1. Home
  2. Νέα
  3. Επανακύκλωση χαλκού μέσω Pinterest

Επανακύκλωση χαλκού μέσω Pinterest

0

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Χαλκού (ECI), δημοσίευσε την πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στον διεθνή διαγωνισμό Επανακύκλωσης Χαλκού, ο οποίος απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς οπαδούς του χαλκού.


copper allianceΟ διαγωνιζόμενος πρέπει να δημιουργήσει ένα επανακυκλωμένο οικιακό αντικείμενο, δίνοντας νέα πνοή σε ένα παλιό αντικείμενο του νοικοκυριού από χαλκό ή κράμα αυτού. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου 2014, και όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στη σελίδα του Copper Mania του Pinterest με την ετικέτα #upcopper.


Ο χαλκός είναι ανθεκτικός, 100% ανακυκλώσιμος, ένα ευγενές μέταλλο που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έννοια του διαθέσιμου τρόπου ζωής. Ο διαγωνισμός επιδιώκει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του σοβαρού θέματος των αποβλήτων και να υπερασπιστεί την εφαρμογή πιο υπεύθυνων πρακτικών από τους καταναλωτές.


Κάλεσμα προς όλους τους λάτρεις του upcycling χαλκού!
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Χαλκού (ECI) δημιούργησε τον πρώτο διαγωνισμό χαλκού Επανακυκλωσιμότητας με το σλόγκαν «Δώστε νέα πνοή στον χαλκό σας», δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του χαλκού και των κραμάτων του, όπως ο ορείχαλκος που αποτελεί την τελευταία τάση στις εσωτερικές διακοσμήσεις, να εκμεταλλευτούν αυτά τα υλικά με μερικά βασικά εργαλεία και λίγη φαντασία. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός στο ευρύ κοινό και ο καθένας μπορεί να υποβάλει το έργο του!


Αντικείμενα ξεχασμένα στο πίσω μέρος της σοφίτας ή ανακαλυφθέντα σε μια υπαίθρια αγορά, κατσαρόλες, πολυέλαιοι, χερούλια θυρών, μπορούν να μετενσαρκωθούν ως μοναδικά σχεδιαστικά κομμάτια. Ο χαλκός είναι εύπλαστος, ευέλικτος, αντιβακτηριακός και πολύ καλός αγωγός της θερμότητας και της ηλεκτρικής ενέργειας – τι περισσότερη έμπνευση χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την επανακύκλωση στα παλαιά χάλκινα αντικείμενα σας;


Επισκεφθείτε τη σελίδα Copper Mania στο Pinterest ή αναζητήστε το hashtag #upcopper
Για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες πρέπει να στείλουν μια φωτογραφία της δημιουργίας τους, μαζί με μια σύντομη περιγραφή της, στο pinterest@copperalliance.fr μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με την εταιρεία Talalilala και όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στο Pinterest, μέσω του λογαριασμού Copper Mania. Οι συμμετοχές θα αναρτηθούν σε έναν πίνακα που δημιουργήθηκε ειδικά για το διαγωνισμό και θα διαθέτουν την ετικέτα #upcopper.


Μια κριτική επιτροπή από εμπειρογνώμονες του χαλκού και της επανακύκλωσης, θα επιλέξουν τον νικητή, ο οποίος θα λάβει ως βραβείο μια λάμπα L.U.M lamp που σχεδιάστηκε από τον François Chambard. Επιπλέον, το βραβείο «η επιλογή του κοινού», θα απονεμηθεί σε αυτόν που θα έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό των likes στον πίνακα διαγωνισμού του Pinterest.


Ένας διασκεδαστικός τρόπος για την μείωση της σπατάλης
Ο διαγωνισμός της επανακύκλωσης του χαλκού, είναι κάτι περισσότερο από μια δημιουργική διαδικασία, με στόχο την ευαισθητοποίηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ανάγκη για τη μείωση των αποβλήτων.


Ο χαλκός είναι ανθεκτικός, 100% ανακυκλώσιμος, από τα ευγενή μέταλλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Η ανακύκλωση, μεταξύ των καταναλωτών, καθώς και η επανανακύκλωση, είναι ζητήματα που απασχολούν τους καταναλωτές.


Πρακτικές πληροφορίες για το διαγωνισμό:
• Θέμα: Επανακύκλωση των οικιακών αντικειμένων, ανακύκλωση παλαιών οικιακών αντικειμένων, κατασκευασμένων από χαλκό και κράματα χαλκού
• Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31η Δεκεμβρίου 2014
• Ποιος μπορεί να λάβει μέρος; Όλα τα άτομα άνω των 15 ετών, και οποιασδήποτε εθνικότητας. Κάτω των 18 ετών πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα τους να συμμετάσχουν.
• Πώς να λάβετε μέρος: Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό, πρέπει να αποστείλετε συμπληρωμένο το Έντυπο Αίτησης στα Αγγλικά ή στα Γαλλικά μαζί με τουλάχιστον μία φωτογραφία από το επανακυκλωμένο αντικείμενο στο pinterest@copperalliance.fr
•Προδιαγραφές:
• Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν τα οικιακά επανακυκλωμένα αντικείμενα (λειτουργικά ή διακοσμητικά αντικείμενα, έπιπλα, φωτιστικά, διακοσμητικά κήπου, κλπ) που είναι κατασκευασμένα από χαλκό ή κράμα αυτού, τα οποία έχουν τροποποιηθεί μετά την επανακύκλωση
•Οι συμμετοχές πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:
Ø Το τελικό αντικείμενο πρέπει να είναι το πρωτότυπο, ειδικά όταν συγκρίνεται με την αρχική του κατάσταση
Ø Εμφάνιση δημιουργικότητας και χρήση των ιδιοτήτων του υλικού, δηλαδή της πλαστικότητας, της αγωγιμότητας, της αισθητικής αξίας, κ.λπ.
Ø Υψηλή αισθητική αξία και φινίρισμα του τελικού αντικειμένου
Ø Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των διαφόρων φάσεων της παραγωγής, καθώς και «πριν» και «μετά» πλάνα


· Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν αντικείμενα κατασκευασμένα από πρώτη ύλη χαλκού ή κράματα αυτού, π.χ. χαλκός, ορείχαλκος. Σύνθετα αντικείμενα, π.χ. χαλκός και ξύλο, χαλκός και τσιμέντο, χαλκός και άλλο μέταλλο, είναι επιλέξιμα εάν το μεγαλύτερο ποσοστό του εν λόγω είδους να αποτελείτε από χαλκό ή από ένα κράμα αυτού.
· Έπαθλα:
Βραβείο Κριτικής Επιτροπής: μια λυχνία χαλκού και ξύλου L.U.M lamp που σχεδιάστηκε από τον François Chambard
Βραβείο Επιλογή κοινού : ένας χάλκινος τροφοδότης πτηνών που σχεδιάστηκε από την εταιρία Copper Kraft Gardens


• Ημερομηνία επιλογής έργου: Φεβρουάριος 2015 (ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα)


• Περαιτέρω πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην www.copperalliance.eu (Όροι και Προϋποθέσεις κλπ)


tags: