1. Home
  2. Νέα
  3. Πρωτιά στην εξοικονόμηση ενέργειας για την Ελλάδα
Πρωτιά στην εξοικονόμηση ενέργειας για την Ελλάδα

Πρωτιά στην εξοικονόμηση ενέργειας για την Ελλάδα

0

Η Ελλάδα σημειώνει μία σημαντική πρωτιά στο διαγωνισμό “European Citizens Climate Cup”, αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στα νοικοκυριά, ακολουθούμενη από τη Μάλτα και τη Βουλγαρία.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Ιρλανδία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Δανία, η Λετονία, η Βρετανία και η Ιταλία. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν δέκα ευρωπαϊκές χώρες και δίνει την ευκαιρία σε κάθε νοικοκυριό να μάθει πώς να εξοικονομεί ενέργεια μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και κατεβάζοντας το κόστος του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.


Οι οικογένειες που θα κερδίσουν, θα είναι αυτές που θα έχουν υιοθετήσει την καλύτερη στρατηγική για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο σπίτι τους.
Η επιλογή της στρατηγικής είναι εντελώς ελεύθερη, δεν υπάρχουν υποχρεώσεις και μπορεί να είναι περισσότερο η λιγότερο δραστική, ανάλογα με το βαθμό που κάποιος θέλει να μειώσει την ενεργειακή του κατανάλωση και τον λογαριασμό του.


Το οριστικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 30 Απριλίου 2012.