
Η τουρκική κυβέρνηση δείχνει να βλέπει πλέον με άλλο μάτι την παραγωγή καθαρής ενέργειας και στοχεύει στην ενίσχυση της τοπικής βιομηχανίας κατασκευής ανεμογεννητριών και άλλων εταιρειών κατασκευής και πώλησης αιολικού εξοπλισμού.
Εκτιμάται ότι η τουρκική οικονομία έχει πληρώσει 20 δις δολάρια την τελευταία εικοσαετία για να εισάγει εξοπλισμό για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κάτι που έχει θορυβήσει την κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει ο Yucel Altunbasak, πρόεδρος του κρατικού Επιστημονικού και Τεχνολογικού Συμβουλίου Ερευνών της Τουρκίας (Tubitak), ο Ερντογάν υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια αλλαγών στην τουρκική νομοθεσία περί κρατικών εξαγορών, που θα επιτρέψουν στο Tubitak να συστήσει εταιρείες κατασκευής ανεμογεννητριών και λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή αιολικής ενέργειας. Στόχος είναι η διάχυση της σχετικής τεχνολογίας, ενώ η Tubitak επιδιώκει να έχει εταιρικό μερίδιο σε εταιρείες του κλάδου που βρίσκονται ακόμη σε εμβρυακό στάδιο. Επίσης, είναι πιθανόν η Tubitak να παράσχει ερευνητική και τεχνολογική βοήθεια σε Τούρκους κατασκευαστές ανεμογεννητριών.