
Φωτοβολταϊκά για το Λευκό Οίκο
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ξεκίνησε η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην προεδρική κατοικία των Ηνωμένων Πολιτειών και θα ολοκληρωθεί πριν ο πρόεδρος επιστρέψει από τις διακοπές του.
«Ο Λευκός Οίκος άρχισε να τοποθετεί αμερικανικής κατασκευής ηλιακά πάνελ στην κατοικία της πρώτης οικογένειας, στο πλαίσιο ενεργειακών τροποποιήσεων που θα βελτιώσουν τη συνολική ενεργειακή αποδοτικότητα του κτηρίου», ανέφερε αξιωματούχος μιλώντας στη Washington Post.
Παρότι λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, το 2010 ο τότε υπουργός Ενέργειας Στίβεν Τσου είχε γνωστοποιήσει ότι η αρμόδια επιτροπή του Λευκού Οίκου επρόκειτο να προχωρήσει σε διαγωνισμό με στόχο την αγορά 20-50 ηλιακών πάνελ. «Καθώς κάνουμε τη μετάβαση σε μια οικονομία καθαρής ενέργειας, ο Λευκός Οίκος θα δώσει το καλό παράδειγμα», είχε δηλώσει ο Τσου.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ εγκατέστησε στη στέγη του Λευκού Οίκου 32 ηλιακά πάνελ για ζεστό νερό. Μια από τις πρώτες ενέργειες του διαδόχου του Ρόναλντ Ρίγκαν, όταν ανέλαβε την προεδρία το 1981, ήταν να αφαιρέσει τα πάνελ χαρακτηρίζοντάς τα «ανέκδοτο», κατά τον προσωπάρχη του.
Το 2002, ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος τοποθέτησε – χωρίς τυμπανοκρουσίες – δίκτυο 167 πάνελ στη στέγη περιφερειακού κτίσματος, τα οποία καλύπτουν διάφορες ανάγκες στις εγκαταστάσεις του Λευκού Οίκου.