Η Ρωσία επιμένει για τον νότιο αγωγό..
Η ρωσική πλευρά συνεχίζει να συντηρεί τη συζήτηση για το μέλλον και τις προοπτικές ανάπτυξης του νότιου αγωγού στις ευρωπαϊκές χώρες.
Γράφει ο Αριστείδης Ζευγίτης
Μια εξέλιξη που ακουμπά και τη χώρα μας, μόνο που πρέπει να αποκωδικοποιηθεί πόσο αποφασισμένη είναι η Ρωσία να προχωρήσει το έργο ή απλά το χρησιμοποιεί ως μέσο να διασπάσει το μέτωπο της Δύσης εναντίον της στο θέμα των κυρώσεων για τη σύγκρουση με την Ουκρανία.
Έτσι λοιπόν έχουμε νέες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, σύμφωνα με τις οποίες, η ρωσική κυβέρνηση διεξάγει διαβουλεύσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες θα μπορούσαν να κατασκευαστούν υποδομές για τη διέλευση του νέου, “Νότιου” αγωγού φυσικού αερίου, που θα αποτελεί συνέχεια του λεγόμενου “Τουρκικού” αγωγού.