1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Αντιδράσεις από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για αυξήσεις σε ρεύμα και τέλος ΑΠΕ
Αντιδράσεις από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για αυξήσεις σε ρεύμα και τέλος ΑΠΕ

Αντιδράσεις από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για αυξήσεις σε ρεύμα και τέλος ΑΠΕ

0

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εκφράζει την αντίθεσή της στις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και στο ειδικό τέλος ΑΠΕ μέσα από δύο αιχμηρές ανακοινώσεις που έδωσε στη δημοσιότητα.


Ειδικότερα για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα η ΓΕΝΟΠ σημειώνει: “Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό είναι άδικες


Οι καταναλωτές πληρώνουν (ακριβά) τις επενδύσεις των ιδιωτών


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διαφωνεί με τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν γιατί για μια ακόμη φορά οι καταναλωτές καλούνται «να πληρώσουν το μάρμαρο» των ανερμάτιστων πολιτικών και αποφάσεων που εξασφαλίζουν τις επενδύσεις των ιδιωτών και την ίδια στιγμή στραγγαλίζουν τη ΔΕΗ.


Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα υπήρχε καμιά ανάγκη αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού :
– εάν η ΔΕΗ σταματούσε να είναι η υπηρέτρια των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και
– εάν οι διάφοροι μεγαλοοφειλέτες πλήρωναν τα χρέη τους προς την Επιχείρηση (χρέη που ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ)


Ειδικότερα, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι μόνο για την απίστευτη Ελληνική πατέντα του Μηχανισμού ανάκτησης μεταβλητού κόστους (συν 10%) ,που εξασφαλίζει ότι οι ιδιωτικές μονάδες πωλούν με προτεραιότητα παρ΄ότι ακριβότερες από τη ΔΕΗ, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χάνει 300 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο!


Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΔΕΗ πληρώνει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Diesel 100 εκατ. ευρώ το χρόνο. Δηλαδή την τιμωρούν επειδή χρησιμοποιεί τις αυτόνομες μονάδες παραγωγής στα νησιά για να έχουν ρεύμα οι νησιώτες!


Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να πληρώσει δικαιώματα ρύπων επειδή για πάνω από μια δεκαετία με συγκεκριμένους νόμους της είχαν απαγορέψει να κάνει νέες μονάδες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.


Χάρη σε αυτές τις «πατέντες» οι Έλληνες καταναλωτές θα πληρώνουν από 1/1/2013 ακριβότερα κατά 9,2% το ρεύμα και ακριβότερα μια σειρά από προϊόντα που θα αυξηθούν με άλλοθι την αύξηση αυτή.


Δεν φτάνει δηλαδή που οι μισθοί μειώθηκαν δραματικά, με τις αυξήσεις στο ρεύμα οι εργαζόμενοι χάνουν και σε αγοραστική δύναμη, την οποία έπρεπε να προστατεύει η Κυβέρνηση όταν υπάρχουν στη χώρα μας εκατομμύρια νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και οι άνεργοι ξεπερνούν το ενάμιση εκατομμύριο.


Σχετικά με την νέα αύξηση του τέλους των ΑΠΕ (δηλαδή του ΕΤΜΕΑΡ,3.180% μέσα σε 2,5 χρόνια) για τους οικιακούς καταναλωτές που αποφάσισε η ΡΑΕ από 1/1/2013 η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δηλώνει:


Η αύξηση αυτή είναι ένα ακόμα χαράτσι στις πλάτες των εκατομμυρίων φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας που σκοπό και στόχο έχει να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα που δημιουργήθηκαν στο ΛΑΓΗΕ από την εφαρμογή των απαράδεκτων αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 13 ετών στον τομέα της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.


Αποφάσεις που βασίστηκαν στο δόγμα «ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ» και για να ακριβολογούμε αποφάσεις που βασίστηκαν στην λογική του «πως σε βάρος του Δημοσίου θα κερδίζουν οι φίλοι και οι κολλητοί μας».


Όσο για την ΔΕΗ και το Δημόσιο συμφέρον ούτε λόγος να γίνεται ….


Και για όσους νομίζουν ότι υπερβάλλουμε, μιας και η αύξηση γίνεται για να καλυφθεί το τεράστιο έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ, το οποίο ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ προς τους παραγωγούς ΑΠΕ, θέλουμε να τους ρωτήσουμε: η ΔΕΗ τι συμμετοχή έχει στην «πίτα» αυτή ;


Από την αύξηση αυτή που μπαίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στην συνείδηση του κόσμου τη χρεώνεται η ΔΕΗ, τι κέρδος θα έχει η Επιχείρηση ;


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ !


Κανένα, γιατί οι κύριοι που κυβερνούν τον τόπο και υποτίθεται κόπτονται για το Δημόσιο συμφέρον, με τις αποφάσεις τους συνειδητά επέτρεψαν τη λεηλασία της ΔΕΗ.


ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


• Ενώ η ΔΕΗ είναι η πρώτη εταιρεία σε όλη την Ευρώπη που από το 1982 εγκατέστησε αιολικό πάρκο σήμερα από τα 1600 εγκατεστημένα MW δεν έχει ούτε 80 !!! Είναι η δεν είναι λεηλασία της ΔΕΗ αυτό ;
• Ενώ η ΔΕΗ ήταν από τις πρώτες εταιρείες σε όλη την Ευρώπη που εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σταθμό το 1983, η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι σήμερα από τα σχεδόν 800MW που έχουν εγκατασταθεί στην χώρα μας δεν έχει ούτε ένα !!! Είναι η δεν είναι λεηλασία της ΔΕΗ και αυτό.
Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο επί χρόνια ολόκληρα να επιδοτούνται οι ιδιώτες και όχι η ΔΕΗ ;
Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο κάποιοι να έχουν εγγυημένες τιμές σε βάρος των εκατομμυρίων καταναλωτών;
Αν για όλα αυτά δεν ευθύνονται αυτοί που κυβερνούσαν τον τόπο τότε ποιοι ευθύνονται ;


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που χρόνια ολόκληρα διαμαρτύρεται για αυτές τις απαράδεκτες και χαριστικές πολιτικές υπέρ των ιδιωτών