
Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει ειδική δημόσια συνεδρίαση την ερχόμενη Παρασκευής, στο ξενοδοχείο «Πόρτο Ρίο» στην Πάτρα, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα των ερευνών για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η συνάντηση γίνεται μετά από τις πρόσφατες ενέργειες που δρομολογήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και εκεί θα παραστεί ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα.
Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από την οργάνωση και την προοπτική των ερευνών ενώ εισηγητής του θέματος θα είναι ο Περιφερειάρχης.
Στην συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές που εκλέγονται στη Δυτική Ελλάδα, οι Δήμαρχοι των Δήμων της Περιφέρειας και οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων.