1. Home
  2. Νέα
  3. Ο αγωγός στο “τραπέζι” της συνάντησης Σταθάκη-Τσανάκα
Ο αγωγός στο “τραπέζι” της συνάντησης Σταθάκη-Τσανάκα

Ο αγωγός στο “τραπέζι” της συνάντησης Σταθάκη-Τσανάκα

0

Στην Καβάλα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προκειμένου να συναντήσει την δήμαρχο της πόλης, Δήμητρα Τσανάκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτησή τους θα περιστραφεί γύρω από υπόθεση του αγωγού ΤΑΡ και τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τη διέλευση του μέσα από τα τενάγη Φιλίππων.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η συμφωνία του ΥΠΕΝ με τη Διοίκηση της κοινοπραξίας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), για τη χρηματοδότηση έργου, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ύδρευσης, λειψυδρίας και πλημμυρών στην περιοχή Καβάλας-Φιλίππων.

Η χρηματοδότηση του έργου, παράλληλα με την κατασκευή του TAP στη βάση της εγκεκριμένης όδευσης στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων, θα αποφασιστεί μετά από τη συνεννόηση του Υπουργείου με τους συναρμόδιους τοπικούς και άλλους φορείς και την Κοινοπραξία.

Το Υπουργείο συγκροτεί ομάδα εργασίας, με στόχο τον άρτιο σχεδιασμό και την ταχεία υλοποίηση του έργου και καλεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το Δήμο Καβάλας, το Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Μ. και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Π.Α.Μ.), να ορίσουν άμεσα τους εκπροσώπους τους.