1. Home
  2. Νέα
  3. 10 εκ. κινητήρες διαφραγμάτων αέρα OpenAir
10 εκ. κινητήρες διαφραγμάτων αέρα OpenAir

10 εκ. κινητήρες διαφραγμάτων αέρα OpenAir

0

O Σεπτέμβριος του 2013 ήταν ένας επετειακός μήνας για το Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens που ανακοίνωσε ότι έχει κατασκευάσει συνολικά 10 εκατομμύρια κινητήρες διαφραγμάτων αέρα της σειράς OpenAir.


siemens ktirioH σειρά OpenAir εγκαινιάστηκε το 1990 και παρά τις σημαντικές δυσκολίες που προέκυψαν στην αρχή, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.


«Σήμερα, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι έχουμε κατασκευάσει δέκα εκατομμύρια κινητήρες διαφραγμάτων αέρα OpenAir», δήλωσε ο Johannes Milde, Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων. «Η γραμμή OpenAir που εγκαινιάσαμε με διορατικότητα περισσότερο από 20 χρόνια πριν, ήταν ένα τολμηρό εγχείρημα. Από τότε έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν και να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις με επιτυχία. Έχουμε επενδύσει πολλά στις συνεχείς βελτιώσεις της σειράς και οι προσπάθειές μας έχουν αποδόσει σημαντικά. Σήμερα, οι κινητήρες διαφραγμάτων αέρα OpenAir που διαθέτουμε συνεχίζουν να παραμένουν στην αιχμή της τεχνολογίας και να πληρούν τις απαιτήσεις της αγοράς. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι η επιτυχία τους θα συνεχιστεί».


Το 1990, όταν ξεκίνησε επίσημα η κυκλοφορία της, δεν ήταν σίγουρο ότι η γραμμή προϊόντων OpenAir θα συναντούσε τόσο μεγάλη επιτυχία. Ως μία από τις πρώτες οικογένειες προϊόντων του Τμήματος Τεχνολογιών Κτιρίων, η OpenAir αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την αρχή για να απευθυνθεί στην παγκόσμια αγορά. Στην κατασκευή συμμετείχαν δύο ομάδες έργου και ανάπτυξης στο Zug της Ελβετίας και στο Buffalo Grove των ΗΠΑ. Αυτή η συνεργατική προσέγγιση στην ανάπτυξη και την κατασκευή ενός προϊόντος που θα ήταν το ίδιο σε όλη την παγκόσμια αγορά ήταν επαναστατική για την εποχή της – και φυσικά συμπεριλάμβανε κάποιους κινδύνους .


Πώς μπορεί ένας κινητήρας διαφραγμάτων αέρα να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της αγοράς από τη στιγμή που κάποιες πρακτικές διαφέρουν από χώρα σε χώρα; Πώς μπορεί ένα λειτουργικό προϊόν να εγκατασταθεί ταυτόχρονα και από κοινού σε διαφορετικούς χώρους με ξεχωριστές κουλτούρες και νοοτροπίες μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα; Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποικιλομορφία και η παγκοσμιοποίηση δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστές έννοιες στις αρχές του 1990. Χάρη στη δουλειά που έγινε αρχικά για τη σειρά OpenAir αλλά και σε άλλα έργα, οι συγκεκριμένες έννοιες αλλά και άλλες συναφείς με αυτές, είναι πλέον διαδεδομένες.


Οι πρώτοι κινητήρες διαφραγμάτων αέρα OpenAir με ή χωρίς ελατήριο κυκλοφόρησαν στις ευρωπαϊκές και αμερικάνικες αγορές το 1997. Μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, η γραμμή προϊόντων συμπεριέλαβε τρεις πλατφόρμες με διαφορετικές λειτουργίες και εφαρμογές. Δύο εκατομμύρια κινητήρες διαφραγμάτων αέρα OpenAir είχαν κατασκευαστεί και πωληθεί ως το 2002, όταν άνοιξε η τρίτη μονάδα παραγωγής στην πόλη Gimpo της Νότιας Κορέας. Επόμενη χρονιά ορόσημο ήταν το 2007 όταν δημιουργήθηκε η τέταρτη προϊοντική πλατφόρμα στο εργοστάσιο του Gimpo. Εν τω μεταξύ, το 2005 προστέθηκαν στη σειρά προϊόντων OpenAir οι κινητήρες διαφραγμάτων αέρα που προσφέρουν προστασία απέναντι στις φωτιές και τον καπνό. Οι γρήγοροι κινητήρες ακολούθησαν την άνοιξη του 2011 και οι κινητήρες με επικοινωνία για έλεγχο VAV με τεχνολογία KNX προστέθηκαν το φθινόπωρο του 2011.


Σήμερα, η οικογένεια OpenAir περιλαμβάνει 4 πλατφόρμες για όλους τους χώρους, από εφαρμογές HVAC και τη χρήση ως ελεγκτών παροχής αέρα, μέχρι κινητήρες για προστασία από την πυρκαγιά και τον καπνό. Οι κινητήρες είναι διαθέσιμοι σε δύο εκδόσεις, γραμμικοί και περιστροφικοί, και διαθέτουν ανθεκτικό σχεδιασμό καθώς και ενιαίο τρόπο εγκατάστασης και καλωδίωσης. Η Siemens εστιάζει στη συμβατότητα μεταξύ των νέων μοντέλων και των προκατόχων τους.


«Οι κινητήρες διαφραγμάτων αέρα OpenAir προσφέρουν εξαιρετική προστασία των επενδύσεων λόγω της αναδρομικής συμβατότητας τους. Για εμάς, αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα της διαδικασίας συνεχούς εξέλιξης», δήλωσε ο επικεφαλής της διαχείρισης προϊόντων OpenAir, Bruno Kamm. «Όπως έχουμε δηλώσει, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ισχυρούς, ανθεκτικούς και ακριβείς κινητήρες σε μια εξαιρετική σχέση τιμής-απόδοσης. Πλέον, σκοπεύουμε να επιτύχουμε το επόμενο ορόσημο των 20.000.000».