AGL: Τέλος στις συμβατικές μονάδες
Διακοπή της λειτουργίας των συμβατικών της ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων το αργότερο ως το 2050, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ρυπαντής της Αυστραλίας, AGL, ενώ δεσμεύτηκε ότι δε θα κατασκευάσει νέες.
Η εταιρεία εκλύει γύρω στους 40 εκατ. τόνους CO2 ετησίως και σύμφωνα με τον διευθύνοντα, Άντριου Βέσεϊ, έχει σημαντικό ρόλο να παίξει προς την κατεύθυνση του πράσινου ηλεκτρισμού.
Την ίδια στιγμή, η AGL ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου 102 μεγαβάτ, του μεγαλύτερου της χώρας, το οποίο στοίχισε 440 εκατ. δολάρια και αποτελείται από 1.366.380 πάνελ. Ως εκ τούτου, η εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας στις ΑΠΕ αυξήθηκε στα 1.766 μεγαβάτ ή 17% της παραγωγικής της ισχύς. Επίσης, η AGL πρόκειται να ολοκληρώσει φέτος ακόμη ένα φωτοβολταϊκό, με ισχύ 53 μεγαβάτ.
Οι παραπάνω ανακοινώσεις έγιναν δεκτές με θετικά σχόλια από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της Αυστραλίας.