1. Home
  2. Αιολική
  3. ενέργεια
  4. Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου από την ΕΛΕΤΑΕΝ
Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου από την ΕΛΕΤΑΕΝ

Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου από την ΕΛΕΤΑΕΝ

0

Υπό την ομπρέλα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA) διοργανώνονται σε περισσότερες από 75 χώρες στον κόσμο δράσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού, καθώς και διαγωνισμοί με βασικό μήνυμα την προώθηση και προβολή της καθαρής ενέργειας από τον άνεμο.


Στην Ελλάδα, οι εκδηλώσεις είναι μια γιορτή που υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με σκοπό να τους ξεναγήσει στη δύναμη ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΕΤΑΕΝ δήλωσε: «Μέσα στο καταθλιπτικό περιβάλλον της πολλαπλής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η ενεργός και ισότιμη συμμετοχή της ΕΛΕΤΑΕΝ στις παγκόσμιες εκδηλώσεις αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα.


Αποτελεί έκφραση της προσπάθειας να διεκδικήσει η Ελλάδα τη θέση που αξίζει στη διεθνή σκηνή, χωρίς να μένει στο περιθώριο, προβάλλοντας διαρκώς την παρουσία και την προσφορά της. Όλοι -φορείς και πολίτες – οφείλουμε να σηκώσουμε ψηλά την Ελλάδα, ο καθένας στο διεθνές περιβάλλον όπου κινείται και δραστηριοποιείται».


Φέτος, η ΕΛΕΤΑΕΝ υπεύθυνη για την Ελληνική Ημέρα του Ανέμου διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μία σειρά από δρώμενα και διαγωνισμούς ( http://www.eletaen.gr/drupal/content/30 ), μεταξύ των οποίων το κλασικό πλέον τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 (http://www.eletaen.gr/drupal/windcup/2012 )


Οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα κορυφώνονται την εβδομάδα του ανέμου σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στον 3ο όροφο του The Mall Athens, από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου έως και το Σάββατο 16 Ιουνίου όπου η ΕΛΕΤΑΕΝ σας προσκαλεί να γνωρίσετε καλύτερα τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που μας δίνονται από το στοιχείο του ανέμου. Στελέχη, φίλοι και εθελοντές θα βρίσκονται εκεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ για να ενημερώσουν το κοινό. Παράλληλα:


-Καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Wonderlab δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά να φτιάξουν χειροτεχνίες και κατασκευές με θέμα τον άνεμο και να συμμετέχουν σε ένα θεατρικό παιχνίδι.
-Από τις 15:00 έως τις 19:00 παίρνει την σκυτάλη η Καλλιτεχνούπολη με ένα μοναδικό πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης, τέχνης και πολιτισμού. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ανεμόμυλους, αιωρούμενες κατασκευές και αερόστατα, καθώς και ζωγραφιές με κολάζ υλικών.
-Τα απογεύματα από τις 19:00 έως τις 21:00 το θέατρο σκιών αναβιώνει μέσα από δύο παραστάσεις με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και ο ασκός του Αιόλου». Η ομάδα «Ξυπόλυτο Τάγμα» παρουσιάζει μία παράσταση, όπου οι φιγούρες γίνονται άνθρωποι και οι άνθρωποι φιγούρες, ο μπερντές βγαίνει στο σανίδι και με ζωντανή, επί σκηνής, μουσική γίνεται ένα με το κοινό. Μία καραγκιοζεΐκή τραγική κωμωδία για μικρούς και μεγάλους, ένας Καραγκιόζης που σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος.


Στο περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ οι επισκέπτες θα προμηθεύονται έντυπο ενημερωτικό υλικό και πολλά δώρα.


Στο 3ο όροφο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (Καποδιστρίου 3, Αγ. Παρασκευή) θα λειτουργεί η έκθεση παιδικής ζωγραφικής. Κάθε ημέρα, από τις 09:30 μέχρι τις 16:30 μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαμβάνουν τα έργα των μικρών φίλων της αιολικής ενέργειας. Φέτος στο διαγωνισμό συμμετέχουν περίπου 350 έργα.


Οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τις δυνατότητες μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι η δική μας δύναμη, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και να αναλάβουμε επιτέλους την αξιοποίηση τους προς όφελος της πατρίδας.