Home Ηλεκτρισμός Ανακοίνωση Προέδρου ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Ανακοίνωση Προέδρου ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Ανακοίνωση Προέδρου ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

0
0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με αφορμή προκλήσεθς που δηλώνει ότι δέχεται και για όλα τα μελλούμενα για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.


Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:


“Συναδέλφισες – φοι,
Παρά τις προκλήσεις που δέχομαι εδώ και πολύ καιρό βλέποντας το τι έρχεται σε βάρος της ΔΕΗ και κατ’ επέκταση σε βάρος όλων μας συνειδητά απέφυγα να απαντήσω, στις περισσότερες από αυτές. Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και δυο μήνες δεν απάντησα στην ψηφοδελτιακή ανακοίνωση του συνάδελφου Αδαμίδη.


Όμως μετά την δημόσια εδώ και τρεις εβδομάδες μέσω διαδικτύου Επιστολή – Καταγγελία του Προέδρου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, Γιώργου Αδαμίδη ότι στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ υπάρχουν απεργοσπάστες δεν έχω άλλη επιλογή παρά να απαντήσω δημόσια.


Περίμενα να γίνει η απεργία που είχε προκηρυχθεί για να απαντήσω.


Λυπάμαι πολύ γι αυτό γιατί είναι απαράδεκτο αυτή την ώρα να διεξάγεται δημόσια μια τέτοια κουβέντα που στην ουσία φθείρει ακόμα πιο πολύ τον ήδη απαξιωμένο θεσμό του Σ.Κ. Όμως επαναλαμβάνω μετά την μέσω διαδικτύου τόσο σημαντική καταγγελία δεν έχω άλλη επιλογή παρά να απαντήσω και εγώ δημόσια, τόσο επί της συγκεκριμένης καταγγελίας όσο και επί άλλων ζητημάτων που ο ίδιος θέτει.


ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΟΤΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ:
Συνάδελφε Αδαμίδη,


συμφωνώ απόλυτα ότι εάν υπάρχουν απεργοσπάστες στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αυτό είναι όχι απλά καταδικαστέο αλλά εγκληματικό σε βάρος του θεσμού και της ιστορίας του Σ.Κ.


Η άποψή μου και η θέση μου ως συνδικαλιστή που δεν έλειψε δευτερόλεπτο από τους αγώνες της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως ανθρώπου που πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή είναι ότι όποιος το έχει κάνει αυτό πρέπει να εκδιωχθεί κακήν κακώς.


Όμως θέλω να σε ρωτήσω:
Συνάδελφε Αδαμίδη γιατί επέλεξες να κάνεις δημόσια αυτή την καταγγελία;
Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι μ’ αυτό τον τρόπο έρχεσαι να δώσεις ένα ακόμη χτύπημα στον ήδη λαβωμένο, από τα λάθη όλων μας, θεσμό του Σ.Κ;
Τι μήνυμα περνάς στους συναδέλφους που εμείς καλούμε να απεργήσουν όταν δημόσια (λίγες μέρες πριν την απεργία της ΓΕΝΟΠ) λες ότι εδώ δεν απεργούν οι συνδικαλιστές;
Είναι ή δεν είναι σαν να τους λες «κορόιδα μην απεργείτε»;
Γιατί το κάνεις αυτό;
Αυτό ήθελες;


Δεν θα ήσουν πιο αξιόπιστος ως προς το στόχο σου (εάν ο στόχος σου είναι η εξυγίανση του Σ.Κ.) εάν αυτή την καταγγελία με τα όποια στοιχεία έχεις στη διάθεσή σου την έκανες στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας;


Συνάδελφε Αδαμίδη,
Δίνεις ή δεν δίνεις δικαίωμα να αναρωτηθούμε για τον πραγματικό στόχο της κίνησης


Συνάδελφε Αδαμίδη,
Θα αντιλαμβανόμουν να κάνεις δημόσια την καταγγελία αυτή εάν και εφόσον μου γνωστοποιούσες όπως κανονικά θα έπρεπε το γεγονός και εγώ παρά ταύτα το αποσιωπούσα και δεν προέβαινα στις ενδεδειγμένες κινήσεις.


Δυστυχώς όμως εσύ δεν επέλεξες αυτή την οδό.


Άραγε γιατί;
Και όχι μόνο δεν επέλεξες αυτή την οδό με την στάση σου μιλώντας γενικά άφησες να αιωρείται η σκιά της κατηγορίας πάνω από το κάθε μέλος του Δ.Σ.
Είναι η δεν είναι απαράδεκτο;


Συνάδελφε Αδαμίδη,
Για να κλείσουμε αυτό το θέμα αφού επέλεξες δημόσια να κάνεις αυτή την καταγγελία μιλώντας για απεργοσπάστες μέλη του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ άρα γνωρίζεις τα ονόματα σε καλώ να αποκαλύψεις τα ονόματά τους γιατί εγώ αρνούμαι να μπω στην διαδικασία έρευνας για ένα – ένα μέλος του Δ.Σ. προκειμένου να διαπιστώσω ποιός ή ποιοι είναι οι απεργοσπάστες.


Αυτό θα σήμαινε έλλειψη σεβασμού στην Ιστορία του κάθε συναδέλφου.
Αν έχω συγκεκριμένη καταγγελία βεβαίως και οφείλω να το διερευνήσω.
Ως εκ τούτου σου ζητώ να γίνεις συγκεκριμένος προκειμένου να διερευνήσω τα όσα κατήγγειλες και ανάλογα να κινήσω ή όχι τις προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες.


ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΕ ΕΛΗΞΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΩΡΙΜΑ -ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-, ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ
Συνάδελφε Αδαμίδη, αφού θυμίσουμε σε όσους συναδέλφους διαβάσουν αυτή την ανακοίνωση ότι εσύ ήσουν από αυτούς που έκαναν τα πάντα για να μην παρθεί η απόφαση για απεργία σε ρωτάω υπάρχει έστω ένας συνάδελφος που δεν ήξερε ότι θα συνεχίσουμε την απεργία μέχρι την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού;


Όχι συνάδελφε Αδαμίδη δεν υπάρχει.
Όλοι ήξεραν ότι μετά την ψήφιση (ή όχι) του προϋπολογισμού σταματάμε.


Εσύ είσαι η εξαίρεση.
Γιατί;


ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Πράγματι συνάδελφε Αδαμίδη
Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία του Νοεμβρίου ( που εσύ διαφώνησες στηρίζοντας τη γραμμή Παναγόπουλου) αλλά και στην πρόσφατη που προκηρύξαμε ως διαμαρτυρία στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ αλλά και για λόγους αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ όπου επίσης διαφώνησες ήταν μικρά, πολύ μικρά.


Ερώτηση πρώτη:
Ήσουν ή δεν ήσουν εσύ που δημοσιοποίησες αυτά τα μικρά ποσοστά και στην πρώτη και την δεύτερη απεργία;
Έβγαλες ή δεν έβγαλες τελάλη πριν καλά καλά ξεκινήσει η απεργία κάνοντας λόγο για εξευτελιστικά ποσοστά;
Ειλικρινά δεν αντιλαμβανόσουν τι ακριβώς έκανες;
Είσαι ή δεν είσαι εσύ που αυτή μας την αδυναμία (που δεν είναι μόνο αδυναμία της ΓΕΝΟΠ αλλά όλου του Σ.Κ. ) την έκανες τροφή στα χείλη όλων των αντιπάλων μας.
Πρόσφατα η κυρία Μπακογιάννη στην εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ είπε: «τι να μας πει ο Φωτόπουλος με 4,5% ποσοστά απεργίας…»
Θεωρείς ότι πρόσφερες θετικές υπηρεσίες στο Σ.Κ. με το να μιλάς δημόσια για το εύρος της ανταπόκρισης των συναδέλφων μας;
Θεωρείς ότι προσφέρεις θετικό έργο όταν προς εντυπωσιασμό κάνεις λόγο στα κανάλια για ποσοστά απεργών στα «επίπεδα νικοτίνης»!
Παλαιότερα χρησιμοποιούσες αυτή τη λέξη για τους συναδέλφους διοικητικούς προκειμένου να τους απαξιώσεις,
Τώρα τη χρησιμοποιείς για όλους.
Αλήθεια λοιπόν.
Έκανες κάτι για να πετύχει η απεργία;
Πήγες σε ένα χώρο δουλειάς;
ΟΧΙ συνάδελφε!
Δεν έκανες τίποτα από όλα αυτά.
Ούτε καν ανακοίνωση δεν έβγαλες.
Έδινες εξετάσεις στον Παναγόπουλο.
Αυτός είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις της πλειοψηφίας;
Για να επικαλεσθείς αξίες συνάδελφε Αδαμίδη πρέπει να στο επιτρέπει η στάση σου.


Ερώτηση δεύτερη:
Όμως ας επανέλθουμε στο θέμα της συμμετοχής στις απεργίες.
Συνάδελφε Αδαμίδη,
Πότε θυμήθηκες να αναδείξεις τα μικρά ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες;
Επειδή έχεις επιλεκτική μνήμη θα σου θυμίσουμε εμείς.
Όταν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κριτικάροντας τη στάση της ΓΣΕΕ πήγε να δείξει τον άλλο δρόμο, το δρόμο της ουσιαστικής αντίστασης του ουσιαστικού αγώνα,
που δυστυχώς η ίδια έχει ξεχάσει.
Στις δύο απεργίες της ΓΕΝΟΠ που ήταν ένα βήμα πιο πέρα από αυτά που αποφάσιζε η ΓΣΕΕ τότε και μόνο τότε ξαφνικά θυμήθηκες να αναδείξεις τα μικρά ποσοστά συμμετοχής για να περάσεις το μήνυμα ότι η προσπάθεια της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ απέτυχε και έτσι να καλύψεις τις ευθύνες των γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ που δεν έκαναν και δεν κάνουν αυτό που πρέπει.


Μάλιστα για να τους προσφέρεις ακόμα καλύτερες υπηρεσίες έφτασες στο σημείο να ζητήσεις δημόσια εξαιτίας αυτών των μικρών ποσοστών την παραίτησή μου.


Συνάδελφε Αδαμίδη
Ξέρεις πότε θα εκλαμβανόταν η πρότασή σου ως πρόταση ανθρώπου που αγωνιά για το μέλλον του Συνδικάτου;
Όταν πέρα από ότι έπρεπε
πρώτα να είχες κάνει τα πάντα για να πετύχει η απεργία και όχι να βγάζεις ανακοίνωση δυο μέρες πριν την απεργία να καταγγέλλεις τη ΓΕΝΟΠ! και να λες στα κανάλια «εγώ διαφωνώ» !!.
Πρώτα και πάνω από όλα είχες καταγγείλει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ που δυόμισι χρόνια τώρα δεν κατάφερε εν αντίθεση με εμάς να αποκρούσει καμία απολύτως επίθεση του κεφαλαίου και
όταν πρώτα από όλα και πάνω από όλα είχες ζητήσει την παραίτηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ για τα εξευτελιστικά ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες και τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ.
Όμως γι΄αυτά τα εξευτελιστικά ποσοστά δυο χρόνια τώρα ποτέ δεν μίλησες.
Γι΄αυτά τα εξευτελιστικά ποσοστά δεν έβγαλες άχνα.
Δεν έβγαλες άχνα γιατί εν αντιθέσει με εμένα που έκανα την επιλογή να συγκρουστώ με την ηγεσία του κόμματός μας και να αποχωρήσω μετά από 34 χρόνια, όσο και με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, εσύ έχεις κάνει άλλη επιλογή.


Έχεις κάνει την επιλογή να χειροκροτάς αυτούς που ψήφισαν την κατάργηση των ΣΣΕ και το κλέψιμο των μισθών και των συντάξεων του κόσμου της εργασίας.
Έχεις κάνει την επιλογή να στηρίζεις και να χειροκροτάς τον Παναγόπουλο.
Άξιος ο μισθός σου.
Όσο πιο πολύ χειροκροτάς , τόσο πιο σίγουρη θα είναι η εκλογή σου στη ΓΣΕΕ.
Και αν τα παραπάνω δεν είναι έτσι
πες μας συνάδελφε Αδαμίδη γιατί επέλεξες να μιλήσεις για εξευτελιστικά ποσοστά συμμετοχής μόνο στις δύο απεργίες που αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ κάνοντας ένα βήμα παραπέρα από τη ΓΣΕΕ (για να δείξει το δρόμο που έπρεπε να βαδίζει) και δεν μίλησες και δεν μιλάς για τα ποσοστά συμμετοχής που είχαμε σε όλες τις απεργίες της ΓΣΕΕ;
Μήπως δεν τα ξέρεις;


Τα ξέρεις αλλά εάν μιλούσες για τα ποσοστά συμμετοχής σ’ αυτές τις απεργίες θα έπρεπε να φορτώσεις την ευθύνη στον Παναγόπουλο αλλά εκεί βλέπεις δίνεις εξετάσεις.
Δώστες! σε καλό δρόμο είσαι.
Θα σε εκλέξει .
Μαζί θα εκλεγείτε.


Και για όποιον έχει αμφιβολία ότι δίνεις εξετάσεις καλού παιδιού και ότι έχεις αναλάβει να κάνεις τον υπερασπιστή του Παναγόπουλου αρκεί να διαβάσει το παρακάτω απόσπασμα από την ψηφοδελτιακή ανακοίνωσή σου.
«και εν πάση περιπτώσει εμείς όταν συμμετείχαμε στην ενιαία ΠΑΣΚΕ παρότι είχαμε διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις δεν διαφοροποιηθήκαμε ούτε τραβήξαμε το χαλί του προέδρου της ΓΕΝΟΠ.
Ποιος άραγε χρησιμοποίησε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ για να γίνει δύο φορές πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ;»


Συνάδελφε Αδαμίδη
Άστο αυτό να μου το πει ο Παναγόπουλος…
Κι εγώ ξέρω τι θα του απαντήσω.
Λίγη ντροπή
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάς…
Όσο δε το θράσος σου να γράψεις ότι δεν τράβηξες το χαλί του προέδρου της ΓΕΝΟΠ όταν δυο χρόνια τώρα δεν κάνεις τίποτα άλλο παρά με δημόσιες δηλώσεις σου στα κανάλια και τα ραδιόφωνα, με ανακοινώσεις και με το να μην εκπληρώνεις τις οικονομικές υποχρεώσεις του συλλόγου σου έναντι της Ομοσπονδίας συνειδητά κάνεις ακριβώς αυτό, δεν έχει όρια…


Κλείνω αυτή την ανακοίνωση ρωτώντας σε
Είναι ή δεν είναι σεβαστή μια απόφαση που έχει την έγκριση της πλειοψηφίας;
Αν είναι γιατί έπρεπε να την υπονομεύσεις με τις δηλώσεις σου;
Είναι ή δεν είναι απαράδεκτο και εμπάθεια ενώ η απόφαση για την απεργία είναι αποτέλεσμα της βούλησης 4 παρατάξεων εσύ να κάνεις λόγο για απόφαση Φωτόπουλου;
Ο Φωτόπουλος έχει μια ψήφο συνάδελφε Αδαμίδη και δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει.


Ότι θέλει κάνει η πλειοψηφία.


Τέλος,
Είναι ή δεν είναι υποκρισία να κατακρίνεις το γεγονός του ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έλαβε την απόφαση για την απεργία δεν συμμετείχαν κάποια τακτικά μέλη αλλά οι αναπληρωματικοί τους όταν σου είναι γνωστό ότι αυτή είναι μια πάγια τακτική εδώ και χρόνια (την οποία δεν κατήγγειλες τόσα χρόνια) και όταν έχουν παρθεί αποφάσεις και αποφάσεις κατά αυτό τον τρόπο και όταν μάλιστα εσύ ο ίδιος έχεις λάβει μέρος σε συνεδριάσεις όχι ως τακτικός αλλά ως αναπληρωματικός;


Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ.


Συνάδελφε Αδαμίδη
Δεν ξεκίνησα να γράφω αυτή την ανακοίνωση με χαρά.
Δεν μου είναι ευχάριστη αυτή η συζήτηση.
Δεν έχω καμία απολύτως διάθεση ενώ εδώ καίγεται το σύμπαν να παίξω μαζί σου πινγκ πονγκ με ανακοινώσεις που ο ένας θα ανταπαντά στον άλλο.
Αρκετά ως εδώ.


Η ιστορία αυτή που κρατά εδώ και 1,5 χρόνο πιθανά και με δική μου ευθύνη, δηλαδή το ένα σωματείο να επιτίθεται στο άλλο ή κάποια άλλα στην ΓΕΝΟΠ, η ΓΕΝΟΠ να ανταπαντά και ούτω καθ΄εξής (με λίγα λόγια να σκίζουμε τις σάρκες μας) την ώρα που χάνεται ο κόσμος κάτω από τα πόδια μας δεν οδηγεί πουθενά.
Δεν πάει άλλο.
Όπως επίσης
δεν πάει άλλο να μην σεβόμαστε τις αποφάσεις που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και να τρέχουμε στα κανάλια να μιλάμε για εξευτελιστικά ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες για ποσοστά νικοτίνης και μια σειρά άλλα ή να υπονομεύουμε οικονομικά την ΓΕΝΟΠ δημιουργώντας της δεκάδες προβλήματα και στερώντας της την δυνατότητα να λειτουργήσει.


Συνάδελφε Αδαμίδη,
Ειδικά σήμερα όσο ποτέ άλλοτε θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά.
Ενωμένοι σαν γροθιά γιατί όπως βλέπεις εκτός και αν δεν το βλέπεις έρχεται θύελλα, έρχεται καταστροφή.
Η ΔΕΗ χάνεται. Η ΔΕΗ κινδυνεύει άμεσα.
Έχουμε χρέος να αντισταθούμε στα σχέδιά τους.
Για να αντισταθούμε όμως
Χρειάζεται ενότητα.
Χρειάζεται συνοχή.
Χρειάζεται σεβασμός.
Δυστυχώς όμως σήμερα με ευθύνη όλων μας και έχεις μεγάλο μερίδιο σ’ αυτό δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά.
Το μόνο που υπάρχει είναι παντελής έλλειψη σεβασμού και έλλειψη σοβαρότητας.
Πώς να υπάρξει ενότητα όταν η κάθε κίνηση της ΓΕΝΟΠ υπονομεύεται;
Πως να υπάρξει ενότητα όταν κάθε ενέργεια, κάθε απόφαση, κάθε πράξη της ομοσπονδίας χρεώνεται με σκοπιμότητα;


Συνάδελφε Αδαμίδη
εδώ και ένα χρόνο για να υποβαθμίζεις το πολιτικό μήνυμα και την αξία των κινήσεων της ΓΕΝΟΠ με κατηγορείς προσωπικά ότι, ότι κάνω έχει σκοπιμότητα γιατί θέλω να γίνω εκείνο , θέλω να γίνω το άλλο … μόνο πάπας δεν διάβασα ακόμα ότι θέλω να γίνω…


Άκουσε λοιπόν σ Αδαμίδη


Όταν πριν 27 χρόνια με πρωτοδιέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ (ήμουν γραμματέας της Τ.Ο ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) γιατί ασκούσα κριτική έλεγαν ότι είμαι ΚΚΕ .
Αργότερα όταν επέστρεψα και επειδή και πάλι ασκούσα κριτική είπαν ότι είμαι ΔΗΚΚΙ .


Σήμερα που ασκώ κριτική στο σημερινό μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ λένε ότι πήγα στο ΣΥΡΙΖΑ .


Σήμερα που ασκώ κριτική στην ηγεσία της ΓΣΕΕ λένε (μέσα σ αυτούς κ εσύ) ότι το κάνω γιατί θέλω να γίνω πρόεδρος της ΓΣΕΕ.


Σήμερα που συγκρουόμαστε και εγώ και άλλοι συνάδελφοι και σύντροφοι με τις πολιτικές τους και εξαιτίας της δράσης και της στάσης μας, μας οδηγούν στις αίθουσες των δικαστηρίων, λένε (μέσα σ αυτούς και εσύ) ότι το κάνω γιατί θέλω να γίνω βουλευτής.


Ότι πω και ότι κάνω το χρεώνουν σε σκοπιμότητα .
Ακόμα και αν παραμείνω μουγκός και ακίνητος πάλι σε σκοπιμότητα θα το χρεώσουν.


Όχι συνάδελφε Αδαμίδη,
Δεν έχω καμία απολύτως σκοπιμότητα
Ο στόχος μου είναι ένας.
Να κάνω το χρέος μου
Να κάνω το καθήκον μου.
Γι αυτό αγωνίζομαι από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα συνδικαλιστής .
Λάθη ναι έχω κάνει και μάλιστα πολλά. Σκοπιμότητες όμως δεν είχα.
Σκοπιμότητα έχεις εσύ και ο στόχος σου είναι η διάλυση της ΓΕΝΟΠ και η εμπόδιση της να δείξει τον άλλο δρόμο του αγώνα.
Γι αυτό και όχι τυχαία τρέχεις στα κανάλια!! αλαλάζοντας «απεργοσπάστες τα μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ…»
«εξευτελιστικά ποσοστά της απεργίας της ΓΕΝΟΠ…»
«ποσοστά νικοτίνης τα ποσοστά απεργίας της ΓΕΝΟΠ…»
Εσένα ακούει η Μπακογιάννη (δεν ήρθε να ψάξει μόνη της να δει πόσοι απείργησαν) και λέει «τι να μας πει ο Φωτόπουλος με 4,5% ποσοστά απεργίας…»
Τι νομίζεις ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τι κάνεις;


Συναδέλφισες –φοι,
Με αυτή την εικόνα
Με αυτά τα δεδομένα
με ποιες προϋποθέσεις να δώσεις μάχη;
Χωρίς ενότητα; Χωρίς συνοχή;
Να βριζόμαστε σαν μικρά παιδιά;
Να μην πληρώνουν οι σύλλογοι τη συνδρομή τους;
Να παρακαλάμε για το αυτονόητο;
Να βγάζει ανακοινώσεις ο Αδαμίδης και για να σε υποτιμήσει ή να από μειώσει την αξία των όσων λες ή των κινήσεων σου να προσπαθεί να σε εμφανίσει ως καβαλημένο καλάμι αποκαλώντας σε πότε ως «βασιλιά» και πότε «Λεχ Βαλέσα» ;


Να βγάζει ανακοινώσεις όπως την πρόσφατη και να γράφει, όταν όλοι οι συνάδελφοι στο ΤΑΥΤΕΚΩ ξέρουν τον αγώνα που έκανε η Ομοσπονδία σε συνεργασία με την ΕΤΕ την ΕΔΟΠ, τον ΠΑΣΥΠ για να λυθεί το πρόβλημα της μισθοδοσίας , ότι η ΓΕΝΟΠ δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί μ’ αυτό γιατί το προεδρείο ασχολιόταν με το πώς να πάρει μετάθεση !!!


Όταν γνωρίζει ότι η μετάθεση μου από τη Διανομή στην Παραγωγή έγινε τον Μάρτη και το θέμα της μισθοδοσίας των συναδέλφων στο ασφαλιστικό παρουσιάστηκε τον Ιούνιο με την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου;


Όταν την μια μέρα βγάζει ανακοίνωση και επισημαίνει πονηρά και δόλια ότι όλοι στο προεδρείο της ΓΕΝΟΠ είναι από την Διανομή και κάνεις από την Παραγωγή ή τα Ορυχεία και όταν παίρνεις μετάθεση και για αυτό το λόγο ώστε να μην είμαστε όλοι από την Διανομή να σε ειρωνεύεται;


Πώς να δοθεί μάχη με τέτοιο κλίμα στις γραμμές μας ;
Πώς να δοθεί μάχη όταν ο συνάδελφος Αδαμίδης
Ενώ ξέρει μετά από τόσες χιλιάδες ανακοινώσεις, συνεντεύξεις, δηλώσεις, μετά από τόσα συλλαλητήρια μηνύσεις, προσφυγές ότι είμαστε ο Νο1 εχθρός των συμφερόντων,
Ενώ ξέρει ότι αγωνιζόμαστε να προστατέψουμε τη ΔΕΗ (το μαρτυρούν οι πράξεις μας) παραταύτα δόλια και υπονομευτικά να επιχειρεί να μας χρεώσει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν κάναμε τίποτα για το ότι το 17% πήγε στο ΤΑΙΠΕΔ;
Τίποτα είναι η προσφυγή στο ΣΤΕ για την εκχώρηση του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ στις 21-6-2012;
Τίποτα είναι και νέα προσφυγή (δεύτερη) πάλι στο ΣΤΕ στις 14/11/2012 για το ίδιο θέμα;


Συνάδελφε Αδαμίδη
Όπως βλέπεις όταν εσύ μας κατηγορούσες ότι ασχολούμαστε μόνο με το χαράτσι και την κοινωνία εμείς βρίσκαμε το χρόνο να καταθέσουμε όχι μία αλλά δύο προσφυγές για την προάσπιση των συμφερόντων της ΔΕΗ και να ετοιμάζουμε άλλες δύο.


Συναδέλφισες –οι,
Όλοι κάνουμε τα λάθη μας αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματάμε.
Να βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Τι έρχεται.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση γιατί, όχι μάχη δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε, ούτε κιχ δεν θα προλάβουμε να βγάλουμε.


Σε ότι με αφορά
Δεν ζητώ χειροκροτητές.
Δεν ζητώ στοιχισμένα ανθρωπάκια.
Δεν ζητώ άβουλους και μουγκούς


Δύο πράγματα ζητώ:
Πρώτο: Όλες οι διαφωνίες να διατυπώνονται στα όργανα. Εκεί να «σκοτωθούμε» εκεί να συγκρουστούμε. Όχι στα κανάλια , Όχι σε δημόσια θέα και
Δεύτερο: Σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας.
Και αυτό δεν το ζητώ εκ του ασφαλούς. Δεν το ζητώ εκ του ασφαλούς γιατί δεν έχω την πλειοψηφία . Η παράταξη που ανήκω έχει 9 στους 31.
Μπορώ να κάνω ότι θέλω;
ΟΧΙ
Κανείς μόνος του δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει.
Συνεπώς εάν αυτό δεν το κατανοήσουμε και εάν δεν δούμε όλοι μαζί τι μπορούμε να κάνουμε δεν έχουμε μέλλον.
Όσο με αφορά και προκειμένου με πράξεις να συμβάλλω στο να γυρίσουμε σελίδα το αμέσως επόμενο διάστημα δεσμεύομαι να πάρω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που να οδηγούν στην σύγκλιση και την ενότητα.
Ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση πρότεινα την δημιουργία ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου με την συμμετοχή ενός εκπροσώπου από το κάθε ψηφοδέλτιο και ακριβώς σε αυτή τη λογική πρότεινα στις εφορευτικές επιτροπές που θα διενεργήσουν τις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων το κάθε ψηφοδέλτιο να έχει εκπροσώπηση χωρίς κανέναν αποκλεισμό.


Υ.Γ.1
Σε πρόσφατη ανακοίνωση του ο συνάδελφος Αδαμίδης προκειμένου να με εμφανίσει ως υποκριτή (αν και αυτός ως ηθοποιός έχει εξασκηθεί σε αυτό) ισχυρίζεται ότι υποκρίνομαι όταν στα Γενικά Συμβούλια του Σπάρτακου λέω «Συνάδελφοι υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής σας».
Από πού προκύπτει αυτό;
Από το ότι του ασκώ κριτική και ξεσκεπάζω τις σκοπιμότητες του.
Άκουσε συνάδελφε Αδαμίδη είναι τουλάχιστον απρέπεια να ταυτίζεις τον εαυτό σου και ότι κάνεις εσύ με τα χιλιάδες μέλη και αγωνιστές του Σπάρτακου.
Τον Σπάρτακο και τα μέλη του αλλά και τα στελέχη του όχι απλά τα σέβομαι, στην κυριολεξία υποκλίνομαι γιατί ξέρω καλά ποιοι είναι.
Εσύ συνειδητά δηλητηρίασες την σχέση μου μαζί τους λέγοντας ότι τους πούλησα στο θέμα του πως θα κατανεμηθούν οι μειώσεις.
Εάν ήσουν εσύ πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ποια θέση θα έπαιρνες σε κάτι που εκ των πραγμάτων αφού πέρασε ο νόμος δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε;
Εγώ συνάδελφε Αδαμίδη προσπάθησα να είμαι δίκαιος
Εσύ ξεχνάς τι έλεγες και τι πρότεινες;
Ξεχνάς τις προτάσεις σου και τις εκφράσεις σου για τους Διοικητικούς;
Τελικά από την εξέλιξη των πραγμάτων ποιος είναι ο υποκριτής;
Μη σου θυμίσω λέξη – λέξη τι έχεις πει και τι έχεις γράψει…


Υ.Γ.2
ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ (ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΕΗ) ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ:


Κύριοι του Συστήματος,
Μην πιστέψετε κάτι τέτοιο.
Μην το πιστέψετε γιατί η στάση των εργαζομένων της ΔΕΗ όπως όλων των εργαζομένων σε όλους τους χώρους στις απεργίες της ΓΣΕΕ δεν έχει να κάνει με το επίπεδο συνείδησης τους αλλά με το ότι ξέρουν ότι αυτές οι απεργίες δεν μπορούν να φέρουν κανένα αποτέλεσμα. .
Γι αυτό και δεν συμμετέχουν.
Όπως επίσης η μη συμμετοχή τους στις 2 απεργίες της ΓΕΝΟΠ που δεν αφορούσαν άμεσα τη ΔΕΗ ή μόνο τα δικά τους συμφέροντα και πάλι δεν έχει να κάνει με το επίπεδο συνείδησης τους.
Έχει να κάνει με τις δικές μας αδυναμίες και με το ότι και πάλι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι μόνο από τη ΓΕΝΟΠ δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.
Αυτό το γνωρίζαμε όταν αποφασίσαμε να προκηρύξουμε αυτές τις απεργίες και ο λόγος που το κάναμε ήταν γιατί κάποιοι πρέπει να δείξουν το δρόμο που έπρεπε να βαδίζει η ΓΣΕΕ.
Να ξεκινήσουμε να περπατάμε σ’ αυτό το δρόμο και ας είμαστε λίγοι στην αρχή. Αν γίνει η αρχή, αν κάποιοι δείξουν το δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλοι. Έτσι γίνεται τις περισσότερες φορές. Γι αυτό αποφασίσαμε αυτές τις δύο απεργίες.


Κυρία Μπακογιάννη
Κύριοι και του συστήματος.
Ο αγώνας που αφορά τη ΔΕΗ.
Ο αγώνας που αφορά την σωτηρία της επιχείρησης του Ελληνικού λαού είναι εντελώς διαφορετικό θέμα.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ σέβονται και αγαπούν την Επιχείρηση από την οποία ζουν.
Θα τιμήσουν το ψωμί που τρώνε.
Μην κάνετε το λάθος να τους υποτιμήσετε.