Home Νέα Στην τελική ευθεία το Business Talents
Στην τελική ευθεία το Business Talents

Στην τελική ευθεία το Business Talents

0
0

Στις 7 Ιουνίου, η συναρπαστική αναμέτρηση του καινοτόμου Διαγωνισμού για την ανάδειξη των νέων επιχειρηματικών ταλέντων της Ελλάδας με συμμετοχή 75 ομάδων φοιτητών από 18 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.


business talentsΕπί τρεις μήνες, 2.300 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, από όλα τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να διοικήσουν τη δική τους εικονική επιχείρηση, στο πλαίσιο του διεθνούς, καινοτόμου διαγωνισμού με χρήση Επιχειρηματικού Προσομοιωτή, BUSINESS TALENTS, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά και στη χώρα μας!


Ο Διαγωνισμός BUSINESS TALENTS, μέχρι και την Ημιτελική φάση, διενεργήθηκε διαδικτυακά, ξεπερνώντας σε συμμετοχή κάθε προσδοκία! Κατά τη διάρκειά του, οι νεαροί και ταλαντούχοι εικονικοί επιχειρηματίες, σχημάτισαν συνολικά 654 ‘Ομάδες – Εταιρίες’, κατέθεσαν 9 ‘Επιχειρηματικά Σχέδια’, το καθένα από τα οποία αποτελείτο από 244 ‘Αποφάσεις’ στρατηγικής σημασίας σε σχέση με τη διοίκηση, τα χρηματοοικονομικά, το marketing και το ανθρώπινο δυναμικό. Απέκτησαν δεξιότητες και σύνδεσαν τη θεωρία με την πράξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και όλα αυτά, σε πραγματικές συνθήκες μιας αγοράς σε ανταγωνισμό!


Το Σάββατο 7 Ιουνίου, οι περίπου 300 φοιτητές που απαρτίζουν τις 75 επικρατέστερες ομάδες οι οποίες έφτασαν στον Εθνικό Τελικό του BUSINESS TALENTS, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια τελική αναμέτρηση στο κλειστό γήπεδο του ΜΕΤΣ στην Αθήνα. Θα διαγωνισθούν για 3 ακόμη εικονικά ‘εταιρικά έτη’ ώστε να αναδειχθούν οι 15 πιο επιτυχημένες εικονικές ‘Εταιρίες’ από πλευράς συνολικής κερδοφορίας και αποτελεσματικής διοίκησης!


Ο Τελικός BUSINESS TALENTS, αναμένεται συναρπαστικός, καθώς εκπροσωπούνται (σε αρκετές περιπτώσεις με πολλές ομάδες) 18 από τα μεγαλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, μεταξύ των οποίων: Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς και αρκετά ΤΕΙ (Πλήρης λίστα των finalist και των ομάδων, διατίθεται στη διεύθυνση: http://www.businesstalents.com/your-present/tools-materials/.


Η χρήση του εξελιγμένου Επιχειρηματικού Προσομοιωτή 3ης γενιάς, ο οποίος έχει αναπτυχθεί από την PRAXISMMT*, παρέχεται δωρεάν στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.


Ο διαγωνισμός BUSINESS TALENTS υλοποιείται στην Ελλάδα με τη χορηγία της MONDELEZ HELLAS, στα πλαίσια της στρατηγικής της για το Ανθρώπινο Δυναμικό και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, με προσανατολισμό τους νέους και την επένδυση στη γνώση και την εφαρμογή της στην πράξη.


Αυτή η μοναδική ευκαιρία πέρα από τον εμπλουτισμό του Βιογραφικού τους, θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες στον Τελικό να διεκδικήσουν χρηματικά Βραβεία, Υποτροφίες, ενώ όλοι θα λάβουν Δίπλωμα. Επίσης θα προσφερθούν από την MONDELEZ HELLAS θέσεις πρακτικής άσκησης (internship) σε διακριθέντες συμμετέχοντες, μέσα από τη διαδικασία επιλογής της εταιρίας.
Οι υποτροφίες παρέχονται από το ALBA Graduate Business School.


Η είσοδος στον Εθνικό Τελικό του BUSINESS TALENTS, είναι ελεύθερη για το κοινό, που θα ήθελε να παρακολουθήσει το διαγωνισμό και να υποστηρίξει τις ομάδες, από τις κερκίδες του σταδίου! (Κλειστό Στάδιο ΜΕΤΣ, Μάρκου Μουσούρου 70, Αθήνα. Ώρα έναρξης: 12.00).
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ηλίας Παπαχαραλάμπους.


Την εμπειρία αυτή έζησαν πρόσφατα 300 μαθητές Λυκείων οι οποίοι με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, έφτασαν στον αντίστοιχο Εθνικό Τελικό του YOUNG BUSINESS TALENTS τον περασμένο Μάρτιο. (δείτε σχετικό video: http://youtu.be/vBO0nALJl9c )


Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στο official site: www.businesstalents.com