1. Home
  2. Νέα
  3. Ισολογισμοί
  4. ΕΠΑ Αττικής: Πωλήσεις €171 εκ. και κέρδη €14,2 εκ.
ΕΠΑ Αττικής: Πωλήσεις €171 εκ. και κέρδη €14,2 εκ.

ΕΠΑ Αττικής: Πωλήσεις €171 εκ. και κέρδη €14,2 εκ.

0

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Χρήστος Μπαλάσκας, γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία υλοποιεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική ενισχύοντας σταθερά την ανταγωνιστικότητα του φυσικού αερίου το οποίο, για μία ακόμη χρονιά, παρείχε ασύγκριτη εξοικονόμηση που ανήλθε στο 44% έναντι του πετρελαίου θέρμανσης και το 59% συγκριτικά με το ηλεκτρικό ρεύμα.


epa-attikisΗ πορεία για την ΕΠΑ Αττικής ήταν θετική τη χρονιά που έφυγε αφού κατέγραψε έσοδα από πωλήσεις 171 εκατ. ευρώ και κέρδη 14,2 εκατ. ευρώ, ενώ η ετήσια συνολική κατανάλωση παρουσίασε μικρή υποχώρηση κατά 11%, απόρροια κυρίως των ήπιων κλιματολογικών συνθηκών και δευτερευόντως του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος . Στρατηγικός στόχος της ΕΠΑ Αττικής είναι η διείσδυση σε περισσότερα από 310.000 νοικοκυριά μέχρι τέλος του έτους με τη συνολική επένδυση σε προγράμματα χρηματοδότησης εσωτερικών εγκαταστάσεων να ανέρχεται σε €7 εκατ. μόνο για το 2014.


Αποδεδειγμένα το φυσικό αέριο αποτελεί την πλέον αποτελεσματική και οικονομική επιλογή για την θέρμανση κάθε νοικοκυριού και οπωσδήποτε την ιδανική λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 33% των νοικοκυριών στην Αττική που βρίσκονται σε πολυκατοικίες με κλειστές κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης. Ανταποκρινόμενη, λοιπόν, στην σημερινή ανάγκη για πλήρη ανεξαρτησία στη θέρμανση, η ΕΠΑ Αττικής αναπροσάρμοσε την εμπορική της πολιτική και πλέον προσφέρει νέα ελκυστικά τέλη σύνδεσης αλλά και απευθείας χρηματοδότηση αυτόνομων θερμάνσεων διαμερισμάτων στηρίζοντας την απόφαση κάθε νέου καταναλωτή να συνδεθεί άμεσα με το δίκτυο φυσικού αερίου.


Παράλληλα συνεχίζονται οι προσφορές για την μετατροπή των κεντρικών εγκαταστάσεων θέρμανσης με προγράμματα που καλύπτουν μέχρι και την πλήρη άτοκη χρηματοδότηση του κόστους εγκατάστασης καθώς και εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης που φτάνουν το 100% .


Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του φυσικού αερίου την τρέχουσα περίοδο είναι κατά 11% οικονομικότερη από την αντίστοιχη περσινή για τους οικιακούς καταναλωτές (Οκτώβριος 2013-Φεβρουάριος 2014) ενώ το 2013 τα βιομηχανικά τιμολόγια ήταν κατά 12% οικονομικότερα σε σχέση με το 2012. Εξάλλου, όπως είναι γνωστό η ΕΠΑ Αττικής, μέσω της τιμολογιακής πολιτικής που έγκαιρα αποφάσισε να εφαρμόσει προς όφελος των καταναλωτών, μετακυλύει κάθε έκπτωση που λαμβάνει από τον προμηθευτή της σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών προσφέροντας όσο το δυνατό πιο ανταγωνιστικά τιμολόγια.


Ο κ. Χρήστος Μπαλάσκας, Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής, υπογράμμισε: « Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η επιλογή του φυσικού αερίου από τον καταναλωτή δεν είναι απλώς σίγουρη επένδυση αλλά και κίνηση αποταμίευσης δεδομένου ότι σήμερα στην αγορά της Αττικής έχουμε τις πλέον ανταγωνιστικές συνθήκες για την προώθηση του φυσικού αερίου. Αφενός, η εξοικονόμηση ανέρχεται στο 44% και αφετέρου οι καταναλωτές μπορούν να εκμεταλλευτούν σημαντικές προσφορές, ανταγωνιστικότερα τέλη σύνδεσης και σχήματα χρηματοδότησης από την ΕΠΑ Αττικής τόσο για κεντρικές θερμάνσεις, όσο και για αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων.»


Παράλληλα, η Εταιρεία συνεχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να υλοποιεί καινοτόμες πρακτικές έχοντας ως στρατηγικό στόχο την αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκει συνέργειες με την Περιφέρεια Αττικής και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη δημιουργία ενός κοινοτικού προγράμματος επιδότησης-χρηματοδότησης του κόστους εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου, αντίστοιχου με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’οίκον» (ΕΣΠΑ). Το προτεινόμενο αυτό πρόγραμμα θα απευθύνεται αποκλειστικά στους ενδιαφερόμενους για εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης φυσικού αερίου με στόχο την εξάλειψη του φαινομένου της αιθαλομίχλης και τη στροφή των κατοίκων του Λεκανοπεδίου στην πλέον φιλική και οικονομική μορφή ενέργειας.


Η ΕΠΑ Αττικής συνεχίζει να αντιπροσωπεύει μια θετική και υγιή πλευρά της ελληνικής επιχειρηματικότητας και το φυσικό αέριο συνεχίζει να αποτελεί το οικονομικότερο και φιλικότερο συμβατικό καύσιμο για το περιβάλλον και τον κάτοικο της Αττικής.