1. Home
  2. Ηλιακή
  3. ενέργεια
  4. Proinso: Φωτοβολταϊκά μέσω facebook!
Proinso: Φωτοβολταϊκά μέσω facebook!

Proinso: Φωτοβολταϊκά μέσω facebook!

0

Η PROINSO  λανσάρισε μία νεωτεριστική πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας με τον τίτλο “Αλληλέγγυα Ηλιακή Ενέργεια” που θα έχει αντίκτυπο στα κοινωνικά δίκτυα.

Στόχος της είναι να συγκεντρώσει, μέσω των “κλικ” των χρηστών στις σελίδες της στο facebook, βατ ηλιακής ενέργειας που θα μετατραπούν σε φωτοβολταϊκό υλικό που θα δωρισθεί από την PROINSO για φωτοβολταϊκά πρότζεκτ σε μη προνομιούχες περιοχές που δεν έχουν τα εφόδια και/ή την δυνατότητα να εκμεταλλευθούν την ηλιακή ενέργεια. Οι χρήστες απλά θα κάνουν ένα κλικ και η PROINSO θα είναι αυτή που θα αναλάβει συνολικά εκ μέρους των χρηστών να δωρίσει την μέγιστη ισχύ σε κιλοβάτ που θα αντιστοιχεί στα πραγματοποιηθέντα κλικ.

Με τον τρόπο αυτό η PROINSO κάνει τους χρήστες συμμέτοχους, εντελώς δωρεάν, σε μία πράξη Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας και τους εμπλέκει σε αλληλέγγυα πρότζεκτ τα οποία θα φέρει σε πέρας μέσα στο 2012.

“Κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς θέλουμε να δωρίσουμε υλικό για διάφορα φωτοβολταϊκά πρότζεκτ σε κοινότητες οι οποίες, οικονομικά, αδυνατούν να το αποκτήσουν. Τα πρότζεκτ αυτά θα τις επέτρεπαν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους με τη βοήθεια της ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας. Ευελπιστούμε οι πελάτες μας, οι προμηθευτές μας και οι fans να έχουν ενεργό συμμετοχή και να αισθανθούν ότι και οι ίδιοι είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής της δωρεάς. Για το λόγο αυτό θα ξεκινήσουμε με μία πολύ απλή πράξη, μια που το μόνο που θα χρειασθεί είναι να κάνουν ένα κλικ, χωρίς κανένα κόστος από μέρους τους. Μετέπειτα, θα ζητήσουμε την ψήφο τους για τα διάφορα πρότζεκτ που θα παρουσιασθούν, θα τους ζητήσουμε επίσης να μας συστήσουν και άλλα πρότζεκτ και θα τους κρατήσουμε ενήμερους για την ανάπτυξή τους και τα επιτευχθέντα αποτελέσματα. Θα μπορέσουμε έτσι να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι η δική μας πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας πραγματοποιείται χάρη, εκτός των άλλων, και στους χρήστες και τη συμμετοχή τους”, τονίζει η Teresa Marticorena, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ της PROINSO.

Οι χρήστες θα μπορούν να εισέρχονται και να δωρίζουν την “Αλληλέγγυα Ηλιακή τους Ενέργεια”, μέχρι τις 12 Ιανουαρίου του 2012, στις ιστοσελίδες του Facebook που διατηρεί η PROINSO σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά. Επιπλέον, η καμπάνια θα δημοσιευθεί και θα προωθηθεί και στους ιστοτόπους www.proinso.net, www.opdegroup.com, www.opde.net και www.mecasolar.com, από τους οποίους θα υπάρχει σύνδεσμος επανακατεύθυνσης για τους ενδιαφερόμενους χρήστες προς το Facebook που αντιστοιχεί σε κάθε χώρα.

Θα δημιουργηθεί, ακόμη, μία σελίδα στη γενική παρουσίαση του facebook με τον τίτλο “SOLAR ENERGY SOLIDARITY” η οποία θα δείχνει όλες τις συνεισφορές με κλικ καθώς και τα σχόλια και τις συστάσεις που θα κάνουν οι χρήστες στις διάφορες σελίδες κάθε χώρας με ιστότοπο PROINSO. Επιπλέον, στη γενική αυτή σελίδα θα δημοσιεύεται η εξέλιξη των αλληλέγγυων πρότζεκτ για τα οποία η PROINSO θα δωρίσει το φωτοβολταϊκό υλικό.

Για τους χρήστες είναι απλούστατο μια που αρκεί να κάνουν ένα κλικ, χωρίς κανένα κόστος, στnν ένδειξη “Μου αρέσει” των ανωτέρω ιστοσελίδων, οπότε και, αυτόματα, θα προσθέτονται σε έναν μετρητή τα βατ της “ Αλληλέγγυας Ηλιακής Ενέργειας”. Θα έχουν ακόμη την επιλογή να προσφέρουν τις συστάσεις και τις ιδέες τους σε σχέση με εκείνα τα αλληλέγγυα πρότζεκτ ηλιακής ενέργειας που θεωρούν ότι μπορούν να συμπεριληφθούν στην καμπάνια.

Η PROINSO θα αναλάβει να ζητήσει την υποστήριξη για την πρωτοβουλία αυτή και τη συνεργασία των διαφόρων φωτοβολταϊκών οργανώσεων στις οποίες συμμετέχει καθώς και άλλων με τις οποίες βρίσκεται σε επαφή: AEF, ANPER, APPA, ASIF από την Ισπανία, SEIA από τις ΗΠΑ, CANSEIA από τον Καναδά, GIFI από την Ιταλία, HELLAPCO από την Ελλάδα και BPVA από την Μεγάλη Βρετανία, όπως επίσης και άλλων μη κερδοσκοπικών οργανισμών και ενώσεων που ασχολούνται με ενεργειακά θέματα.

Η PROINSO κάνει έκκληση στους διαδικτυακούς χρήστες να προσθέσουν την ενέργειά τους σε αυτήν της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι η ενέργεια είναι “ένα ζωτικό στοιχείο για την ικανοποίηση των βασικών ανθρώπινων αναγκών, την προμήθεια υπηρεσιών, καθώς και για την βελτίωση της αγροτικής παραγωγής και την ασφάλεια της διατροφής με την προετοιμασία του εδάφους, τον εμπλουτισμό και την άρδευσή του”.

Υπό την έννοια αυτή οι εκπρόσωποι της εταιρείας υπογραμμίζουν ότι ο ήλιος παρέχει καθημερινά στην υφήλιο εκατομμύρια βατ ενέργειας χωρίς κόστος. “Η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να τύχει εκμετάλλευσης σε διάφορες χώρες για την βελτίωση της ζωής ατόμων και κοινοτήτων που δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες πηγές ενέργειας λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, των αντίξοων οικονομικών συνθηκών και των μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων”.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, προσθέτουν, με την καμπάνια αλληλεγγύης η PROINSO αναλαμβάνει μία κοινωνική υποχρέωση να προωθήσει και να παραδώσει στις κοινότητες αυτές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και έλλειψη χρημάτων τα τεχνικά μέσα “για να μπορέσουν να παράγουν ηλιακή φωτοβολταϊκή ενέργεια και να επωφεληθούν από αυτό που μας παρέχει άφθονα ο ήλιος”.