Home Αιολική ενέργεια Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα του Ανέμου

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα του Ανέμου

0
0

afisa2015Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΕΤΑΕΝ για την ολοκλήρωση των εορτασμών της παγκόσμιας ημέρας του ανέμου. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Με εκδηλώσεις σε όλον τον πλανήτη εορτάστηκε με ενθουσιασμό η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, 15 Ιουνίου 2015. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας, G.W.E.C. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, E.W.E.A., εθνικός εκπρόσωπος των οποίων είναι η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και συμμετέχει ανελλιπώς από το 2007.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ βρέθηκε στην Πλατεία Συντάγματος από το πρωί της Δευτέρας, όπου με φίλους και εθελοντές, μέχρι αργά το βράδυ, ενημέρωνε τους πολίτες για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας, αυτής της φθηνής, καθαρής, ασφαλούς, ανεξάντλητης και εγχώριας ενεργειακής λύσης η οποία μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα,

Ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας και απασχόληση,

Ενεργειακή Ανεξαρτησία,

Προστασία του Περιβάλλοντος και

Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Στις εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC) Δρ. Klaus Rave, ο οποίος συναντήθηκε και συζήτησε την παγκόσμια κατάσταση στον κλάδο της αιολικής ενέργειας, αλλά και τις τεράστιες προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα, με εκπροσώπους των ΜΜΕ, του κλάδου της αιολικής ενέργειας και απλούς πολίτες που επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Για 9η συνεχόμενη φορά η ΕΛΕΤΑΕΝ διοργάνωσε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου και για 9η συνεχόμενη φορά έδωσε το παρόν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος ανελλιπώς από το 2007 τιμά τις εκδηλώσεις μας με την παρουσία του.

Ο πρώην υπουργός ΥΠΕΚΑ καθηγητής Γιάννης Μανιάτης ήταν ο πρώτος που επισκέφθηκε το περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο. Παρών επίσης στο περίπτερο μας και ο πρώην ευρωβουλευτής και ακούραστος υποστηρικτής τω Α.Π.Ε., Νίκος Χρυσόγελος, καθώς και ο νέος Πρόεδρος της ΡΑΕ Νίκος Μπουλαξής.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 2014 δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, για 9η συνεχόμενη χρονιά, οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου. Σε όλο τον πλανήτη εργαζόμενοι και στελέχη του κλάδου της αιολικής ενέργειας, αλλά και εθελοντές συμμετείχαν με ενθουσιασμό και πάθος στις εκδηλώσεις, ενημερώνοντας τους πολίτες για αυτό το μοναδικό δώρο της φύσης που λέγεται αιολική ενέργεια.

Στην Πλατεία Συντάγματος, εκατοντάδες πολίτες που ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες και τα οφέλη της αιολικής ενέργειας, της δικής μας ανεξάντλητης πηγής ενέργειας, έθεσαν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το ίδιο απλό ερώτημα: «Γιατί καθυστερεί τόσο η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας;»

Για εμάς η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι απλή: τα μόνα τείχη που υψώνονται διαχρονικά εμπόδιο στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας είναι τα πολιτικά τείχη, με ελάχιστες, οφείλουμε να πούμε εξαιρέσεις. Δυστυχώς, η επιβεβαίωση της θέσης μας υπογραμμίζεται από την απουσία της νέας κυβέρνησης από τις εκδηλώσεις, αλλά και από το διάλογο για τα ζητήματα του κλάδου τον οποίο επιζητούμε από τον Φεβρουάριο.

Σε μια εποχή που καταγράφεται σε όλο τον πλανήτη στροφή στις καθαρές μορφές ενέργειας και πρωτοφανές ενδιαφέρον για τις Α.Π.Ε., δε μπορούμε να διανοηθούμε ότι η χώρα μας δεν θα είναι συμμέτοχος και θα παραμείνει ουραγός, αφήνοντας αναξιοποίητα τα δώρα της φύσης.

Η αιολική ενέργεια αποτελεί μια μοναδική βιώσιμη ενεργειακή επιλογή για ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον. Είναι Καθαρή, Ασφαλής, Φθηνή, Ανεξάντλητη, Εγχώρια και συμβάλλει στην Ενεργειακή Ανεξαρτησία, στην Εθνική Οικονομία, είναι φιλική προς το άμεσο περιβάλλον και αποτελεί μοναδική ασπίδα προστασίας έναντι των κλιματικών αλλαγών.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συνιστούν Ενεργειακό, Περιβαλλοντικό και Οικονομικό μονόδρομο.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα υιοθετηθεί και από την Πολιτεία σύντομα, πριν χαθεί ακόμη ένα τρένο και μια ευκαιρία ανάπτυξης.»