1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Στο εδώλιο για άλλη μια φορά οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ
Στο εδώλιο για άλλη μια φορά οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Στο εδώλιο για άλλη μια φορά οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

0

Στο εδώλιο του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα καθίσει σήμερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, 9 ακόμα συνδικαλιστές της επιχείρησης και 5 πολίτες, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της κατάληψης στο κτήριο της ΔΕΗ στο Χολαργό.

Είχε προηγηθεί μήνυση εκ μέρους της διοίκησης της ΔΕΗ που κατήγγειλε την τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος και ζητούσε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, αμέσως έδωσε παραγγελία στον συνάδελφό της, εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση να εποπτεύσει της προκαταρκτικής εξέτασης αναθέτοντας τη διενέργειά της στην αστυνομία.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτόφωρης διαδικασίας και ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, ενώ ένας πολίτης αντιμετωπίζει επιπλέον και το αδίκημα της αντίστασης. Η δίκη είχε αναβληθεί, λόγω απουσίας των περισσοτέρων μαρτύρων τόσο από τις διευθύνσεις της ΔΕΗ, όσο και από την αστυνομία.

Τότε, οι κατηγορούμενοι είχαν εκδηλώσει την πρόθεση σε ενδεχόμενη καταδίκη τους να μην ασκήσουν έφεση, όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι δεν διέπραξαν κανένα αδίκημα, αλλά άσκησαν νόμιμο δικαίωμά τους.