Home Ηλιακή ενέργεια ΠΟΣΠΗΕΦ: Κινητοποιήσεις ενόψει
ΠΟΣΠΗΕΦ: Κινητοποιήσεις ενόψει

ΠΟΣΠΗΕΦ: Κινητοποιήσεις ενόψει

0
0

Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, «μέχρι και την τελευταία στιγμή (μισή ώρα πριν την ψηφοφορία) οι βουλευτές, μας διαβεβαίωναν ότι οι προτάσεις μας για λελογισμένες περικοπές και πιο δίκαια κατανεμημένες θα γίνονταν δεκτές. Ακόμη μας δήλωναν ότι θα προστατευτεί ο ειδικός λογαριασμός από την είσοδο νέων ΑΠΕ με απίστευτα ευνοϊκές τιμές. Τελικά τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έγινε”.


solar-panel-large1Να ξεκαθαρίσουμε ότι σαν Έλληνες πολίτες δεν είμαστε αντίθετοι στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και στην λήψη των αναγκαίων μέτρων, ακόμη και με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, προκειμένου να λάβουμε την τελευταία δόση.


Είμαστε όμως αντίθετοι στη συνειδητή προσπάθεια που γίνεται να βαφτιστούν μνημονιακές υποχρεώσεις όλα εκείνα που δεν αντέχουν τον κανονικό κοινοβουλευτικό έλεγχο. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στα σκάνδαλα που κρύβονται κάτω από το μανδύα του κατεπείγοντος. Είμαστε αντίθετοι στην μεθόδευση με τον πλέον αντισυνταγματικό τρόπο, για την υφαρπαγή των συμφωνηθέντων με εμάς, προς απόδοσή τους στους μεγάλους του χώρου της ενέργειας.
Θέλησαν να εμφανίσουν τα φωτοβολταϊκά ως μοναδική αιτία της επιβάρυνσης των καταναλωτών προκειμένου να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη. Η δική μας πρόταση δεν προέβλεπε καμία αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ σήμερα. Η πρόταση μας περιελάμβανε συμμετοχή των παραγωγών στην κάλυψη του ελλείμματος. Ζητήσαμε όμως την άμεση άρση των στρεβλώσεων εξαιτίας της οποίας κερδοσκοπούν διάφοροι στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Ζητήσαμε ακόμη την απαγόρευση της εισόδου νέων ΑΠΕ σε τιμές που δημιουργούν έλλειμμα στον ειδικό λογαριασμό.


Η πρότασή μας ενώ κατατέθηκε από τον περασμένο Αύγουστο στο ΥΠΕΚΑ δε συζητήθηκε μαζί μας ποτέ. Γιατί;
Επειδή με λογικά επιχειρήματα δεν μπορούσε να απορριφθεί; Ο μόνος λόγος απόρριψης της πρότασής μας είναι ότι ήταν ενάντια στα συμφέροντα των λίγων ωφελημένων.
Αυτοί που τόλμησαν να προτείνουν την αναδρομική τροποποίηση των υπογεγραμμένων συμβάσεων ουσιαστικά εισηγούνται την a la carte εφαρμογή των νόμων. Εισηγούνται την εδραίωση της αναδρομικής εφαρμογής των νόμων.
Κατανοούν ότι αυτό μπορεί να αφορά και αναδρομική τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών;


Όσον αφορά στον κύριο Παπαγεωργίου και τους εκπροσώπους του που ανέλαβαν το χρέος να μας ενημερώσουν για τα «καλά» που εισάγει το νομοσχέδιο θέλουμε να επισημάνουμε το εξής:
1. Το έλλειμμα στις 28/2/2014 ήταν 480 εκατ. Το γεγονός ότι στις 31/12/2013 ήταν 549 εκατ. ευρώ ,αυτό από μόνο του δείχνει ότι ο λογαριασμός παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα 35 εκατομμύρια το μήνα για τους πρώτους δύο μήνες του 2014.
2. Ψάχνουμε στο κείμενο του νόμου και των νομοτεχνικών βελτιώσεων να βρούμε τη συμμετοχή των τραπεζών αλλά δεν μπορούμε να βρούμε την παράγραφο.
3. Δεν κατατέθηκε καμία μελέτη που να αποδεικνύει τη δίκαιη κατανομή των βαρών.
4. Κανένα ασφαλές περιβάλλον δεν υπάρχει πλέον ούτε για τα φωτοβολταϊκά ούτε για καμία άλλη επιχείρηση στην Ελλάδα. Εισάγονται οι ΑΠΕ σε μια νέα εποχή όπου εντείνονται οι φόβοι για νέα λάθη, νέα ελλείμματα, νέες προσαρμογές».


Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΗΕΦ, « η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει το τοπίο εντελώς μετατρέποντας το επενδυτικό περιβάλλον σε κρανίου τόπο. Καταργεί τους κανόνες, σχεδιάζει βραχυπρόθεσμα (μέχρι την Τρίτη να πάρουμε τη δόση και στα κομμάτια η επενδυτική σταθερότητα), εισάγει τη λογική του μπαλώματος, δε δίνει λύσεις οριστικές.


Ο κ. Παπαγεωργίου δύο μέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου δήλωσε: «χωρίς πρόγραμμα η ανάπτυξη των ΑΠΕ μέχρι τώρα». Την ίδια στιγμή που δήλωνε αυτά άνοιγε την πόρτα με το νέο νομοσχέδιο για την είσοδο νέων ΑΠΕ στο σύστημα χωρίς να έχει γίνει κανένας σχεδιασμός. Κούρευε τις ταρίφες των Φ/Β, χωρίς κανένα σχεδιασμό. Ανέβαζε τις ταρίφες σε άλλες ΑΠΕ, χωρίς κανένα σχεδιασμό.


Κύριε Παπαγεωργίου,
Δεν έχετε κάνει κανένα σχεδιασμό τα τελευταία δύο χρόνια. Το μόνο που κάνετε επί δύο χρόνια είναι να παίρνετε αποσπασματικά μέτρα αμφιβόλου αποτελέσματος και προοπτικής. Είστε επικίνδυνος για τον χώρο της ενέργειας. Ή καταθέστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα που θα μπορεί να πείσει όλους τους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ή δηλώστε τώρα την παραίτησή σας».


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της και αυτούς που συμμερίζονται τις απόψεις της να επιδοθούν σε έναν αγώνα και να ανταμείψουν κατάλληλα τους υποψήφιους του κυβερνητικού συνασπισμού στις επικείμενες εκλογές. Όπως συγκεκριμένα σημειώνει, «ας εξουδετερώσουμε αυτούς που μας καταστρέφουν. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις σχετικά με την Οργάνωση των Παραγωγών και τις Νομικές Κινήσεις που προτείνουμε. Ο Αγώνας Συνεχίζεται».


Καταλήγοντας η ΠΟΣΠΗΕΦ, ενημερώνει τους φ/β παραγωγούς ότι «Προσπαθούμε να οργανωθούμε. Σύντομα θα κυκλοφορήσουν τα στοιχεία όλων των Συλλόγων ή των Συλλόγων που πρόκειται να ιδρυθούν ανά την Ελλάδα, έτσι ώστε ο Κάθε Παραγωγός να ξέρει που μπορεί να αποτανθεί.
Συνάδερφοι πρέπει όλοι να Γραφτούμε στους Συλλόγους και όλοι οι Σύλλογοι να επικοινωνήσουν μεταξύ μας.


Το τηλέφωνο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ είναι 2310-798 907, 2310-798609
Το fax 231 0 795 343 και το mail info@pospief.gr
Aναφορικά με τα Νομικές Κινήσεις.
Ο κάθε Συνάδερφος Παραγωγός είναι δικαίωμα του να αποτανθεί στον Δικηγόρο της Επιλογής του.
Ωστόσο θεωρούμε ότι όλες οι Κινήσεις μας πρέπει να είναι Οργανωμένες.
Κάθε Νομική κίνηση πρέπει να έχει το Μεγαλύτερο δυνατό Αποτέλεσμα και το χαμηλότερο δυνατό κόστος γιατί οι Νομικές Κινήσεις είναι πολλές Μακροχρόνιες και Πολυέξοδες.
Για τον παραπάνω λόγο προτείνουμε στους Συναδέρφους να Περιμένουν μερικές Μέρες μέχρι να ολοκληρώσουμε τις Επαφές μας με διάφορα Νομικά Γραφεία που ήδη έχουν ξεκινήσει. Διάφορα Νομικά γραφεία έχουν ήδη στείλει επιστολές σε Πολλούς Παραγωγούς. Κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς όμως θα πρέπει να δούμε πως θα κάνουμε καλύτερη τη δική μας δουλειά.
Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις όπου θα ενημερωθούν Οι Παραγωγοί Μέλη μας για τις Νομικές Κινήσεις που πρέπει να γίνουν».