Home Νέα Έξυπνος φωτισμός από την LG
Έξυπνος φωτισμός από την LG

Έξυπνος φωτισμός από την LG

0
0

Η LG κάνει τη διαφορά με “έξυπνα” προϊόντα φωτισμού στην Έκθεση “LIGHT + BUILDING 2014” και επεκτείνεται στην παγκόσμια αγορά παρουσιάζοντας πρωτοποριακές μορφές φωτισμού.


lg led lightΗ LG Electronics (LG) επεκτείνεται παγκοσμίως στον τομέα του φωτισμού, εισάγοντας τα νέα της προϊόντα στην Εμπορική Έκθεση “Light + Building 2014” που πραγματοποιείται από τις 30 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου στο Fair and Exhibition Center της Φρανκφούρτης στην Γερμανία. Με κυρίαρχο μήνυμα «Απλά Έξυπνος Φωτισμός», η LG παρουσιάζει προηγμένες τεχνολογίες φωτισμού στους τομείς της Εξοικονόμησης Ενέργειας & Απόσβεσης, Σύνδεσης & Ελέγχου και Άνεσης & Ευημερίας.


Μετά την παρουσίασή της στην Κορέα, η Έξυπνη Λάμπα (Smart Lamp) της LG θα παρουσιαστεί επίσημα παγκοσμίως. Η Smart Lamp μπορεί να συνδεθεί απευθείας με ένα smartphone ή ένα tablet μέσω Bluetooth και να ελέγχεται με μία δωρεάν εφαρμογή για Android ή iOS. Η Smart Lamp προσφέρει εννέα τρόπους λειτουργίας που κάθε χρήστης μπορεί να τροποποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του. Στη λειτουργία Sleep Mode, για παράδειγμα, η Smart Lamp μπορεί να ρυθμιστεί να χαμηλώνει σταδιακά καθώς ο χρήστης κοιμάται και να φωτίζει το πρωί όταν χτυπάει το ξυπνητήρι.


Άλλο ένα καινοτομικό προϊόν φωτισμού που παρουσιάστηκε στην Εμπορική Έκθεση “Light + Building 2014” είναι η επιτραπέζια λάμπα OLED της LG, το πρώτο προϊόν φωτισμού στο είδος του στον κόσμο, που χρησιμοποιεί έναν καμπυλωτό πίνακα OLED ως πηγή φωτός. Παραγόμενοι αποκλειστικά από την LG Chem, οι πίνακες OLED που χρησιμοποιούνται στην επιτραπέζια λάμπα OLED είναι απίστευτα λεπτοί και εύκαμπτοι και θεωρούνται από πολλούς ως η τεχνολογία φωτισμού της επόμενης γενιάς. Επιπλέον, η επιτραπέζια λάμπα OLED της LG μπορεί να ελεγχθεί από απόσταση με ένα συμβατό smartphone ή tablet που διαθέτει την εφαρμογή ελέγχου φωτισμού της LG.


Στο πλαίσιο της έκθεσης “Light + Building 2014” η LG παρουσίασε επίσης το Color Tunable Flat Light, φως το οποίο μπορεί να αλλάξει το χρώμα του και την θερμοκρασία του χρώματός του μέσω εφαρμογής smartphone ή tablet, ώστε να δημιουργήσει μία μοναδική ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο. Το φως ήταν πάντα γνωστό ότι έχει εκπληκτική επίδραση στους ανθρώπους, και συναισθηματικά αλλά και βιολογικά. Χρησιμοποιούμενο αποτελεσματικά, το Color Tunable Flat Light της LG, μπορεί να παίξει βασικό ρόλο στην ψυχική ανάταση και τη δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας για τους χρήστες.


Με έμφαση στις προηγμένες δυνατότητές τους, τα τρία νέα προϊόντα θα παρουσιαστούν στην Smart Home Zone της Εμπορικής Έκθεσης “Light + Building 2014” χρησιμοποιώντας την υπηρεσία της LG HomeChatTM, που πρώτα παρουσιάστηκε στο Consumer Electronics Show (CES) τον Ιανουάριο. Με την υπηρεσία HomeChat, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τις συσκευές φωτισμού, μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής μηνυμάτων LINE, χρησιμοποιώντας κανονική καθημερινή γλώσσα. Σε φράσεις όπως «Βγαίνω έξω», η υπηρεσία HomeChat θα ρωτήσει: «Θέλετε να ενεργοποιήσω την Λειτουργία Ασφαλείας;». Αν ο χρήστης απαντήσει καταφατικά, τα φώτα θα εναλλάσσονται τυχαία σε λειτουργία On and Off δίνοντας την αίσθηση ενός σπιτιού που κατοικείται.


Τα άλλα προϊόντα φωτισμού της LG στην Εμπορική Έκθεση “Light + Building 2014”, είναι:
LG LED Flatlights: Ενσωματώνοντας την προηγμένη οπτική τεχνολογία της εταιρίας από τις απίστευτα λεπτές LED τηλεοράσεις της, τα LG LED Flatlights είναι έως και 70% λεπτότερα από τα αντίστοιχα προϊόντα φωτισμού LED της αγοράς. Ο κομψός σχεδιασμός τους και το απαλό τους φως, τα κάνουν κατάλληλα για τους περισσότερους οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.


LG LED T 111: Επωφελούμενο από την αποκλειστική τεχνολογία της εταιρίας στην απαγωγή θερμότητας, ο φωτισμός αυτός προσφέρει τη φωτεινότητα ενός λαμπτήρα αλογονιδίων μετάλλων 70 Watt (3.400 lumens), ενώ έχει μικρή και ελαφριά μορφή. Ο φωτισμός LED – T 111 αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό για εμπορικούς χώρους υψηλής αισθητικής όπου η αίσθηση πολυτέλειας και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι υψηλές προτεραιότητες.


LG LED Streetlights and Downlights: Πρόκειται για προϊόντα φωτισμού LED σχεδιασμένα για την κάλυψη των τωρινών ή μελλοντικών αναγκών των διαφορετικών πελατών. Ο αρθρωτός (modular) σχεδιασμός τους κάνει τα καθιστά διαχρονικά, αφού τα παλαιότερα εξαρτήματα μπορούν να αντικατασταθούν με νέα, περισσότερο προηγμένα τεχνολογικά, με στόχο την υψηλότερη ενεργειακή αποδοτικότητα. Χάρη στο modular σχεδιασμό υπάρχει η δυνατότητα μείωσης της επένδυσης των μελλοντικών αναβαθμίσεων, καθώς πλέον μπορούν να αλλαχτούν μόνο συγκεκριμένα εξαρτήματα και όχι ολόκληρο το σύστημα φωτισμού. Όπως όλα τα προϊόντα της LG, έτσι και τα LED Streetlights και Downlights χαρακτηρίζονται από μινιμαλιστικό σχεδιασμό και υψηλή λειτουργικότητα.


LG LED Essentials series: Μία νέα σειρά επαγγελματικών προϊόντων φωτισμού LED παρουσιάζεται από την LG στην Εμπορική Έκθεση “Light + Building 2014”. Επικεντρώνοντας στα κεντρικά χαρακτηριστικά και τα οφέλη του φωτισμού LED, τα πέντε προϊόντα της σειράς LG LED Essentials: αντικατάσταση downlight αλογόνου, αντικατάσταση downlight CFL, LED recessed flat, LED high-bay και LED batten, σχεδιάστηκαν ώστε να καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς επαγγελματικού φωτισμού.


«Στην Εμπορική Έκθεση “Light + Building 2014” η LG παρουσιάζει ένα νέο πρότυπο λύσεων φωτισμού που καταρρίπτει τις συμβατικές έννοιες και παραδόσεις» λέει ο κος Si – kwan Ryu, Executive Vice President της LG Electronics του τομέα Lighting and Business. «Τα καινούρια έξυπνα και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα φωτισμού μας αναμένονται να θέσουν νέα standards καινοτομίας και προστιθέμενης αξίας Ως η μεγαλύτερη Εμπορική Έκθεση Τεχνολογικών Λύσεων για υπηρεσίες Φωτισμού και Κτιρίων, η ανά διετία Εμπορική Έκθεση “Light + Building 2014”, φιλοξενεί 2.300 εκθέτες και σχεδόν 200.000 επισκέπτες από τους τομείς της Αρχιτεκτονικής, του Design, της Μηχανικής και άλλων σχετικών κλάδων. Οι επισκέπτες της Εμπορικής Έκθεσης “Light + Building 2014” έχουν την ευκαιρία να δουν τα πιο πρόσφατα προϊόντα φωτισμού της LG στο περίπτερο της εταιρίας στο Halle 6 Ebene 2 Stand A60, από τις 30 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου, 2014.