Θετική κατάληξη της επένδυσης στις Σκουριές «βλέπει» ο CEO της Eldorado Gold, Paul Wright, στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, χωρίς όμως να παραλείψει να αναφερθεί στα προβλήματα έκδοσης άδειας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας τόνισε τις εκκρεμότητες αναφορικά με την αδειοδότηση, δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει σε πόσο καιρό θα επιλυθούν και πόσο θα κοστίσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 27 Απριλίου απορρίφθηκαν οι προσφυγές κατά της έγκρισης της επένδυσης στις Σκουριές.
“Ειμαι πιο αισιόδοξος μετά τη δικαστική απόφαση και πιστεύω ότι το ορυχείο στις Σκουριές θα ολοκληρωθεί. Ωστόσο, το τι θα συμβεί μένει να το διαπιστώσουμε και αποτελεί ένα σημαντικό ρίσκο που δεν μπορεί να αγνοηθεί”, υπογράμμισε.
Η εταιρία εμφάνισε το α’ τρίμηνο ζημιές ύψους 8,2 εκατ. δολαρίων ή 0,01 δολαρίων ανά μετοχή, με την παραγωγή χρυσού στα τρία ορυχεία της εταιρίας στην Κίνα να εμφανίζουν μείωση της παραγωγής στο έτος.