1. Home
  2. Ηλιακή
  3. ενέργεια
  4. IBC SOLAR: Ολοκληρώνει φ/β έργο στην Αμερικανική Πρεσβεία
IBC SOLAR: Ολοκληρώνει φ/β έργο στην Αμερικανική Πρεσβεία

IBC SOLAR: Ολοκληρώνει φ/β έργο στην Αμερικανική Πρεσβεία

0

Αθήνα, 09 Δεκεμβρίου 2011 –Στις 14 Οκτώβριου τέθηκε σε λειτουργία το φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 96,6kWp που παραδόθηκε από την IBC SOLAR στην Αμερικανική Πρεσβεία. Παράγοντας περίπου 135.000kWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας τον χρόνο από τον ήλιο, η εγκατάσταση θα αποτρέπει κατ’ εκτίμηση την εκπομπή 135 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, ετησίως. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το σύστημα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του κτιρίου της πρεσβείας και δε διοχετεύεται στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Η IBC SOLAR A.E., η θυγατρική της IBC SOLAR με έδρα την Αθήνα, ήταν υπεύθυνη για την μελέτη του έργου, για την παροχή του εξοπλισμού καθώς και την εποπτεία της κατασκευής. Η κατασκευή του συστήματος ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου του 2011 και ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες. 420 πλαίσια πολυκρυσταλλικού τύπου, IBC PolySol 230TE, παράγουν περίπου 135000kWh ηλιακής ενέργειας ετησίως, η οποία θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του κτιρίου της πρεσβείας.

Το σύστημα τοποθετήθηκε στα στέγαστρα που υπήρχαν στον χώρο στάθμευσης. Με αυτό τον τρόπο έκτος από το να παράγουν πράσινη ενέργεια, τα πλαίσια προσφέρουν σκίαση στα αυτοκίνητα της πρεσβείας.

Το έργο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “U.S. Mission Solar Energy Project” που έχει ως στόχο την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις Αμερικανικές Πρεσβείες σε όλο τον κόσμο. Λειτουργώντας ως πρότυπο, παρόμοιες προσπάθειες έχουν ήδη ολοκληρωθεί στη Γενεύη (Ελβετία) και το Κιγκάλι (Ρουάντα). «Αυτή είναι μια εξαιρετική εγκατάσταση που αναδεικνύει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Πράσινη Ενέργεια και την επιδίωξη πράσινων λύσεων μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα της Πρεσβείας,» είπε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Ντάνιελ Μπ. Σμιθ. «Όπως τόνισε ο Πρόεδρος Ομπάμα οι Ηνωμένες πολιτείες πρέπει να ηγηθούν μέσω του παραδείγματός τους στη χρήση έξυπνων ενεργειακών προϊόντων στον τομέα της ενέργειας. Η Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση αποτελεί πρωτοβουλία με ακριβώς αυτό το χαρακτήρα.».

Η IBC SOLAR AG δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά από το 2007, μέσω της θυγατρικής της IBC SOLAR A.E. Η εταιρεία προσφέρει πλήρη γκάμα φωτοβολταϊκού εξοπλισμού. Η IBC SOLAR A.E. έχει αναπτύξει ένα πανελλαδικό δίκτυο επίσημων διανομέων-συνεργατών, στους οποίους παρέχει τεχνική κατάρτιση και υποστήριξη για τον σχεδιασμό φωτοβολταϊκών έργων. Η Ελληνική θυγατρική υλοποιεί επίσης και δικά της φωτοβολταϊκά έργα «turnkey».

Σχετικά με την IBC SOLAR AΕ
Η IBC SOLAR A.E. ιδρύθηκε το 2007 στην Αθήνα και αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους προμηθευτές φωτοβολταϊκών συστημάτων και λύσεων Ελληνική αγορά. Η εταιρία στην Ελλάδα καλύπτει όλο το φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών της IBC SOLAR. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει στην Ελληνική αγορά πλήρη γκάμα Φ/Β εξοπλισμού (πλαίσια, αντιστροφείς, βάσεις στήριξης, συστήματα μέτρησης και παρακολούθησης, ρυθμιστές φόρτισης, μπαταρίες, καλώδια και λοιπό ηλεκτρολογικό εξοπλισμό). Παράλληλα προσφέρει γκάμα υπηρεσιών που ξεκινάει από συμβουλευτικές υπηρεσίες και τον σχεδιασμό της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, και φθάνει μέχρι την υλοποίηση του έργου και την παράδοση με το κλειδί στο χέρι.

Η IBC SOLAR Α.Ε. έχει αναπτύξει ένα πανελλαδικό δίκτυο επίσημων διανομέων-συνεργατών, οι οποίοι προωθούν τον Φ/Β εξοπλισμό της IBC SOLAR AE. Στο δίκτυο διανομέων-συνεργατών η IBC παρέχει τεχνική κατάρτιση και υποστήριξη.

Σχετικά με την IBC SOLAR AG
Η IBC SOLAR είναι μια εκ των μεγαλύτερων εταιρειών φωτοβολταϊκών συστημάτων σε παγκόσμια κλίμακα, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για την παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο. Η εταιρεία καλύπτει ολόκληρο το φάσμα εργασιών, από τον σχεδιασμό μέχρι την συνολική λύση με το κλειδί στο χέρι (turnkey). Παγκοσμίως, η IBC SOLAR έχει ήδη εγκαταστήσει περισσότερα από 100.000 έργα turnkey συνολικής ισχύος άνω των 1,6GW. Η κλίμακα αυτών των εγκαταστάσεων κυμαίνεται από μεγάλα διασυνδεδεμένα φωτοβολταϊκά πάρκα μέχρι αυτόνομα συστήματα. Η IBC SOLAR εμπορεύεται τον φωτοβολταϊκό της εξοπλισμό μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου εμπόρων. Ως εργολάβος, σχεδιάζει και υλοποιεί μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα. Μέσω της υποστήριξης και της παρακολούθησης, η IBC SOLAR διασφαλίζει την μέγιστη απόδοση των φωτοβολταϊκών έργων.

Η IBC SOLAR ιδρύθηκε το 1982 στο Bad Staffelstein στην Γερμανία. Η IBC SOLAR εκπροσωπείται σε όλο τον κόσμο από τις θυγατρικές της στην Ολλανδία, στην Γαλλία, στην Τσεχία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα, στην Μαλαισία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Κίνα και στην Τουρκία Αυτή την στιγμή απασχολεί πάνω από 400 άτομα, εκ των οποίων τα 290 στην Γερμανία. Ο Όμιλος εταιρειών IBC SOLAR διευθύνεται από τα κεντρικά στο Bad Staffelstein

Άτομο επικοινωνίας:
IBC SOLAR AE
Λίλιαν Παναγιωτοπούλου
Παραδείσου 29 & Ζαγοράς,
151-25, Μαρούσι, Αθήνα
Τηλ. +30 210 6828163, +30 210 6801724
Fax +30 210 6801723
Email lilian.panagiotopoulou@ibc-solar.gr
www.ibc-solar.gr