1. Home
  2. Νέα
  3. Συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας από την LG
Συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας από την LG

Συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας από την LG

0

Η LG παρουσιάζει στη CES 2012 τη νέα γενιά έξυπνων οικιακών συσκευών. με την αναβαθμισμένη τεχνολογία Smart ThinQ, το νέο Home Energy Management System (HeMS) και τη συνδεσιμότητα Device-to-Device.


Εγκαινιάζοντας τη νέα γενιά επαναστατικών έξυπνων οικιακών συσκευών για το 2012, η LG Electronics παρουσιάζει την αναβαθμισμένη τεχνολογία Smart ThinQ και το νέο Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης του Σπιτιού (Home Energy Management System / HeMS), στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης CES 2012, που διεξάγεται στο Λας Βέγκας.


Συνδυαστικά, οι τεχνολογίες Smart ThinQ και HeMS, παρέχουν στους καταναλωτές έναν πιο άνετο και εύκολο τρόπο για τη διαχείριση του νοικοκυριού, καθώς και δυνητικά μεγαλύτερη εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.


Στη CES παρουσιάζονται οι νέες εξελιγμένες οικιακές συσκευές της LG, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν ιδανικά το σύγχρονο τρόπο ζωής. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται ένας ψυγειοκαταψύκτης εξαιρετικά μεγάλης χωρητικότητας, που είναι εξοπλισμένος με την πόρτα τύπου Blast Chiller French-door και ο οποίος απέσπασε τη διάκριση “CES 2012 Best of Innovations”, καθώς και ένα μεγάλο και γρήγορο πλυντήριο ρούχων, το οποίο επίσης απέσπασε ένα βραβείο 2012 CES Innovations Award.


Η αναβαθμισμένη τεχνολογία Smart ThinQ της LG, παρέχει προσαρμόσιμη ευκολία και ευέλικτους τρόπους για τον έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας. Στο επίκεντρο αυτής της τεχνολογίας βρίσκεται το Smart Manager, το οποία παρέχει ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης τροφίμων. Με το Smart Manager, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν την LCD οθόνη του ψυγείου τους ή το smartphone τους, ώστε να ελέγχουν ποια τρόφιμα βρίσκονται μέσα στο ψυγείο, που ακριβώς είναι τοποθετημένα καθώς και πότε θα λήξουν. Επιπλέον, το Smart DiagnosisTM επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη διάγνωση ή την επίλυση προβλημάτων μέσω των έξυπνων συσκευών.


Η λειτουργία Smart Access επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση και να παρακολουθούν τη λειτουργία του οικιακού εξοπλισμού τους μέσα από τις έξυπνες συσκευές τους, ενώ με το Smart Adapt οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν νέα προγράμματα ή λογισμικό, ώστε να έχουν όλα τα προνόμια από τις τελευταίες εξελίξεις της LG, χωρίς να απαιτείται να αγοράσουν ένα νέο προϊόν. Εξίσου σημαντικό είναι ότι, οι έξυπνες συσκευές της LG είναι Smart Grid-ready, κάτι το οποίο σημαίνει ότι όταν οι τοπικοί πάροχοι ενέργειας διαθέσουν Smart Grid-compatible ωράρια διαφοροποιημένης χρέωσης, οι καταναλωτές θα μπορούν να ρυθμίσουν τη λειτουργία των συσκευών τους, ώστε να επωφεληθούν στο έπακρο από τις καλύτερες δυνατές χρεώσεις κατανάλωσης ενέργειας κάθε ημέρα.


Φέτος, η LG εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις καινοτομίες που εισήγαγε στην έξυπνη τεχνολογία, προκειμένου να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο οικιακό δίκτυο με Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης – HeMS, ακόμη μιας καινοτόμου λύσης της LG που κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη CES 2012. Το HeMS, παρέχει στους χρήστες πρόσβαση στα δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας των έξυπνων οικιακών συσκευών, μέσω του smartphone ή του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι καταναλωτές μπορούν να παρακολουθούν την κατανάλωση ενέργειας και τα σχετικά ενεργειακά κόστη ανά ώρα, ημέρα, μήνα ή χρόνο. Όποτε χρειάζεται, οι καταναλωτές μπορούν να προσαρμόζουν τη χρήση, ώστε να μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας και να εξοικονομούνται χρήματα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.


Παράλληλα, στο πλαίσιο της CES, η LG παρουσιάζει το νέο έξυπνο ψυγείο, το έξυπνο πλυντήριο πιάτων, τον έξυπνο φούρνο και την έξυπνη ρομποτική σκούπα. Συγκεκριμένα, το έξυπνο ψυγείο και το έξυπνο πλυντήριο ρούχων, αποτελούν τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα των πλέον προηγμένων smart τεχνολογιών της LG. Επιπρόσθετα, οι Core Τεχνολογίες της LG -Linear Compressor, Inverter Direct Drive™, Infrared Grill™ και KOMPRESSOR®- συμβάλλουν στη βελτίωση της απόδοσης, στην αύξηση της αντοχής και στη μεγιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των οικιακών συσκευών της LG.


Οι επισκέπτες της έκθεσης, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον French-door ψυγείοκαταψύκτη με την εξαιρετικά μεγάλη χωρητικότητα, που ενσωματώνει το καινοτόμο Blast Chiller, και ο οποίος απέσπασε τη διάκριση CES 2012 “Best of Innovation”. Το Blast Chiller είναι ένα καινοτόμο τμήμα ταχείας ψύξεως του ψυγείου, που μπορεί να ψύξει ένα αλουμινένιο κουτί αναψυκτικού ή μπύρας σε λιγότερα από 5 λεπτά, κάτι το οποίο αποτελεί την τέλεια λύση όταν υπάρχουν απρόσμενοι επισκέπτες.


Η LG παρουσιάζει επίσης, το εξαιρετικά γρήγορο πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης με μεγάλη χωρητικότητα, καθώς και το νέο φούρνο που ενσωματώνει τη μοναδική τεχνολογία Infrared Grill™. Επίσης, στο περίπτερο της LG παρουσιάζεται τo νέο πλυντήριο πιάτων, το οποίο διαθέτει ισχυρή απόδοση πλύσης και ακόμη πιο αποτελεσματική χρήση του νερού χάρη στην τεχνολογία TrueSteam™.


Με εξειδίκευση στη διαχείριση ρούχων τα οποία χρήζουν ειδικής φροντίδας, όπως τα κουστούμια και οι μπλούζες, το LG Styler αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση φροντίδας των ρούχων, η οποία μάλιστα συνδυάζεται και με άλλα προϊόντα της LG, όπως τα πλυντήρια ρούχων της εταιρείας. Το LG Styler αξιοποιεί τη δύναμη του ατμού για να μειώσει τα καθημερινά τσαλακώματα και τις ανεπιθύμητες οσμές. Επιπλέον, διατηρεί τα ρούχα φρέσκα, χρησιμοποιώντας μία ποικιλία αρωμάτων τα οποία διαχέονται διακριτικά στα αποθηκευμένα ενδύματα. Το Styler επιτρέπει στους καταναλωτές να διατηρούν την γκαρνταρόμπα τους καθαρή με ένα επαγγελματικό άγγιγμα.


Η HOM-BOT είναι η προηγμένη ρομποτική σκούπα της LG, η οποία επιτρέπει το εύκολο και άνετο αυτοματοποιημένο καθάρισμα στο σπίτι. Το σύστημα χαρτογράφησης Dual Eye Camera Sensor, χρησιμοποιεί έξυπνη πλοήγηση για πιο γρήγορο και ακριβές καθάρισμα, ενώ το μικρό της ύψος που δε ξεπερνάει τις 3,5 ίντσες και το χαμηλό επίπεδο θορύβου που κυμαίνεται μόλις στα 50dB, επιτρέπουν στους καταναλωτές να απολαμβάνουν άλλες δραστηριότητες καθώς η ρομποτική σκούπα περιποιείται το πάτωμα.


Οι εκπληκτικές συσκευές της LG συνοδεύονται και από τη νέα γκάμα εντοιχιζόμενων συσκευών LG Studio Series™, η οποία περιλαμβάνει 3πορτο ψυγείο μεγάλης χωρητικότητας με λειτουργία door-in-door, καθώς και ένα εντοιχιζόμενο Side-by-Side ψυγειοκαταψύκτη με μοντέρνα σχεδίαση.