1. Home
  2. Θέρμανση
  3. -
  4. κλιματισμός
  5. Samsung: «Επέλαση» στα επαγγελματικά προϊόντα κλιματισμού

Samsung: «Επέλαση» στα επαγγελματικά προϊόντα κλιματισμού

0

DSC_1914Τις καινούριες λύσεις θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) για την ευρωπαϊκή αγορά, παρουσίασε η κορεατική εταιρεία την περασμένη εβδομάδα στο Μιλάνο και την έκθεση Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2016. Με ένα πορτοφόλιο καινοτόμων προϊόντων, τα οποία ικανοποιούν τις ανάγκες οποιουδήποτε κτιρίου, η νοτιοκορεατική εταιρεία στοχεύει να αναδειχθεί ηγέτης στην κατηγορία.

Αποστολή: Κώστας Δεληγιάννης

Μικρή κατανάλωση ρεύματος και προσιτή τιμή, από μονάδες οι οποίες δεσμεύουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο στο κτίριο. Αυτή είναι η φιλοσοφία των νέων μοντέλων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) που παρουσίασε η Samsung στην έκθεση Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2016 και με τα οποία σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά τα μερίδιά της και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η αναρρίχηση του νοτιοκορεατικού κολοσσού και στην αγορά της «Γηραιάς Ηπείρου» αποτελεί σημαντική προϋπόθεση ώστε από το 2020 οι ετήσιες πωλήσεις του να αυξηθούν παγκοσμίως στα 10 δισ. δολάρια, όπως έχει δηλώσει ο BK Yoon, Πρόεδρος και CEO του τμήματος Consumer Electronics Business της Samsung Electronics. Επομένως, η εταιρεία ανέπτυξε τα καινούρια της προϊόντα ώστε να καλύπτει νέους κανονισμούς της Ε.Ε., αλλά και τις ανάγκες κάθε επαγγελματικού χώρου στην Ευρώπη.

Πρωτοποριακή κυκλική κασέτα

Από αυτά τα προϊόντα, αναμφισβήτητα το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της Samsung έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένο με την Κασέτα 360 μοιρών. Όχι τυχαία, αφού πρόκειται για τη μοναδική αυτή τη στιγμή κασέτα τεσσάρων διευθύνσεων με κυκλικό σχήμα, κάτι που σημαίνει πως η ταχύτητα ψύξης είναι αυξημένη κατά 34%, συγκριτικά με τις συμβατικές μονάδες.

Ο λόγος είναι πως λειτουργεί χωρίς περσίδες, με συνέπεια να αξιοποιεί το 100% του αέρα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προϊόντα, τα οποία μπορούν να χάσουν το 25% του όγκου του αέρα. Το σχήμα όμως της Κασέτας 360 μοιρών παρέχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως ότι δημιουργεί κυκλικά κύματα αέρα, τα οποία διαδίδονται ομοιόμορφα σε όλο τον χώρο.

Νέες «ναυαρχίδες» VRF

Στις νέες κυκλοφορίες της Samsung, «ναυαρχίδες» είναι οι μονάδες DVM (Digital Variable Multi), δηλαδή η νέα «γενιά» προϊόντων τεχνολογίας μεταβλητής ροής ψυκτικού μέσου (VRF). Έτσι, στο περίπτερο της εταιρείας στην έκθεση, μπορούσε κανείς να πάρει μία γεύση από τις δυνατότητες της καινούριας DVM S 30HP και των καινοτομιών που «κρύβει», ώστε να εξασφαλίζει 29% μεγαλύτερη απόδοση θέρμανσης.

Στην ίδια μονάδα, η προσθήκη ενός υβριδικού εναλλάκτη θερμότητας βελτιώνει κατά 10% την απόδοση, ενώ η έξοδος έχει καινούρια σχεδίαση, για να βελτιώνει τη ροή του αέρα και να αυξάνει τον ρυθμό απόρριψης κατά 17%. Την ίδια στιγμή, ένα πρωτοποριακό σύστημα ανίχνευσης τυχόν διαρροής αυξάνει δραστικά την ασφάλεια, αφού σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί να συγκεντρώσει όλο το ψυκτικό πίσω στη μονάδα και να το απομονώσει.

Στην γκάμα των VRF μοντέλων, η Samsung πρόσθεσε επίσης το DVM S Eco 14HP, το οποίο έχει αρκετή ισχύ ώστε με μία εξωτερική μονάδα να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες κλιματισμού μιας ολόκληρης κατοικίας ή ενός κτιρίου γραφείων. Τα ατού του DVM S Eco 14HP δεν σταματούν όμως εδώ αφού, χάρις στον ισχυρό συμπιεστή του και τη σχεδίαση του πτερυγίου του εναλλάκτη θερμότητας, έχει 20% μεγαλύτερη απόδοση θέρμανσης και 10% βελτιωμένη ροή αέρα από τις κλασικές μονάδες VRF.

Ψύκτης αέρος-νερού με VRF

Στη Mostra Convegno Expocomfort, η εταιρεία παρουσίασε επίσης και το νέο DVM Chiller, το οποίο είναι η πρώτη της πρόταση στην κατηγορία των συστημάτων HVAC με κύκλωμα νερού. Το DVM Chiller αποτελεί υβριδική λύση, αφού συνδυάζει την τεχνολογία VRF με έναν αερόψυκτο ψύκτη νερού.

Με αυτό τον τρόπο, πετυχαίνει σημαντική μείωση της κατανάλωσης, ώστε να έχει κατά 36-50% μικρότερο κόστος λειτουργίας ετησίως, συγκριτικά με μία κλασικό προϊόν της κατηγορίας.

Σύμφωνα με τη Samsung, τα συστήματα με κύκλωμα νερού έχουν ολοένα αυξανόμενη ζήτηση στην Ευρώπη, λόγω των αυστηρότερων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επίπεδα των φθοριούχων αερίων. Μάλιστα, το DVM Chiller καλύπτει όχι μόνο τις τρέχουσες προδιαγραφές της Ε.Ε., αλλά και τη μείωση κατά 35% που προβλέπει η αντίστοιχη Κοινοτική Οδηγία για το 2018.

 

tags: