1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. H λύση SmartStruxure της Schneider Electric
H λύση SmartStruxure της Schneider Electric

H λύση SmartStruxure της Schneider Electric

0

Η Schneider Electric παρουσιάζει τη λύση SmartStruxure, σχεδιασμένη να διευκολύνει τη βέλτιστη διαχείριση κτιριακών εγκαταστάσεων, η οποία βοηθά τους πελάτες να ελαχιστοποιήσουν την κατανάλωση ενέργειας, να διατηρούν ένα υγιές και παραγωγικό περιβάλλον εργασίας, να αναβαθμίσουν παλαιότερες εγκαταστάσεις και να έχουν συνεχή πρόσβαση σε οποιοδήποτε από τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα του κτιρίου τους.


3screenΗ Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα διαχείρισης ενέργειας, παρουσίασε την εφαρμογή SmartStruxure™, μια λύση σχεδιασμένη με στόχο να μεγιστοποιεί την ενεργειακή απόδοση των κτιριακών εγκαταστάσεων και να μειώνει τα αντίστοιχα λειτουργικά κόστη για ολόκληρη τη διάρκεια ζωής ενός κτιρίου. Η λύση SmartStruxure αποτελείται από έναν συνδυασμό hardware και software, ο οποίος συνοδεύεται από τις απαραίτητες υπηρεσίες μελέτης, εγκατάστασης και συντήρησης, ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας και η καλή ενεργειακή απόδοση του κτιρίου.


Η λύση SmartStruxure ‘σπάει’ τα παραδοσιακά στενά πλαίσια πληροφόρησης και, μέσω του web, παρέχει ολοκληρωμένα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, μέσα από τη χρήση προηγμένων γραφικών, εφαρμογών για κινητά, οπτικής απεικόνισης για τη χρονική εξέλιξη διαφόρων μεγεθών, και εμπεριστατωμένων αναφορών.


Η λύση SmartStruxure μπορεί να αναπτυχθεί με τη χρήση ανοικτών πρωτοκόλλων δικτύωσης και επικοινωνίας LON®, BACnet®, Modbus®, Web Services και EcoStruxure™ Web Services της Schneider Electric. Επίσης, η λύση SmartStruxure προσφέρει άπειρες δυνατότητες προηγμένων υπηρεσιών για κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως η αυτόματη ανάλυση της χρήσης του μηχανολογικού εξοπλισμού και η βελτιστοποίηση των λειτουργιών ενός κτιρίου.


“Προχωρήσαμε στην εγκατάσταση της λύσης SmartStruxure στα σχολεία ορισμένων περιοχών,” δήλωσε ο κ. Scott Porter, πρόεδρος της Utah-Yamas Controls, εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου της Schneider Electric. “Οι πελάτες μας δείχνουν ενθουσιασμένοι με το περιβάλλον της εφαρμογής και με την ευκολία χαρακτηριστικών, όπως οι συναγερμοί, ο προγραμματισμός λειτουργιών και η δημιουργία πλήθους αναφορών. Εκτιμούν, επίσης, την ευελιξία των γραφικών, τα οποία απεικονίζονται τέλεια, ανεξαρτήτως των διαστάσεων της οθόνης. Τέλος, η εύχρηστη (drag-and-drop) λειτουργία trending τους βοηθά πραγματικά να αποτυπώσουν οπτικά και να βελτιστοποιήσουν την ενεργειακή απόδοση των σχολικών μονάδων σε ολόκληρη την περιφέρεια.”


Η λύση SmartStruxure βασίζεται στο λογισμικό StruxureWare Building Operation και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον παρακολούθησης, ελέγχου και διαχείρισης της ψύξης, της θέρμανσης, του κλιματισμού, της παροχής ισχύος, του φωτισμού και άλλων κρίσιμων συστημάτων ενός κτιρίου. Διαθέτει ένα σύγχρονο και ελκυστικό interface, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στις προσωπικές προτιμήσεις κάθε χρήστη, ενώ μπορεί να συνδεθεί εύκολα με άλλες εφαρμογές StruxureWare και να δημιουργήσει εξειδικευμένα πακέτα λογισμικού (suites), προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες συγκεκριμένων τμημάτων της αγοράς. Χάρη στην υποστήριξη των EcoStruxure Web Services, οι σουίτες αυτές λειτουργούν ως μια επεκτάσιμη πλατφόρμα, στην οποία ενοποιούνται ορισμένες εφαρμογές-κλειδιά για κάθε επίπεδο μιας επιχείρησης.


“Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες του SmartStruxure και με το τι μπορεί να προσφέρει σε διάφορες κατηγορίες χρηστών,” δήλωσε ο κ. Barry Coflan, Senior Vice President του Κτιριακού Τομέα της Schneider Electric. “Με το StruxureWare μπορούμε να συνδεθούμε εύκολα με πολλά διαφορετικά συστήματα, μονάδες ισχύος, data centers και μονάδες ελέγχου. Οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί ενός κτιρίου μπορούν να είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για μια πραγματικά ολοκληρωμένη λύση από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή και συνεργάτη. Οι υπεύθυνοι λειτουργίας και συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο που τους εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση σε ενεργειακά και περιβαλλοντικά δεδομένα του κτιρίου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ελέγχουν καλύτερα τις σχετικές δαπάνες και να παίρνουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις.”


Το SmartStruxure είναι μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση κτιριακών εγκαταστάσεων. Αποτελεί ένα τμήμα της ευρύτερης αρχιτεκτονικής EcoStruxure της Schneider Electric, με βάση την οποία διασυνδέονται πληροφοριακά και λειτουργικά οι λύσεις στα πέντε πεδία εξειδίκευσης (domains) – ενέργειας και ισχύος, datacenter, παραγωγικής διαδικασίας και βιομηχανικού ελέγχου, διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων, και φυσικής προστασίας – μέσα από μια ανοικτή και ευέλικτη πλατφόρμα που εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση επενδυτικού κεφαλαίου (CapEx) καθώς και λειτουργικών κεφαλαίων (OpEx).


Για να μάθετε περισσότερα για τη λύση SmartStruxure και το πώς αυτή μπορεί να συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://www.schneider-electric.com/smartstruxure.