1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου στον Διόνυσο
Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου στον Διόνυσο

Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου στον Διόνυσο

0

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στον Δήμο Διονύσου. Κατά την επίσκεψη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη, τους Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησε αναλυτικά τα προβλήματα και τις προτεραιότητες για την περιοχή.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει περιθώριο για υπεκφυγές όταν μιλάμε για λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν όλους τους πολίτες πια. Πίστευα και πιστεύω ότι οι πολίτες της χώρας αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις μιας μεγάλης περιόδου άρνησης να δούμε και ακόμη περισσότερο να αντιμετωπίσουμε προβλήματα.


Οι λύσεις και όχι οι διαπιστώσεις καθορίζουν τη στάση μου όλα τα χρόνια – περισσότερο από μία δεκαετία – που υπηρετώ την πολιτική, αλλά και την απόφασή μου να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές, να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής.


Οι περιοχές που διοικητικά υπάγονται στο Δήμο Διονύσου είναι από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες και από τις πιο προικισμένες από την φύση περιοχές της Αττικής. Όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής η πολιτεία καθυστέρησε στις αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν για να θωρακίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την προστασία της περιοχής.


Ως Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είχα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω από κοντά πολλά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ τόσο με την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και με φορείς της περιοχής για να δώσουμε λύσεις σε πολλά από αυτά, αλλά και μέσα από την επιτάχυνση της υλοποίησης των πολιτικών του ΥΠΕΚΑ να επωφεληθούν άμεσα οι κάτοικοι της περιοχής.


Με τη δυνατότητα δόμησης των ανοικτών οικοδομικών τετραγώνων λύθηκε ένα πρόβλημα δεκαετιών για πολλούς πολίτες, των οποίων η ιδιοκτησία ενώ βρισκόταν εντός σχεδίου πόλης δεν μπορούσε να δομηθεί λόγω εμπλοκής με τη δασική νομοθεσία. Ένα ζήτημα που ιδιαίτερα αφορά περιοχές όπως η Άνοιξη.


Διασφαλίσαμε την οικονομική και λειτουργική ενίσχυση του φορέα διαχείρισης της περιοχής προστασίας του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, αλλά και καταφέραμε την επιτάχυνση της κατάρτισης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών για να ξεκαθαρίσει πλήρως το πλαίσιο για όλους τους πολίτες. Μέσα στο 2011 επιτύχαμε να αναρτηθούν και να κυρωθούν οι πρώτοι δασικοί χάρτες της χώρας. Το πρόγραμμα αυτό συνεχίζεται – και οφείλουμε να το υποστηρίξουμε – στην Αττική, καλύπτοντας άμεσα περιοχές όπως η Δροσιά και η Σταμάτα.


Βελτιώσαμε τη δασική νομοθεσία εισάγοντας την ταχύρρυθμη διαδικασία εξαιρέσεων από αντιρρήσεις σε δασικούς χάρτες. Μια παρέμβαση που έχει ιδιαίτερη σημασία για περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος.


Μετά από πολλά χρόνια αδράνειας της πολιτείας προχωρήσαμε στην υλοποίηση συγκεκριμένων θεσμικών παρεμβάσεων για την προστασία και ανάδειξη του Κτήματος Τατοΐου. Με πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση τέθηκαν οι βάσεις για μια σύγχρονη διαχείριση του Κτήματος, και επιλύθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη διοίκηση τουφορέαλειτουργίαςκαι τη λήψη αποφάσεωναπότοόργανοδιοίκησήςτου, τους πόρους, τη στελέχωση και φυσικά τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισής του.


Με την εντατικοποίηση της προσπάθειας για την υλοποίηση έργων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”, από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2011 εντάχθηκαν τρία έργα του Δήμου Διονύσου για την βελτίωση των δικτύων διαχείρισης λυμάτων – στις περιοχές Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα και Δροσιά – και άδρευσης – στην Άνοιξη.
Αναφέρθηκα σε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα πρόσφατων παρεμβάσεων, όμως η περιοχή, όπως και όλη η Περιφέρεια Αττικής και όλη η χώρα περιμένουν πολύ περισσότερα από την πολιτική. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, με την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, με παρεμβάσεις μικρές με άμεσο αποτέλεσμα για την πόλη, τον πολίτη, την φύση, την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και παρεμβάσεις μεγάλες που θα δώσουν μια νέα προοπτική στον τόπο. Πιστεύω στη συνεργασία, πιστεύω στη σκληρή δουλειά και δεσμεύομαι ότι θα δουλέψω για την υλοποίηση λύσεων σε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και την χώρα”.