1. Home
  2. Ηλιακή
  3. ενέργεια
  4. Η Calpak παρουσιάζει τον ηλιακό θερμοσίφωνα Mark 4
Η Calpak παρουσιάζει τον ηλιακό θερμοσίφωνα Mark 4

Η Calpak παρουσιάζει τον ηλιακό θερμοσίφωνα Mark 4

0

Το νέο εξελιγμένο της προϊόν, τον ηλιακό θερμοσίφωνα Calpak Mark 4 παρουσίασε η ελληνική εταιρία Calpak κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε με τίτλο “Καινοτομία και Εξωστρέφεια: Κλειδιά για μία σύγχρονη & ανταγωνιστική ελληνική βιομηχανία».


calpakO Calpak Mark 4 προσφέρει υψηλή απόδοση και αντοχή για πραγματική οικονομία με μίνιμαλ αισθητική και προσοχή στην ασφάλεια και τη λειτουργικότητα. Είναι ο πρώτος ηλιακός με σύστημα στήριξης εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο για εύκολη εγκατάσταση, υψηλή αισθητική και αντοχή στον χρόνο. Το πλαίσιο από ανοδιωμένο αλουμίνιο διπλού τοιχώματος αποτελεί παγκόσμια καινοτομία που προσδίδει μεγάλη αντοχή και καλύτερη μόνωση.


«Σχεδιάσαμε από την αρχή έναν ηλιακό θερμοσίφωνα που να ικανοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το σημαντικότερο ζητούμενο. Υψηλή απόδοση άρα και υψηλή οικονομία. Σκεφτήκαμε διαφορετικά και τολμήσαμε να καινοτομήσουμε, έχοντας τη σιγουριά της πολύχρονης πείρας μας. Χρησιμοποιήσαμε τεχνολογία αιχμής, υλικά της καλύτερης ποιότητας και τις απίστευτες δυνατότητες του νέου εργοστασίου μας» τόνισε κατά την παρουσίαση του προϊόντος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Παναγής Κωνσταντινίδης. Παράλληλα ο κ. Κωνσταντινίδης παρουσίασε την υπό ανέγερση υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Κόρινθο που θα “στεγάσει” το όραμα και τα σχέδια της Calpak για το μέλλον.


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγιναν σημαντικές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις από εκπροσώπους του πολιτικού, επιχειρηματικού, επιστημονικού και ακαδημαϊκού χώρου τόσο για την ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης της θερμικής ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα που έχει τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στη Μεσόγειο, όσο και τις δυνατότητες εξωστρέφειας που προσφέρονται αυτήν τη στιγμή για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Παρεμβάσεις έκαναν ο πρώην υπουργός κ. Σταύρος Δήμας, ο πρόεδρος του ΟΠΕ κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο γενικός γραμματέας του ΙΕΝΕ κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, ο διευθυντής Ερευνών του Δημόκριτου κ. Βασίλης Μπελεσιώτης, ο καθηγητής εφαρμοσμένης φυσικής του Πανεπιστήμιου Πατρών κ. Γιάννης Τρυπαναγνωστόπουλος, ο Πρέσβης Σωτήρης Βαρουξάκης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο αρμόδιος για την Ενέργεια, ο Πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δούκας Μαρινόπουλος, η ειδική σε θέματα έρευνας και καινοτομίας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης κα Γεωργία Μαζιώτη και ο Μηχ. Παραγωγής και Διοίκησης του Enterprise Europe Network / Δίκτυο ΠΡΑΞΗ κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης.


«Αν δεν επενδύσουμε και δεν τολμήσουμε αυτήν την περίοδο, δεν πρόκειται να ξεφύγουμε απ’ την κρίση. Χρειάζεται δουλειά, σοβαρότητα και εστίαση στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας που θα ανοίξουν τον δρόμο για έξοδο από την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Calpak προσέφερε τον πρώτο Calpak Mark 4 στο μη κερδοσκοπικό σωματείο “Δεσμός” προκειμένου να το προσφέρει σε κάποια από τις ευπαθείς ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.