1. Home
  2. Συνεντεύξεις
  3. Συνέντευξη της Πέρσας Διπλούδη, Product Manager ATW Systems Mitsubishi Electric
Συνέντευξη της Πέρσας Διπλούδη, Product Manager ATW Systems Mitsubishi Electric

Συνέντευξη της Πέρσας Διπλούδη, Product Manager ATW Systems Mitsubishi Electric

0

Η υπεύθυνη των Mitsubishi Electric ATW Systems, Πέρσα Διπλούδη, μιλά στο «Energyin» για τα προτερήματα των αντλιών θέρμανσης και τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Zubadan την οποία συναντάμε στις αντλίες Ecodan. 

Πέρσα Διπλούδη1. Οι αντλίες θερμότητας υποστηρίζουν πολλοί ότι είναι η ιδανική λύση ψύξης –θέρμανσης. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα προτερήματα τους και σε ποιες περιπτώσεις θα τη συνιστούσατε ως λύση;

Οι αντλίες θερμότητας πράγματι, μπορούν να χαρακτηριστούν ότι είναι η ιδανική λύση Θέρμανσης-ψύξης .Αποτελούν την σύγχρονη εναλλακτική λύση θέρμανσης,καλύπτοντας αξιόπιστα και συνολικά τις ανάγκες σε θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης.
Εξασφαλίζουν, την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με κάθε άλλο σύστημα θέρμανσης, οικονομία που αγγίζει ακόμα και το 80% σε σχέση με το πετρέλαιο , καταργώντας πλήρως τα συμβατικά καύσιμα θέρμανσης.
Υπάρχουν κατάλληλες για κάθε εφαρμογή, είτε με συστήματα χαμηλών θερμοκρασιών (ενδοδαπέδια,Fan Coils) είτε με τα συμβατικά θερμαντικά σώματα, σε νέες και υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Διασφαλίζουν την ίδια ποιοτική θέρμανση , μέγιστες συνθήκες άνεσης στο χώρο και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης όπως ακριβώς με τα παραδοσιακά συστήματα λεβήτων με την διαφορά ότι το νερό που κυκλοφορεί δεν παράγεται από τον ενεργοβόρο λέβητα αλλά από την φιλική στο περιβάλλον και απόλυτα οικονομική λειτουργία, της αντλίας θερμότητας. Συνίσταται έτσι σε όλες τις νέες κατασκευές και σε όλους όσους αυτήν την στιγμή έχουν ήδη θέρμανση με λέβητα και αναζητούν μια σίγουρη λύση αντικατάστασης του, με εγγυημένη οικονομία και ίδια ποιότητα θέρμανσης. Επίσης η Αντλία Θερμότητας δίνει λύση στην απεξάρτηση διαμερισμάτων από την κεντρική θέρμανση πολυκατοικίας και την αυτονόμηση τους, με τον πιο εύκολο τρόπο καθώς δεν απαιτείται καμινάδα και δεξαμενή πετρελαίου παρά μόνο ελάχιστος χώρος εξωτερικά (πχ. μπαλκόνι).

2. Προσφέρετε στην Ελληνικά αγορά τις αντλίες θερμότητας «ecοdan» με τη τεχνολογία «Zubadan». Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια για τη συγκεκριμένη τεχνολογία; Ποια είναι τα ανταγωνιστικά τους χαρακτηριστικά;

Η Mitsubishi Electric αποτελεί σταθερά πρώτη επιλογή του καταναλωτή καθώς προσφέρει επί σειρά ετών αξιοπιστία και εγγύηση, τόσο με τα προϊόντα της αλλά και με τις εφαρμογές της, βρισκόμενη πάντα ένα βήμα μπροστά στην παρουσίαση νέων τεχνολογιών.
Με την μοναδική τεχνολογία ZUBADAN inverter, η σειρά αντλιών Ecodan Zubadan, διαφοροποιείτε και υπερέχει από τις κλασικές inverter αντλίες θερμότητας, καθώς είναι η μόνη τεχνολογία και η μόνη αντλία θερμότητας ΨΥΞΗΣ/ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, που μπορεί να προσφέρει, ταυτόχρονα, στον καταναλωτή :1) 100% ονομαστική απόδοση έως και τους -15C θερμοκρασία περιβάλλοντος 2)Εγγυημένη υψηλή θερμοκρασία νερού 60C έως -10C 3) τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης, χωρίς πρόσθετη πηγή ολοκλήρωσης, όπως αντιστάσεις ή επιπλέον δεύτερου συμπιεστού!
Επίσης η σειρά Ecodan με την τεχνολογία ZUBADAN, προσφέρει στην αγορά και την μοναδική αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών, με παραγωγή νερού 70C και 45kw, κατάλληλη για συστήματα θέρμανσης χωρίς την χρήση δεύτερου συμπιεστή πάντα με όλα τα πλεονεκτήματα Zubadan.

Τι σημαίνει ZUBADAN:
Στην κλασσική inverter τεχνολογία, η απόδοση της αντλίας αλλά και η θερμοκρασία του νερού παραγωγής της ,εξαρτάται δραματικά από τις συνθήκες λειτουργίας περιβάλλοντος. Παράδειγμα , μία αντλία inverter 16kw, μπορεί στην πραγματικότητα να δίνει 16KW, μόνο όταν το περιβάλλον έχει θερμοκρασία +7C (και πάνω), ενώ ενδεικτικά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος +2C η απόδοση της πέφτει στα 12 kw.Για να διασφαλίσει έτσι την ονομαζόμενη απόδοση 16kw ή την θερμοκρασία του νερού παραγωγής της, θα πρέπει να υπάρχει πηγή ολοκλήρωσης, που μπορεί να είναι, είτε ηλεκτρική αντίσταση ,είτε για συστήματα μόνο θέρμανσης με υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να φέρει η αντλία θερμότητας δεύτερο συμπιεστή με δεύτερο ψυκτικό κύκλωμα .Έτσι ο βαθμός απόδοσης COP της αντλίας σε χαμηλότερες θερμοκρασίες δεν είναι πάντα ο αναγραφόμενος καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται η κατανάλωση της πρόσθετης πηγής..
Η τεχνολογία Zubadan χάρη στο flash injection δίνει την λύση, με σταθερή απόδοση σε κάθε συνθήκη λειτουργίας έως και τους -15C με τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης σε σύγκριση με κάθε άλλη τεχνολογία .Δίνει τέλος στην υπέρ-διαστασιολόγηση των μονάδων ,στην αβεβαιότητα καλής απόδοσης και δίνει ‘’Εγγυημένη λύση’’ στον καταναλωτή.

3.Τι πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής κατά την τελική επιλογή αντλίας θερμότητας και που μπορεί να τις βρει;

Η απαγορευτική τιμή του πετρελαίου, έχει οδηγήσει το σύνολο των καταναλωτών σε αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης, έχοντας φέρει τις αντλίες θερμότητας στην πρώτη ζήτηση.
Ο καταναλωτής, κατά την έρευνα του, θα πρέπει να εμπιστεύεται επώνυμα μηχανήματα με όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, αλλά προπάντων θα πρέπει να ελέγχει την προτεινόμενη λύση. Δεν πρέπει να ξεχνά, τον λόγο που αναζητά την λύση της αντλίας θερμότητας, που είναι η επίτευξη της προσδοκούμενης οικονομίας και όχι απλά να αντικαταστήσει έναν λέβητα! Θα πρέπει έτσι,να ζητά τη βέλτιστη λύση από τον Μηχανικό, λύση, με όσο το δυνατόν πιο χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας της αντλίας για το σύστημα θέρμανσης του .Ο καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει ότι όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία νερού παράγει η αντλία , τόσο μεγαλύτερη οικονομία θα έχει.
Ο καταναλωτής μπορεί να απευθυνθεί στα ειδικά καταστήματα MITSUBISHI ELECTRIC , (Γραμμή επικοιν. : 214 214 9 214 ) όπου Μηχανικός κατόπιν αυτοψίας και μελέτης του χώρου θα προτείνει την κατάλληλη λύση και αντλία, για την συγκεκριμένη εφαρμογή.