1. Home
  2. Ηλιακή
  3. ενέργεια
  4. Έκκληση ΕΣΑΦ για τα οφειλόμενα ΛΑΓΗΕ
Έκκληση ΕΣΑΦ για τα οφειλόμενα ΛΑΓΗΕ

Έκκληση ΕΣΑΦ για τα οφειλόμενα ΛΑΓΗΕ

0

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΕΣΑΦ) με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως η συμπεριφορά του Λειτουργού της αγοράς καθιστά τη λειτουργία των αγροτικών φ/β ελλειμματική και φέρνει τους ιδιοκτήτες σε απόγνωση.


solar-panel-large1Ειδικότερα, η πλήρης ανακοίνωση αναφέρει ότι «Πράγματι η πληρωμή των επαγγελματιών αγροτών καθυστερεί για επτά και πλέον μήνες, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος που διέθεσαν στο δίκτυο από τον Ιούνιο του 2013 και εφεξής. Αντίθετα καλούνται να καταβάλουν συνεχώς και χωρίς διακοπή τον ΦΠΑ που αναλογεί στα τιμολόγια πώλησης, που έχουν εκδώσει μέχρι σήμερα και τα οποία παραμένουν ανεξόφλητα.


Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με:
– τις μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις των παραπάνω αγροτών (υψηλό ποσό δανείου και ύψος επιτοκίου για την κατασκευή των πάρκων)
– την επιβολή της έκτακτης εισφοράς και
– την γενικότερη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά
έχουν καταστήσει τη λειτουργία των αγροτικών Φ/Β ελλειμματική και έχουν φέρει τους ιδιοκτήτες τους σε απόγνωση λόγω της πλήρους αδυναμίας ανταπόκρισής τους στις οικονομικές τους υποχρεώσεις», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΑΦ Θωμάς Κουτσουπιάς.


«Κατά συνέπεια είναι πλέον απόλυτα αναγκαίο να καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους αγρότες τα οφειλόμενα εδώ και μήνες σ’ αυτούς ποσά από τον ΛΑΓΗΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.