Συνάντηση Βενιζέλου-Bassil
Συνάντηση με ενεργειακή ατζέντα είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Λιβανέζο ομόλογό του, Gebran Bassil, στην Αθήνα.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα διμερούς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, καθώς και ζητήματα ενέργειας. Πέραν της συνάντησης με τον Gebran Bassil, ο Έλληνας ΥΠΕΞ πραγματοποίησε σειρά επαφών με ομολόγους του από τις αραβικές χώρες, με στόχο τη βελτίωση των διμερών οικονομικών σχέσεων.
Μετά τη συνάντηση με τον Αλγερινό ομόλογό του Ram tane Lamamra, ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο θα επισκεφθεί την Αλγερία, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών. Καθώς η Αλγερία αποτελεί έναν πυλώνα σταθερότητας στον αραβικό κόσμο, η βελτίωση των διμερών σχέσεων αποτελεί στρατηγική επιλογή της Αθήνας και, όπως είπε o κ. Βενιζέλος, «στόχος είναι n διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας στον πολιτικό, οικονομικό και χρηματοοικονομικό τομέα».
Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε χθες και με τον ΥΠΕΞ της Παλαιστινιακής Αρχής Riyad Al Malki και ανακοίνωσε ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα συνέλθει n Κοινή Διυπουργική Επιτροπή, με έμφαση στα θέματα της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας. Ο κ. Al Malki δήλωσε πολύ ικανοποιημένος για την πρόοδο στις ελληνοπαλαιστινιακές σχέσεις. Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με τον Τυνήσιο ομόλογό του κ. Moncef Marzouki συγκεκριμένα βήματα για μια νέα Σύνοδο της Κοινής Διυπουργικής Επιτροπής και την οργάνωση μιας συνάντησης μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών στην Αθήνα.