1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Offroad και ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα

Offroad και ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα

0

Η καινοτόμα, ηλεκτροκίνητη offroad μοτοσυκλέτα, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις και αναμένεται να φτάσει στα καταστήματα σε λίγες εβδομάδες, παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του πρεσβευτή της, Danny MacAskill.


KTM Freeride E  1Η KTM FREERIDE E είναι η πρώτη ολοκληρωμένη offroad ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στον κόσμο και είναι κατασκευασμένη με τα γνωστά υψηλής ποιότητας εξαρτήματα KTM σε δύο εκδόσεις: E-SX και E-XC. Η μοτοσυκλέτα απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα αναβατών, συμπεριλαμβανομένων όλων εκείνων που επιθυμούν να μετακινούνται στην πόλη, αρχάριους μοτοσυκλετιστές αλλά και τους πιο έμπειρους offroad αναβάτες. Το μοντέλο E-SX προορίζεται για κλειστές διαδρομές (circuit), ενώ το μοντέλο E-XC διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για χρήση σε δημόσιους δρόμους.


Με τον υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό κινητήρα τα FREERIDE E αποτελούν μια συναρπαστική προσθήκη στην σειρά των FREERIDE μοντέλων, αλλά και την βάση για την μακροπρόθεσμη δέσμευση της KTM στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Δεδομένου ότι τα σχέδια ξεκίνησαν το 2007, μια ειδική ομάδα από το εξαιρετικά σύγχρονο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Mattighofen συνεργάστηκε με περισσότερους από 20 ειδικούς εμπειρογνώμονες για την ανάπτυξη αυτού του εξαιρετικά καινοτόμου έργου.


Αν και η KTM έχει την πεποίθηση ότι η ηλεκτροκίνηση δεν θα αντικαταστήσει στο άμεσο μέλλον τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, υλοποιεί την δέσμευση της για την συνεχή εξέλιξη νέων καινοτόμων μοντέλων. Η εταιρία έχει όραμα να δημιουργήσει μια δική της κατηγορία και πιστεύει ότι μακροπρόθεσμα τα μοντέλα FREERIDE E θα αποτελούν ευκαιρία για τους νέους αναβάτες, ενώ παράλληλα αποδεικνύει την ευαισθησία της για το περιβάλλον αφού τα νέα μοντέλα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων και χαμηλό επίπεδο θορύβου.


“Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που επιτέλους βλέπουμε αυτή την εξαιρετικά πρωτοποριακή μοτοσυκλέτα στην αγορά. Οι αναφορές που λάβαμε από E-parks όλης της Ευρώπης υπήρξαν πολύ θετικές με ιδιαίτερη αναφορά στην ποιότητα του προϊόντος. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα δούμε αυτές τις υψηλής ποιότητας μοτοσυκλέτες σε πολλές πίστες και μονοπάτια. Η KTM είναι πλήρως προσηλωμένη σ’ αυτό το project και ενώ το FREERIDE E έχει καθιερωθεί, αυτό είναι πραγματικά μόνο η αρχή της εμπλοκής μας στην ηλεκτροκίνηση,” δήλωσε ο Thomas Kuttruf, KTM PR Manager.


Το FREERIDE E είναι μια απολαυστική μοτοσυκλέτα και με τα δύο φρένα τοποθετημένα στο τιμόνι, σε συνδυασμό με την απουσία ταχυτήτων, η μετάβαση από το ποδήλατο θα είναι πολύ πιο εύκολη για τους νέους αναβάτες. Στο πλαίσιο αυτό η KTM είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία της με το φαινόμενο του YouTube και επαγγελματία αναβάτη ποδηλάτου, Danny MacAskill, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα στις αρχές του έτους. Ο Danny είναι πλέον ο επίσημος πρεσβευτής του FREERIDE E και το video στο οποίο ο Σκωτσέζος αστέρας οδηγεί την μοτοσυκλέτα θα κυκλοφορήσει σε μερικές εβδομάδες. Το trailer από το συγκεκριμένο video έχει ήδη κυκλοφορήσει!


“Το FREERIDE E είναι μια απολαυστική μοτοσυκλέτα. Η μετάβαση από το ποδήλατο ήταν πολύ εύκολη, ειδικά με τα τοποθετημένα στο τιμόνι φρένα απλά ανεβαίνεις και φεύγεις. Σίγουρα έχει περισσότερη δύναμη απ’ ότι χρειάζομαι αλλά ήταν μια μεγάλη εμπειρία! Για εμένα είναι η εισαγωγή μου στην μοτοσυκλέτα, είχα ασχοληθεί λίγο στο παρελθόν, και κάθε φορά που την οδηγώ αισθάνομαι όλο και ποιο σίγουρος. Είμαι εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από την μάρκα KTM, και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που είμαι πρεσβευτής και μέλος αυτής της οικογένειας,” δήλωσε ο MacAskill.


Με την ευκαιρία της παρουσίασης των μοντέλων η KTM ανακοίνωσε την λειτουργία του νέου FREERIDE E Microsite, το οποίο είναι διαθέσιμο σε έξι γλώσσες, και για πρώτη φορά στην Ιστορία της KTM παρουσιάζει 3D ψηφιακές αλλά και υψηλής αισθητικής κινούμενες εικόνες των εκρηκτικών μοντέλων.