Home Νέα Δήλωση ΥΠΕΚΑ μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Δήλωση ΥΠΕΚΑ μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Δήλωση ΥΠΕΚΑ μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

0
0

Δήλωση Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη μετά τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο ΥΠΕΚΑ.


samaras-maniatisΗ δήλωση είναι η ακόλουθη: “Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας καλωσορίσω στο Υπουργείο μας. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μας να σας έχουμε σήμερα εδώ μαζί μας, με τον Υπουργό Αναπληρωτή, Σταύρο Καλαφάτη, και τον Υφυπουργό, Μάκη Παπαγεωργίου, και ελπίζουμε ότι με αποτελεσματικό τρόπο υλοποιούμε την κυβερνητική πολιτική που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.


Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας να σας έχουμε σήμερα εδώ, κυρίως για τα ζητήματα της ενέργειας και ιδιαίτερα των ερευνών υδρογονανθράκων και μετά την παρουσίαση που κάναμε για το πού βρισκόμαστε, μπορούμε να πούμε πια ότι είμαστε και αποδεδειγμένα αισιόδοξοι.
Η Ελλάδα κινείται με συνέπεια και διαφάνεια, ενισχύει και αναβαθμίζει τον ενεργειακό και γεωπολιτικό της ρόλο και τη δυναμική της είσοδο στον διεθνή ενεργειακό χάρτη.


Σήμερα που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης αλλά και από νέες επενδύσεις, διαμορφώσαμε και ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της ελληνικής βιομηχανίας, χωρίς απολύτως καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.


Ταυτόχρονα, μετά την δική σας εξαιρετική προσωπική σας παρέμβαση στον Πρόεδρο Πούτιν για τα ζητήματα των διαπραγματεύσεων ΔΕΠΑ – Gazprom, και βεβαίως, την παρέμβαση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρίου Παπούλια, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έχουμε σήμερα τη χαρά να είμαστε μπροστά σε μία συμφωνία που εξασφαλίζει σημαντική έκπτωση στην τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου και προσφέρει φθηνότερη ενέργεια στους Έλληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις.


Για να γυρίσω στο θέμα των ελληνικών υδρογονανθράκων, αποδεδειγμένα πια, και είναι ίσως η πρώτη φορά που μπορεί να το πει αυτό η Ελλάδα, είμαστε αισιόδοξοι ότι έχουμε αναλογίες και γεωλογικά πρότυπα από γειτονικές χώρες, που μας δίνουν τη δυνατότητα να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ταυτόχρονα, σε εξαιρετικά προωθημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τις ανάδοχες κοινοπραξίες για την εκχώρηση των περιοχών του Πατραϊκού και των Ιωαννίνων αλλά και του Κατακόλου.


Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το δικό μας Υπουργείο και ιδιαίτερα ο τομέας των ερευνών υδρογονανθράκων πάρα πολύ σύντομα θα δώσει αισιόδοξα συμπεράσματα και σε εσάς και σε ολόκληρη την κυβέρνηση, κυρίως όμως στον Ελληνικό λαό και την Εθνική Οικονομία.


Θέλω να τονίσω κλείνοντας ότι τόσο η συμμετοχή και παρουσία και στήριξη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Βαγγέλη Βενιζέλου, όσο και η δική σας ως σημερινού Πρωθυπουργού, αλλά και ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που μας στηρίξατε διαχρονικά όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την εθνική προσπάθεια, ήταν τα στηρίγματά μας, ώστε να φτάσουμε σε αυτό το θετικό στάδιο, η Ελλάδα επιτέλους να αποκτά μια διακριτή θέση στο διεθνές ενεργειακό γίγνεσθαι.


Σας καλωσορίζουμε άλλη μια φορά και σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας”.


Την παρουσίαση του ΥΠΕΚΑ μπορείτε να τη δείτε κάνοντας κλικ εδώ.