1. Home
  2. Νέα
  3. Το 4ο Athens Bike Festival στην «Τεχνόπολις»
Το 4ο Athens Bike Festival στην «Τεχνόπολις»

Το 4ο Athens Bike Festival στην «Τεχνόπολις»

0

Το 4ο Athens Bike Festival (www.bikefestival.gr) θα διοργανωθεί φέτος από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων για τέταρτη συνεχή χρονιά. Όπως και πέρυσι, η διοργάνωση εντάσσεται στο χρονικό πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.


PR1Η επιτυχία των τριών προηγούμενων διοργανώσεων είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Αθήνα είναι μία πόλη με αυξανόμενο ενδιαφέρον για το ποδήλατο και έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής.


Πέρυσι περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στην έκθεση και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.
Και φέτος η διοργάνωση επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους φίλους του ποδηλάτου:
– Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να δοκιμάσουν τα μοντέλα του 2014 λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσημη παρουσίασή τους στο Eurobike, τη μεγαλύτερη ποδηλατική έκθεση της Ευρώπης. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ποδηλάτου στην Ελλάδα δηλώνουν δυναμικά τη συμμετοχή τους και παρουσιάζουν όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων, αξεσουάρ και υπηρεσιών.
– Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, διαδραστικές και μη έχουν στόχο να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.


Η ομάδα Dirt Riders που ξεσηκώνει κάθε χρόνο τους επισκέπτες του φεστιβάλ θα είναι και φέτος εδώ για παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα στην ειδική πίστα που έχει δημιουργηθεί για αυτούς.


Καλώς ορίσατε στον κόσμο του pumptrack! Φέτος τo Athens Bike Festival δίνει την ευκαιρία στους φανατικούς φίλους του bmx και του mountain bike να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους κάτω από συνθήκες πολύ “ιδιαίτερες”. Το pumptrack (πίστα ροής) είναι μια κυκλική πίστα όπου μπορεί κάποιος να κάνει ποδήλατο χωρίς να κάνει πετάλι. Στο φεστιβάλ θα είναι δυνατή η δοκιμή συγκεκριμένων μοντέλων αλλά θα δίνονται και μαθήματα για νεαρούς επίδοξους αναβάτες!


Ποδηλατικός Τουρισμός: Για πρώτη φορά δημιουργείται μια ξεχωριστή γειτονιά μέσα στο φεστιβάλ που φιλοξενεί περίπτερα που προωθούν τον ποδηλατικό τουρισμό – πόλεις και περιοχές που έχουν κάτι να πουν στον ποδηλάτη που δεν αποχωρίζεται το ποδήλατό του ούτε στις διακοπές!


Κοινόχρηστα ποδήλατα – Bike Sharing: Το παρόν και το μέλλον. Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30 π.μ. στο Αμφιθέατρο ΑΘΗΝΑ 9.84 στην Τεχνόπολη.


Μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που ανακύπτουν σχετικά με τα συστήματα bike sharing που εμφανίζονται σταδιακά σε ελληνικές πόλεις. Τι ακριβώς είναι αυτά τα συστήματα; Ποιοι είναι οι υπάρχοντες και δυνητικοί χρήστες; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις επιτυχίας; Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν; Τι ευκαιρίες δημιουργούνται; Σε αυτά τα ερωτήματα καλούνται να δώσουν απαντήσεις οι ομιλητές της εκδήλωσης από μια διαφορετική σκοπιά ο καθένας.


Η ομάδα Carpe Diem οργανώνει την Βike Art Vol. 3, μια εικαστική έκθεση. Επώνυμοι urban art καλλιτέχνες εμπνέονται και δημιουργούν για το ποδήλατο. Επίσης παρουσιάζει μια μοναδική έκθεση συλλεκτικών ποδηλάτων από συλλέκτες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.


Πηγαίνουμε ποδηλατοβόλτα! Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν ποδήλατα σε πραγματικές συνθήκες συμμετέχοντας στα test rides. Η ομάδα του MBike με την υποστήριξη των OTE-COSMOTE, διοργανώνει ποδηλατάδες γύρω από την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.


Μαμά, κοίτα κάνω χωρίς βοηθητικές! Οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου έχουν την τιμητική τους και την ευκαιρία να κάνουν τις πρώτες τους πεταλιές αφήνοντας πίσω τους τις βοηθητικές ρόδες! Περιμένοντας απολαμβάνουν δημιουργικές δραστηριότητες που προσφέρει η ομάδα των ΟΤΕ-COSMOTE.


Και θα γίνονται και άλλα πολλά στα περίπτερα των εκθετών – κληρώσεις, διαγωνισμοί, σεμινάρια, παρουσιάσεις.


Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή: 18:00 – 21:00, Σάββατο και Κυριακή: 10:00 – 21:00, Είσοδος ελεύθερη