεταφερθεί αποτελεσματικά στα αστικά κέντρα.

Η Κόστα Ρίκα ελπίζει να έχει ένα εντελώς πράσινο ηλεκτρικό δίκτυο έως το 2021.