1. Home
  2. Νέα
  3. Σεμινάριο από το ΙΕΝΕ

Σεμινάριο από το ΙΕΝΕ

0

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, διοργανώνει έναν νέο κύκλο μαθημάτων με θέμα την «Εισαγωγή στη Γεωπολιτική και την Ενέργεια».


ieneΤα μαθήματα αυτά, που θα έχουν τη μορφή σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία και την επίβλεψη του καθηγητή οικονομικής γεωγραφίας και γεωπολιτικής θεωρίας κ. Ιωάννη Μάζη, πρόεδρο του τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Δ/ντη του Εργαστηρίου Γεωπολιτικών Αναλύσεων Μέσης Ανατολής – Τουρκίας.


Το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 75 ωρών, πρόκειται να αναδείξει την όλο και πιο στενή αλληλεξάρτηση μεταξύ της ενέργειας και της γεωπολιτικής, σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία ο γεωπολιτικός περίγυρος της ΝΑ Ευρώπης βρίσκεται σε συνεχή αναβρασμό, ενώ, ταυτόχρονα, αναδεικνύονται οι μεγάλες ενεργειακές δυνατότητες της περιοχής. Οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ, η αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας καθώς και η αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία σε συνδυασμό με τις ανάγκες της Ε.Ε. στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και της διασφάλισης της ενεργειακής της ασφάλειας, συνθέτουν ένα σκηνικό, η περιπλοκότητα του οποίου επιτείνεται, καθώς η κρίση στην Ευρωζώνη, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία, δεν φαίνεται ακόμη να έχει ξεπεραστεί.


Ο Κύκλος Μαθημάτων του ΙΕΝΕ με μια ευρεία θεματολογία που πρόκειται να καλύψει όλα τα παραπάνω θέματα και απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες, στρατιωτικούς καριέρας, διπλωμάτες, δημοσιογράφους αλλά και πτυχιούχους μελετητές , που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν σε βάθος και με επιστημονική μεθοδολογία για τις ενεργειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις και τους προβληματισμούς του χώρου. Ο σκοπός του ανωτέρω σεμιναρίου είναι να δοθεί στους εκπαιδευόμενους μία αυστηρά επιστημονική μεθοδολογία και αναλυτική προσέγγιση, κατανόηση και εμβάθυνση στην σχέση ενέργειας και γεωπολιτικής ώστε να είναι σε θέση μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων να διαχειρίζονται με αποτελεσματικότητα θέματα που αφορούν στην ανάλυση των δεδομένων, και την εκτίμηση ή πρόβλεψη των μελλοντικών εξελίξεων.


Εισηγητές των ανωτέρω ενοτήτων είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, πανεπιστημιακοί και αναλυτές. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (17:00 – 20:00), στο ξενοδοχείο Αθηναΐς (Βασιλίσσης Σοφίας 99, Αθήνα). Προβλέπονται εικοσιπέντε (25) συνολικά συναντήσεις 3 ωρών η κάθε μία, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 και θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου 2015. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής είναι η 30η Ιανουαρίου 2015.


Το κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου, ανέρχεται στα 850 Ευρώ + ΦΠΑ (1045.50 Ευρώ), ενώ με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου προβλέπεται προαιρετική εκπόνηση διπλωματικής εργασίας υπό την παρακολούθηση του καθηγητή Ιωάννη Μάζη και του Γενικού Διευθυντή του ΙΕΝΕ κ. Κωστή Σταμπολή, ενώ μετά την περαίωσή της και την επιτυχή εξέταση επ’ αυτής θα απονεμηθεί ειδικό δίπλωμα σπουδών ( DIPLOMA). Το επιπλέον κόστος για την προαιρετική εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας και την εξέταση ανέρχεται στο ποσό των 400 Ευρώ + ΦΠΑ (492 Ευρώ). Περισσότερες πληροφορίες, το λεπτομερές πρόγραμμα των διαλέξεων και η αίτηση εγγραφής, έχουν αναρτηθεί μέσω ειδικού banner στις ιστοσελίδες του ΙΕΝΕ www .iene .gr και www.energia.gr.


Λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος και των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


tags: