1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Ανδρεας Aνδριανόπουλος: Γιατί φουσκώνουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ
Ανδρεας Aνδριανόπουλος: Γιατί φουσκώνουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Ανδρεας Aνδριανόπουλος: Γιατί φουσκώνουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

0

O γνωστός πολιτικός και πρώην υπουργός αναφέρεται στο επίκαιρο θέμα των λογαριασμών της ΔΕΗ, σε ένα άρθρο του στην Καθημερινή, το οποίο και αναδημοσιεύουμε:

«Η υστερία με το κλίμα έχει αρχίσει να υποκαθιστά τον θρησκευτικό φανατισμό και τις ιδεολογικές διαμάχες του Ψυχρού Πολέμου. Και κάποιοι φροντίζουν να θησαυρίζουν από το κλίμα που δημιουργείται. Σε βάρος του απλού κόσμου που πληρώνει και υποφέρει. Ακριβαίνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για να χρηματοδοτούνται ακριβές εναλλακτικές πηγές ενέργειας και να σωθεί… το κλίμα! Μαζί με τον πλανήτη (!) βέβαια, για τον οποίο η ΔΕΗ πληρώνει του κόσμου τα λεφτά για εξαγορά ρύπων. Θησαυρίζουν έτσι κάποιοι εκ του ασφαλούς. Ο κόσμος όμως ωφελείται; Εξυπακούεται πως ο βασικός εχθρός του κλίματος είναι ο Καπιταλισμός! Προκειμένου, λοιπόν, να «σωθεί» ο πλανήτης δεν πειράζει αν δοκιμασθεί η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Από πού όμως προκύπτει πως το κλίμα αλλάζει λόγω ανθρώπινων δραστηριοτήτων;

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Δημήτρης Κουτσογιάννης, σε αποκαλυπτική εισήγησή του, έχει με στοιχεία υποστηρίξει πως «Το κλίμα αλλάζει… εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια», δίχως τη δική μας παρέμβαση (http: //archaeopteryxgr. blogs pot. gr/2011/12/45. html). Ο Σέρβος καθηγητής Μίλαν Μιλάνκοβιτς είχε αναπτύξει τη θεωρία πως καθώς η Γη γυρίζει γύρω από τον Ηλιο, κι από τον άξονά της, προσεγγίζει τον Ηλιο από διαφορετικές γωνίες και αποστάσεις, με αποτέλεσμα απροσδιόριστες μέσα στον χρόνο αλλαγές στη θερμοκρασία εδάφους και ωκεανών (http: //www. detectingdesign. com/milankovitch. html). Το κλίμα είναι προϊόν έτσι παραγόντων που έχουν ελάχιστη σχέση με την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Το κακό ξεκίνησε με το φιλμ που παρουσίαζε ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος Αλ Γκορ. Και που στηρίζεται σε μια επιστημονικά αποδεδειγμένη ανακρίβεια. Πώς, δηλαδή, η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλείται από αυξήσεις στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Που είναι βέβαια αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας. Πλην όμως, όπως έχουν αποδείξει δεκάδες επιστημονικές έρευνες, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ακολουθούν και δεν προηγούνται της ανόδου της θερμοκρασίας (http: //www. youtube. com/ watch? v=DKnVEFI1ALM). Εξάλλου, η περίφημη «τρύπα του όζοντος» σχηματίσθηκε πάνω από την Ανταρκτική. Στο νότιο δηλαδή ημισφαίριο. Η μεγάλη, όμως, βιομηχανική δραστηριότητα παρατηρείται στο βόρειο. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς ακριβώς συνέβη αυτό. Δεδομένου μάλιστα πως τα εναέρια ρεύματα της Γης κινούνται από τη Δύση στην Ανατολή – κι όχι από τον Βορρά στον Νότο!

Αλλά η ανεπαρκής επιστημονική τεκμηρίωση των όποιων κινδυνολογικών απόψεων δεν κοπάζει εκεί. Πολλοί κινδυνολογούν υποστηρίζοντας πως η αύξηση της θερμοκρασίας φέρνει ασθένειες, και κυρίως ελονοσία, που υποτίθεται πως δεν υπάρχει σε ψυχρότερα κλίματα. Ομως η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Στη Σιβηρία έχουν σημειωθεί εκατομμύρια περιπτώσεις ασθενών με ελονοσία, ενώ το 1920 υπήρξαν σε μια επιδημία 600.000 θάνατοι (http: //climateaudit. org/2005/08/30/ mosquitos-malaria-and-the-ipcc-consensus/ και Reiter, Paul (April 25, 2006). Η μεγαλύτερη όμως διαστρέβλωση δεδομένων βρίσκεται στην προσπάθεια να διαψευσθεί η Ιστορία ώστε να αποδειχθεί πως σήμερα ο πλανήτης υφίσταται ανεπανάληπτες αυξήσεις θερμοκρασίας. Ουδείς πλέον αμφισβητεί πως τον Μεσαίωνα η Γη πέρασε περίοδο υψηλότατων θερμοκρασιών. Η Γροιλανδία ήταν καταπράσινη, ενώ η Ισλανδία υπήρξε εξαιρετικά ελκυστικό μέρος ώστε πολλοί Βίκινγκς να τη διαλέξουν για τόπο εποικισμού. Η Βρετανία επίσης έφθασε να κάνει εξαγωγές σταφυλιών στην υπόλοιπη Ευρώπη! Το ζήτημα είναι αν οι τότε θερμοκρασίες υπήρξαν υψηλότερες από τις σημερινές. Εφόσον τότε δεν υπήρχε βιομηχανική παραγωγή και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, είναι αυτονόητο πως αν η τότε θερμότητα ήταν υψηλότερη της σημερινής, τότε οι κραυγές για δήθεν κινδύνους και καταστροφές του πλανήτη διεκδικούν θέση στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Επρεπε, λοιπόν, να φανεί, λανθασμένα βέβαια, πως η σημερινή καμπύλη ανόδου της θερμότητας είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τότε. Σε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο, ο A. W Montford («The Hockey Stick Illusion: Climategate and the Corruption of Science») αποκαλύπτει το παρασκήνιο γύρω από την προσπάθεια να διαφθαρεί η επιστήμη. Και να διαστρεβλωθεί η αλήθεια. Να μην ξεχνάμε πως το σχετικό κίνημα περί ανθρώπινης ευθύνης για την υπερθέρμανση ξεκίνησε όταν η κ. Θάτσερ στη Βρετανία άρχισε να χρηματοδοτεί μελέτες για τις βλαβερές συνέπειες της χρήσης άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Πολεμούσε, βέβαια, τους ανθρακωρύχους. Σήμερα η ΔΕΗ μας φορτώνει επιβαρύνσεις ώστε κάποιοι να καλοπερνούν. Και ο λαός βέβαια να υποφέρει».