Home Νέα Υβριδικά λεωφορεία ABB και Volvo

Υβριδικά λεωφορεία ABB και Volvo

0
0

Η ΑΒΒ, ηγετικός όμιλος σε τεχνολογίες ενέργειας και αυτοματισμού, ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη Volvo, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές λεωφορείων παγκοσμίως, για την από κοινού ανάπτυξη και εμπορική διάθεση των ηλεκτρικών και υβριδικών /ηλεκτρικών λεωφορείων που φορτίζονται με ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος (DC).


Volvo-Electric-BusΗ συνεργασία αυτή επιτάσσει την ανάγκη δημιουργίας ενός τυποποιημένου συστήματος φόρτισης για τα ηλεκτρικά και υβριδικά/ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία θα μπορούν να φορτίζονται γρήγορα είτε στην στάση μέσω ενός αυτόματου συστήματος οροφής είτε ενσύρματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Αυτή η προσέγγιση, που βασίζεται σε διεθνώς αποδεκτά πρότυπα, επιτρέπει τη μέγιστη επαναχρησιμοποίηση των υπαρχόντων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης, εξασφαλίζοντας μια ταχεία ανάπτυξη αστικών ηλεκτρομεταφορών. Το πρώτο κοινό πρόγραμμα για τις αστικές μεταφορές του Λουξεμβούργου θα ξεκινήσει το 2015.


Το νέο ηλεκτρικό/υβριδικό λεωφορείο της Volvo, το οποίο μειώνει την κατανάλωση μέχρι και 75% σε σχέση με τα συμβατικά πετρελαιοκίνητα, θα πρωτοεμφανιστεί στην έκθεση IAA στο Ανόβερο της Γερμανίας, τον Σεπτέμβριο.


Η ΑΒΒ και η Volvo, με την αδιαμφισβήτητη εξειδίκευσή τους η μεν πρώτη στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η δεύτερη στα ηλεκτρικά λεωφορεία, θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη προτύπων ταχείας φόρτισης ηλεκτροκινήτων λεωφορείων όπως για παράδειγμα πρωτοκόλλων επικοινωνίας για τις υποδομές, τα ηλεκτρικά δίκτυα και τα ηλεκτρικά λεωφορεία.


Ένα πρότυπο φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα βασίζεται, ως επί το πλείστον, στα πρόσφατα εισηγμένα παγκόσμια πρότυπα φόρτισης για τα επιβατικά αυτοκίνητα εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και υποστηρίζοντας τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό την υιοθέτηση μιας καθαρής αυτοκίνησης.


«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με μια παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των μεταφορών που συμμερίζεται το όραμα της ΑΒΒ για την ηλεκτροκίνηση και τη δέσμευσή της για ενέργεια και παραγωγικότητα για έναν καλύτερο κόσμο» είπε ο Pekka Tiitinen, επικεφαλής του τομέα συστημάτων οδήγησης κινητήρων και αυτοματισμού της ΑΒΒ. «Η αστικοποίηση βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά ποσοστά και δημιουργεί προβλήματα στις υπάρχουσες υποδομές των αστικών μεταφορών. Η συνεργασία των δυο εταιρειών θα υποστηρίξει την εξεύρεση βιώσιμων και οικονομικών λύσεων στον τομέα των μεταφορών που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την συνεχώς αυξανόμενη αστικοποίηση».


«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ΑΒΒ. Μαζί, έχουμε μια πλήρη και ανταγωνιστική πρόταση για εκείνες τις πόλεις στον πλανήτη που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα βιώσιμο δίκτυο αστικών μεταφορών», υπογράμμισε ο Hakan Agnevall, πρόεδρος της Volvo λεωφορεία. «Τα υβριδικά/ ηλεκτρικά λεωφορεία και τα αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία είναι η αυριανή λύση στο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών.»
Η Volvo λάνσαρε το πρώτο υβριδικό λεωφορείο το 2009 και από τότε έχει προμηθεύσει 21 χώρες με πάνω από 1600 λεωφορεία. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό λεωφορείο θα βγει την αγορά τον Ιούνιο του 2015 ως μέρος του προγράμματος ElectriCity που θα πραγματοποιηθεί στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.


Η ΑΒΒ από το 2010 έχει ήδη εγκαταστήσει πάνω από 1500 ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος για επιβατικά οχήματα παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένου και τη δημιουργία εθνικών δικτύων σε χώρες όπως η Εσθονία, η Ολλανδία και η Δανία.


Το πρώτο κοινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή των υβριδικών/ηλεκτρικών λεωφορείων της Volvo και την εγκατάσταση των αυτομάτων φορτιστών στο αστικό σύστημα μεταφορών του Λουξεμβούργου, όπου 12 υβριδικά/ηλεκτρικά λεωφορεία Volvo που θα λειτουργούν υπό την διεύθυνση Sales-Lentz θα τεθούν σε κυκλοφορία μέχρι το 2015.
Η ΑΒΒ κατέχει ηγετική θέση στις τεχνολογίες ενέργειας και αυτοματισμού που επιτρέπουν στις βιομηχανίες και στις εταιρείες κοινής ωφέλειας να βελτιώσουν την απόδοσή τους, ενώ παράλληλα μειώνουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ο Όμιλος ΑΒΒ έχει παρουσία σε περίπου 100 χώρες και απασχολεί σχεδόν 150.000 άτομα.


tags: