1. Home
  2. Ηλιακή
  3. ενέργεια
  4. Η Logitech αξιοποιεί τη δύναμη της ηλιακής τεχνολογίας όλο το χρόνο
Η Logitech αξιοποιεί τη δύναμη της ηλιακής τεχνολογίας όλο το χρόνο

Η Logitech αξιοποιεί τη δύναμη της ηλιακής τεχνολογίας όλο το χρόνο

0

Χειμώνιασε και παρά το ότι οι μέρες γίνονται όλο και μικρότερες και πιο σκοτεινές, ο ήλιος εξακολουθεί να παραμένει η μεγαλύτερη διαθέσιμη πηγή ενέργειας για την ανθρωπότητα. Έχοντας αυτό το δεδομένο υπόψη, η ομάδα μηχανικών της Logitech -που σχεδίασε τα πρωτοποριακά ηλιακά φορτιζόμενα προϊόντα της εταιρίας, όπως τη θήκη Logitech® Solar Folio και το πληκτρολόγιο K760, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο γράφημα που απεικονίζει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από την ηλιακή ενέργεια και το πόσο σημαντική είναι, ακόμη και μέσα στη χειμωνιάτικη μουντάδα.


Για παράδειγμα, πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι μέσα σε ένα δευτερόλεπτο ο ήλιος μας παράγει τόση ενέργεια που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες όλης της ανθρωπότητας για 500.000 χρόνια; Επίσης, πόσοι ξέρουμε ότι η ηλιακή ακτινοβολία που φθάνει στη Γη κάθε ώρα, αρκεί για να καλύψει τις ετήσιες ενεργειακές μας ανάγκες; Δεν είναι λοιπόν παράδοξο που η ηλιακή ενέργεια γίνεται συχνότερα ένα κεντρικό στοιχείο της καθημερινότητας μας, κάτι που ήδη είναι φανερό στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία, τις τρεις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο σε παραγωγή ηλιακής ενέργειας.


Στο ίδιο πνεύμα, η Logitech το 2010 δημιούργησε το πρώτο στον κόσμο ηλιακά τροφοδοτούμενο πληκτρολόγιο, το Logitech® Wireless Solar K750. Και στη συνέχεια το πληκτρολόγιο Solar K760 όπως και τη θήκη για iPad Logitech Solar Folio, επεκτείνοντας τη σχετική γκάμα της και σε προϊόντα Apple (Mac, iPhone, iPad).


Όλα αυτές οι ηλιακά φορτιζόμενες συσκευές σχεδιάστηκαν ώστε να συνδυάζουν μια άνετη και υψηλής παραγωγικότητας πληκτρολόγηση με την ηλιακή ενέργεια. Ακόμη παραπέρα, όλες μπορεί να φορτίσουν με οποιαδήποτε πηγή φωτός, από μια λάμπα σε εσωτερικό χώρο έως την ίδια την οθόνη του υπολογιστή μας! Μια πλήρης φόρτιση μπορεί να διαρκέσει για 3 μήνες χρήσης στο K760 (με μέση ημερήσια χρήση 8 ωρών), ή έως και 2 χρόνια στο Solar Folio (για 2 ώρες μέση ημερήσια χρήση αντίστοιχα). Κάτι που σημαίνει πως ποτέ δεν θα μείνουμε χωρίς ενέργεια, ακόμη και στον πιο βαθύ και σκοτεινό χειμώνα.


Ηλιακή τεχνολογία: Η Logitech μας ενημερώνει:
– Σε ένα δευτερόλεπτο ο ήλιος μας παράγει αρκετή ενέργεια ώστε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες όλης της ανθρωπότητας για 500.000 χρόνια, ή το ισοδύναμο 4 τρισεκατομμυρίων λαμπτήρων των 100 Watt.
– Η ηλιακή ενέργεια που πέφτει στην επιφάνεια της γης κάθε ώρα, αρκεί για να καλύψει τις ενεργειακές μας ανάγκες για ένα ολόκληρο χρόνο.
– Μια έκταση περίπου όσο η Σουηδία (το 0,3% της επιφάνειας της ξηράς στον πλανήτη μας) θα ήταν αρκετή για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες μας σε ηλεκτρισμό, μέσω ηλιακής ενέργειας.
– Οι τρεις μεγαλύτερες χώρες στο κόσμο σε παραγωγή ηλιακής ενέργειας είναι οι, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία. Η Ευρώπη ήδη περιλαμβάνει εννέα από τις δεκαπέντε μεγαλύτερες αγορές ηλιακής ενέργειας στον κόσμο. Ακόμη, τα ηλιακά πάνελ που εγκαταστάθηκαν πέρυσι στην Ευρώπη, προσέφεραν το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας από όλες τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στην ήπειρο.
– Αν όλος ο κόσμος επέλεγε να χρησιμοποιεί τα ασύρματα ηλιακά πληκτρολόγια της Logitech, θα εξοικονομούσαμε 828 εκατομμύρια μπαταρίες το χρόνο. Αυτές, αν τις βάζαμε την μια πάνω στην άλλη, θα φθάναμε σε ύψος 245 φορές πάνω από το Λευκό Ορος στη Κεντρική Ευρώπη, ή θα γεμίζαμε σχεδόν δύο πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων!
– Οι ηλιακά φορτιζόμενες συσκευές δεν χρειάζονται απαραίτητα τον ήλιο! Για παράδειγμα ο φωτισμός της οθόνης του υπολογιστή μας είναι αρκετός για να φορτίσει ένα πληκτρολόγιο της Logitech, όπως το K750 ή K760, στο 10%, έστω κι αν δεν υπάρχει καμία άλλη διαθέσιμη πηγή φωτός.


H γκάμα των «ηλιακών» της Logitech
Θήκη πληκτρολόγιο Logitech Solar Folio για το iPad
(Προτεινόμενη λιανική τιμή 129€)
Το Logitech Solar Folio προσφέρει άμεση προστασία και στις δύο όψεις του νέου iPad (τρίτης γενιάς) όπως και του iPad 2. Το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο συνδέεται ασύρματα με την ταμπλέτα μέσω Bluetooth®, ενώ η θήκη φορτίζει από τις ηλιακές κυψέλες που διαθέτει. Μια πλήρης φόρτιση μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια (ακόμη και αν παραμένει σε απόλυτο σκοτάδι). Το iPad ενεργοποιείται ή πέφτει σε νάρκη αυτόματα μαζί με την αντίστοιχη κίνηση στο Folio. Ακόμη, ανάλογα με τη χρήση, από δακτυλογράφηση έως παρακολούθηση ενός κινηματογραφικού έργου, το Folio προσφέρει την ανάλογη στήριξη στο iPad με δύο επιλογές για την ιδανική θέαση.


Πληκτρολόγιο Logitech Wireless Solar K760 για Mac, iPad και iPhone
(Προτεινόμενη λιανική τιμή 79,99€)
Το πληκτρολόγιο Κ760 τροφοφοδοτείται και αυτό με ηλιακή ενέργεια και συνδυάζεται με Mac, iPad και iPhone®. Η σύνδεση με τις συσκευές γίνεται μέσω Bluetooth® και η επιλογή της καθεμιάς είναι απλούστατη με το πάτημα ενός κουμπιού. Το Κ760 έχει ένα μινιμαλιστικό και κομψό στυλ, που ταιριάζει με το αντίστοιχο ύφος των υπολογιστών Mac, ενώ διαθέτει τη μοναδική κοίλη σχεδίαση πλήκτρων της Logitech για ταχεία, υψηλής ακριβείας και χαμηλού θορύβου πληκτρολόγηση. Όσο για τις ενσωματωμένες ηλιακές κυψέλες, αυτές λειτουργούν και σε χαμηλό φωτισμό, σε εσωτερικό η εξωτερικό χώρο.


Πληκτρολόγιο Logitech Wireless Solar K750 (σε εκδόσεις για PC και Mac)
(Προτεινόμενη λιανική τιμή 79,99€)
Ακόμη ένα πληκτρολόγιο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια από την Logitech, το Κ750 έχει διάρκεια φόρτισης έως και 3 μήνες. Το πάχος του είναι μόλις 7,5 χιλιοστά, οπότε είναι τόσο κομψό που ταιριάζει με οποιαδήποτε υπολογιστή, είτε φορητό είτε επιτραπέζιο. Το στυλ του τονίζεται από τα στρογγυλεμένα άκρα του και το πολύ λεπτό προφίλ του, κάτι που το κάνει απολαυστικό στη χρήση. Η εξελιγμένη ασύρματη τεχνολογία της Logitech στα 2.4 GHz διασφαλίζει την επικοινωνία χωρίς διακοπές και καθυστερήσεις. Στην καθημερινότητα, οι πολλές ώρες δακτυλογράφησης θα περάσουν χωρίς κόπο με υψηλή παραγωγικότητα –και ησυχία- εξαιτίας της κοίλης σχεδίασης των πλήκτρων, μια καινοτομία της Logitech. Ο μικροσκοπικός ασύρματος δέκτης μπορεί να παραμείνει πάνω στο φορητό σας υπολογιστή σε μια θύρα USB ακόμη κι όταν τον μεταφέρετε. Επίσης μπορείτε στον ίδιο δέκτη να συνδέσετε συμβατές συσκευές, όπως ένα πληκτρολόγιο, ένα δεύτερο ποντίκι κ.α.


tags: