1. Home
  2. Νέα
  3. Περιβαλλοντική έκθεση της Emirates
Περιβαλλοντική έκθεση της Emirates

Περιβαλλοντική έκθεση της Emirates

0

Η Emirates έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της για το περιβάλλον, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία έχει επιτύχει βελτιώσεις στην εξοικονόμηση καυσίμων και στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.


fly_emiratesΚαλύπτοντας το οικονομικό έτος 2012-2013, η ελεγχθείσα έκθεση ανέλυσε στοιχεία περιβαλλοντικής επίδοσης από μια σειρά δραστηριοτήτων του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών λειτουργιών, τις δραστηριότητες της dnata και ένα ευρύ φάσμα εμπορικών δραστηριοτήτων επί του εδάφους, από τη μηχανική έως τη σίτιση.


Ο στόχος της έκθεσης είναι η κατανόηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Ομίλου, καθώς και ο εντοπισμός ευκαιριών για βελτίωση και εφαρμογή καλύτερων πρακτικών από όλα τα μέλη του 68.000μελούς προσωπικού μας.
Με τις αεροπορικές δραστηριότητες της εταιρείας που αποτελούν και τις κύριες περιβαλλοντικές συνέπειες του Ομίλου Emirates, η συνολική απόδοση καυσίμου για όλες τις επιβατικές και μεταφορικές πτήσεις βελτιώθηκε κατά 0,29%, αφού υπήρξε μείωση 0,3103 λίτρα ανά χιλιομετρικό τόνο. Ομοίως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν στα 0,767 γραμμάρια ανά χιλιομετρικό τόνο βελτιώνοντας την αποδοτικότητα κατά 0,3%.
Κατά τη διάρκεια της υπό αναφορά περιόδου, η Emirates έθεσε εκτός λειτουργίας 6 αεροσκάφη και παρέλαβε 34 νέα αεροσκάφη. Συνολικά, η Emirates διαχειρίζεται έναν από τους πιο νέους και πιο αποτελεσματικούς στόλους στον κόσμο. Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου της Emirates είναι 6 χρόνια έναντι του μέσου όρου ηλικίας της IATA που είναι 11,7 χρόνια. Αυτό επηρεάζει άμεσα την αποδοτικότητα των καυσίμων της Emirates, το οποίο είναι κατά 15,7% καλύτερο από τον μέσο όρο που είχε προβλεφθεί από την IATA το 2012 καθώς και η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα που είναι κατά 16,6% καλύτερη από τον αντίστοιχο μέσο όρο της IATA.


Άλλα σημαντικά σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν:
– Η Emirates έχει διπλασιάσει το συνολικό όγκο της ανακύκλωσης κατά την περίοδο αναφοράς σε 10.697 τόνους, κυρίως λόγω της συμπερίληψης ενός προγράμματος ανακύκλωσης χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού σε μία από τις θυγατρικές της εταιρείες, την Alpha Catering.
– Μετά από συνεννόηση και συντονισμό με 34 χώρες, το τμήμα Πτητικών Λειτουργιών της Emirates (Emirates Flight Operations) έχει καταφέρει να εξοικονόμηση πάνω από 4.200 τόνους καυσίμων και 13.200 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως λόγω του ειδικού προγράμματος της ‘iFlex’ μέσα από το οποίο έχει ανοίξει 25 νέες δομές αερομεταφορών σε όλη την Αφρικανική ήπειρο για τις υπηρεσίες της προς τη Νότια Αμερική.
– H Emirates τιμήθηκε με το βραβείο ‘Fly Quiet’ από το αεροδρόμιο του Αγίου Φραγκίσκου (San Francisco Airport), το 2012 και το 2013 σαν αποτέλεσμα της προσπάθειας της ομάδας ‘Flight Operations’ να βρει τρόπους για τη μείωση των επιπτώσεων του θορύβου στις γύρω κοινότητες.
– Η ομάδα ‘Group Central Services’ της Emirates έχει ξεκινήσει μια νέα καμπάνια για τη βελτίωση της ταχυδρομικής επικοινωνίας που έχει ως στόχο να μειώσει το ποσό των ταχυδρομικών ανταλλαγών στα γραφεία του Ομίλου της Emirates στο Ντουμπάι κατά 25%, ή 45.000 μηνύματα το μήνα.
– Η ‘Emirates Flight Catering’ επιδιώκει να ξεκινήσει ένα από τα πρώτα προγράμματα στα ΗΑΕ για την ανακύκλωση γυαλιού.
– Το τμήμα αποσκευών dnata σχεδιάζει να αγοράσει 50 ηλεκτρικούς ελκυστήρες για χρήση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι για το οικονομικό έτος 2013-14, κάτι που θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα για αυτούς που εργάζονται στη ράμπα.του αεροδρομίου.
– Η Emirates σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει ένα ή περισσότερους οργανισμούς που το αξίζουν, εντός του τρέχοντος έτους μέσα στα πλαίσια του νέου προγράμματος χορηγιών για ένα πιο πράσινο αύριο ‘Greener Tomorrow’.


Η Emirates έχει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των αερομεταφορών, όσον αφορά την περιβαλλοντική αναφορά. Φέτος, η έκθεση μας περιλαμβάνει πρόταση της Emirates για την υιοθέτηση ενός νέου μέτρου της αποδοτικότητας των καυσίμων σαν πρότυπο για ολόκληρο τον τομέα των αερομεταφορών. Το νέο πρότυπο, θα μετράται σε τονοχιλιόμετρα ανά λίτρο και θα αποτελέσει τη βάση αναφοράς της αποδοτικότητας των καυσίμων της Emirates Airline τον επόμενο χρόνο.


Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε την πλήρη έκθεση από το www.emirates.com/environmentreport.