1. Home
  2. Νέα
  3. Πετρέλαιο: Iσορροπία σε μια “μέτρια” τιμή “βλέπει” η Saudi Aramco

Πετρέλαιο: Iσορροπία σε μια “μέτρια” τιμή “βλέπει” η Saudi Aramco

0

saudi_1880139aΑισιόδοξος φαίνεται ο πρόεδρος της Saudi Arabian Oil (Saudi Aramco), Khalid al-Falih, ο οποίος εκτιμά ότι, αν και οι αγορές του αργού θα έχουν να αντιμετωπίσουν κρίσιμες καταστάσεις τα επόμενα πέντε χρόνια, η προσφορά και η ζήτηση θα ισορροπήσουν σε μια «μέτρια» τιμή.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο Σαουδάραβας σημείωσε πως το πετρέλαιο οδεύει προς αυτή τη μέτρια τιμή. «Η ζήτηση θα αυξηθεί, όπως έχει ήδη αρχίσει το 2015, και θα υπάρξει μια περίοδος όχι πολύ μακριά στο μέλλον, οπότε η ζήτηση θα φτάσει την προσφορά», δήλωσε συγκεκριμένα.

Διαγράφεται, όμως, και ένας άλλος κίνδυνος για τη Σαουδική Αραβία, καθώς οι αγορές αργού μπορεί να φτάσουν σε ένα σημείο στενότητας στην πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, με αποτέλεσμα όλοι να στραφούν στη Σαουδική Αραβία για περισσότερη προσφορά. «Δε θέλουμε να έρθει αυτή η μέρα. Πιστεύουμε πως οι υπερβολικά υψηλές τιμές του πετρελαίου επιτάχυναν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Saudi Aramco.

tags: