
Αποκλεισμός ΡΑΕ από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με αφορμή τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην ανάκληση της λειτουργίας της Energa και της Hellas Power.
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στη ΔΕΗ καταλογίζει στη ΡΑΕ αδράνεια στην υπόθεση των δύο εναλλακτικών παρόχων ρεύματος, με αποτέλεσμα να διογκωθούν οι υποχρέωσεις τους προς τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) και τη ΔΕΗ. Ζητά επίσης να καταθέσει σχετικά στοιχεία στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση.
Η εισαγγελική έρευνα για το θέμα ξεκίνησε μετά από πόρισμα του επικεφαλής εισαγγελέα της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα Παναγιώτη Νικολούδη, που διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη.
Στο πόρισμα διαπιστώνεται ότι μεγάλο ποσό από το τίμημα που εισέπρατταν από τους καταναλωτές αντί να αποδοθεί στον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) έφευγε από τη χώρα.