Home Θέρμανση - κλιματισμός Νέες λύσεις HVAC από την LG

Νέες λύσεις HVAC από την LG

0
0

Νέες σειρές καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών HVAC που ανταποκρίνονται πλήρως στις υψηλές ευρωπαϊκές προδιαγραφές για αποτελεσματικότητα, απόδοση και αξιοπιστία.


lg hvacΗ LG Electronics (LG) παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Chillventa 2014 τα νέα οικιακά και επαγγελματικά προϊόντα HVAC (Θέρμανση-Εξαερισμός-Κλιματισμός), καθώς και λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας. Η Έκθεση Chillventa, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, από τις 14 έως και τις 16 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης στη Γερμανία, αποτελεί την κυριότερη ευρωπαϊκή εμπορική έκθεση για οικιακά και επαγγελματικά συστήματα κλιματισμού, συστήματα εξαερισμού και αντλίες θερμότητας.


Το περίπτερο της LG στην Chillventa 2014 αποτελείται από πέντε βασικούς τομείς: ‘Multi V IV Zone’, ‘Multi V Zone’, ‘Therma V & RAC Zone’, ‘Inverter Single and Multi Split Zone’ και ‘BMS Zone’. Στον εκθεσιακό χώρο θα πραγματοποιηθεί επιπλέον live παρουσίαση των νέων τεχνολογικών λύσεων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων Multi V IV Heat Recovery, Hydro Kit, Therma V και ARTCOOL Stylist Inverter. Όλα τα προϊόντα της LG που παρουσιάζονται φέτος στην Έκθεση Chillventa, είναι ενεργειακά αποδοτικά, οικολογικά στη λειτουργία, ενώ προσφέρουν εξαιρετική ευελιξία στην εγκατάστασή τους.


«Η παρουσία της LG, ενός από τους μεγαλύτερους προμηθευτές παγκοσμίως στην αγορά ενεργειακών λύσεων και λύσεων HVAC, γίνεται συνεχώς εντονότερη στις ευρωπαϊκές αγορές», δήλωσε ο Jae-sung Lee, Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος της LG Air Conditioning and Energy Solution. «Η Chillventa προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να προβάλλουμε τις εξαιρετικές προτάσεις μας στις λύσεις HVAC, που σχεδιάστηκαν για να ανεβάσουν τον πήχη στην ενεργειακή απόδοση και να ανταποκριθούν στα οικολογικά πρότυπα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά τόσο για την LG, όσο και για τους Ευρωπαίους καταναλωτές».


Στην Chillventa 2014, η LG παρουσιάζει ενεργειακά αποδοτικές λύσεις ψύξης-θέρμανσης, όπως τη σειρά VRF ‘LG Multi V IV Heat Recovery’ που βρίσκει απόλυτη εφαρμογή σε επαγγελματικά κτίρια, όπως ξενοδοχεία, νοσοκομεία και γραφεία. Ένα βασικό χαρακτηριστικό της σειράς της LG Multi V IV Heat Recovery είναι ότι σχεδιάστηκε για να επιτρέπει ταυτόχρονα θέρμανση και ψύξη σε διαφορετικούς χώρους του κτιρίου, εξοικονομώντας ενέργεια ιδιαίτερα όταν και οι δύο λειτουργίες βρίσκονται σε χρήση. Για παράδειγμα, όταν το σύστημα λειτουργεί κατά 60% σε θέρμανση και 40% σε ψύξη, το σύστημα LG Multi V IV Heat Recovery επιτυγχάνει έναν εντυπωσιακά υψηλό συντελεστή απόδοσης (COP) έως 8.5, με αποτέλεσμα μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας έως 30% σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα.


Επιπλέον, το σύστημα Multi V IV Heat Recovery της LG μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών για ζεστό νερό, σε μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους κτίρια, όταν συνδυάζεται με την λύση θέρμανσης νερού Hydro Kit της LG. Λειτουργώντας παράλληλα, έτσι ώστε να διατηρούν χαμηλή την κατανάλωση ενέργειας, ο συνδυασμός των παραπάνω μπορεί γρήγορα να θερμάνει το νερό σε θερμοκρασία έως και 80 βαθμούς Κελσίου. Η λύση Multi V IV Heat Recovery, ανακτώντας μέσω του Hydro Kit την απορριπτόμενη θερμότητα του αέρα, παράγει ζεστό νερό που μπορεί να καλύψει την οποιαδήποτε απαίτηση του κτιρίου σε θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Τέλος, σε συμφωνία με το οικολογικό όραμα της LG, τα συστήματα αυτά εκπέμπουν ελάχιστη ποσότητα CO2 και ελαχιστοποιούν το κόστος ενέργειας χάρη στη χρήση της απορριπτόμενης θερμότητας από τις εσωτερικές μονάδες.


Ιδανικές για νέα, πρόσφατα ανακαινισμένα ή υπό ανακαίνιση σπίτια, οι αντλίες θερμότητας LG Therma V προσφέρουν αξιόπιστη παροχή ζεστού νερού για συστήματα καλοριφέρ ή για ζεστό νερό χρήσης, αποτελεσματική ενδοδαπέδια θέρμανση και βέλτιστη ευελιξία. Το δυνατό χαρακτηριστικό των αντλιών θερμότητας Therma V της LG είναι η ικανότητά τους να προσφέρουν εξαιρετική ενεργειακή απόδοση χωρίς να θυσιάζουν την απόδοση λειτουργίας τους στο ελάχιστο, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας έως και 80%. Η λειτουργία ‘Weather Dependent Operation Mode’ της LG προσαρμόζει αυτόματα την εσωτερική θερμοκρασία, ανταποκρινόμενη στις μεταβολές της εξωτερικής θερμοκρασίας, ώστε να παρέχει τη μεγαλύτερη άνεση και ευκολία. Ακόμη, η αθόρυβη λειτουργία του συστήματος μειώνει το θόρυβο λειτουργίας το βράδυ ή όποτε ένα πιο ήσυχο περιβάλλον είναι επιθυμητό.


Το κομψό σύστημα οικιακής ψύξης και θέρμανσης ARTCOOL Stylist Inverter V θα αναδείξει την προηγμένη τεχνολογία κλιματισμού της LG για τις κατοικίες στην Chillventa 2014. Εκτός από την όμορφη αισθητική τους, τα μοντέλα οικιακού κλιματισμού της LG για το 2014 έχουν σχεδιαστεί βάσει των προδιαγραφών των πιο απαιτητικών ευρωπαίων καταναλωτών. Τέλος, η ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία Inverter, τα προτερήματα για την υγεία των καταναλωτών που προσφέρουν διαφορετικές λειτουργίες όπως π.χ. ο ιονιστής ‘Plasmaster Ionizer Plus’, αλλά και οι ενισχυμένες έξυπνες λειτουργίες, όπως π.χ. η λειτουργία ‘Active Energy Control’ και η λειτουργία ‘AC Tag On’ της LG, προσφέρουν ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα στους καταναλωτές.


Οι επισκέπτες της Chillventa 2014 μπορούν να επισκεφθούν το διαδραστικό εκθεσιακό περίπτερο της LG στο Hall 7 – 410 του Εκθεσιακού κέντρου της Νυρεμβέργης (Exhibition Centre Nuremberg), από τις 14 έως και τις 16 Οκτωβρίου.


tags: