Home Νέα Οι ενεργειακά αποδοτικές συσκευές LG στο Innofest Europe 2016

Οι ενεργειακά αποδοτικές συσκευές LG στο Innofest Europe 2016

0
0

LG Innofest 2016_photo 1Στο πλαίσιο της εκδήλωσης InnoFest Europe 2016, η LG Electronics (LG) παρουσιάζει τη νέα της σειρά οικιακών συσκευών, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά τη δέσμευσή της προς τους ευρωπαίους καταναλωτές, σε μια αγορά όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός. Την InnoFest Europe 2016, η οποία διοργανώθηκε στο ιστορικό Bálna Center της Βουδαπέστης μεταξύ 10-12 Απριλίου, κλήθηκαν να παρακολουθήσουν  εκπρόσωποι συνεργατών της LG και αλυσίδων λιανικής από ολόκληρη την Ευρώπη.

LG SIGNATURE: Επαναπροσδιορίζοντας τις Premium συσκευές

Κάνοντας την επίσημη πρεμιέρα τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, οι συσκευές LG SIGNATURE συνδυάζουν πρωτοποριακό σχεδιασμό και κορυφαίες τεχνολογίες σε μία και μόνο σειρά προϊόντων. Η φιλοσοφία της LG “Art of Essence” (“Η Τέχνη της Ουσίας”) έρχεται να υπογραμμίσει τον πυρήνα του χαρακτήρα των προϊόντων LG SIGNATURE: καθαρές γραμμές και προηγμένες λειτουργίες που υπενθυμίζουν το θεμελιώδη σκοπό κάθε συσκευής. Τα πρώτα προϊόντα της σειράς LG SIGNATURE περιλαμβάνουν μια πιο προηγμένη έκδοση του πλυντηρίου TWIN Wash™, έναν κορυφαίας τεχνολογίας ψυγειοκαταψύκτη Door-in-Door™ και μία φουτουριστική υβριδική συσκευή ιονιστή.

Το πλυντήριο LG SIGNATURE αποτελεί μια προηγμένη εκδοχή του LG TWIN Wash™, με περισσότερες και πιο εξελιγμένες λειτουργίες. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός των πλυντηρίων LG SIGNATURE τονίζεται από το Quick Circle User Interface, το οποίο βρίσκεται ενσωματωμένο στην πόρτα του κάδου, με κλίση 17 μοίρες για να φαίνεται καλύτερα ακόμη και από κάποιον που στέκεται όρθιος, και ενεργοποιείται με ένα απλό άγγιγμα. Η πόρτα τεχνολογίας Push Open διευκολύνει την πρόσβαση στο εσωτερικό του πλυντηρίου ακόμη και όταν τα χέρια μας είναι γεμάτα ρούχα, ενώ η όμορφη και κομψή επίστρωση εμποδίζει την εμφάνιση σκουριάς και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο ψυγειοκαταψύκτης LG SIGNATURE αντιπροσωπεύει μια εντελώς φρέσκια ματιά στα βασικά χαρακτηριστικά ενός ψυγείου, μια ματιά εμπνευσμένη και επαναστατική. Μια πρώτη ένδειξη αυτού του πνεύματος καινοτομίας της LG αποτελεί η απόφασή της να βελτιώσει το βραβευμένο σχεδιασμό Door-in-Door™ με την προσθήκη της λειτουργίας Knock-On Door-in-Door™: με ένα απλό χτύπημα των δακτύλων (tap), η σκούρα επιφάνεια του πάνελ Door-in-Door™ φωτίζεται και γίνεται διαφανής, ώστε να μπορούμε να δούμε στο εσωτερικό του ψυγείου χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα. Όμως η LG δεν σταμάτησε εκεί. Στη βάση του ψυγείου τοποθέτησε έναν ειδικό αισθητήρα ο οποίος επιτρέπει το αυτόματο άνοιγμα της πόρτας μόλις κάποιος πλησιάζει φορτωμένος, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση στο εσωτερικό του ψυγείου ακόμη κι όταν δεν έχουμε κανένα χέρι ελεύθερο.

Το LG SIGNATURE air purifier είναι μια συσκευή που θα πρέπει να αποκτήσουν όσοι καταναλωτές θεωρούν ότι ο αέρας που εισπνέουν στο εσωτερικό του σπιτιού τους είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Το διαφανές πάνελ της συσκευής μας επιτρέπει να παρακολουθούμε το πώς ακριβώς καθαρίζεται ο αέρας καθώς περνά από το εσωτερικό της, ενώ η προηγμένη λειτουργία Aqua-Cyclone και ο έξυπνος LG Smart PM1.0 Indicator, αφαιρούν από τον αέρα του σπιτιού δυσάρεστες οσμές και σωματίδια σκόνης διαμέτρου έως και ενός χιλιοστού του χιλιοστού (1 μm).

Centum System: Αυξημένη αντοχή και φροντίδα για το περιβάλλον

Η LG εφοδιάζει τα ψυγεία και τα πλυντήρια ρούχων System Centum™ με προηγμένες τεχνολογίες, ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις όσων καταναλωτών ενδιαφέρονται όχι μόνο για την ανθεκτικότητα των οικιακών τους συσκευών, αλλά και για την υψηλή ενεργειακή τους απόδοση και την προστασία του περιβάλλοντος. Το Inverter Direct Drive των πλυντηρίων και ο Inverter Linear Compressor των ψυγείων λειτουργούν με σημαντικά λιγότερες εσωτερικές τριβές, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη αντοχή και αξιοπιστία, όπως εξάλλου αποτυπώνεται και στην 20ετή εγγύηση της LG.

Για την ανάρτηση του κάδου στο πλυντήριο Centum System™ δε συναντάμε τα κλασικά ελατήρια, αλλά ένα νέο σύστημα απορρόφησης κραδασμών, το οποίο χρησιμοποιεί αμορτισέρ παρόμοια με αυτά των αυτοκινήτων. Αυτό το σύστημα σταθερού κάδου μειώνει σημαντικά τις δονήσεις, αλλά και το επίπεδο θορύβου, εξασφαλίζοντας έναν από τους πιο αθόρυβους κύκλους στυψίματος στην αγορά. Σε δοκιμές με φορτίο 12 κιλών και ταχύτητα περιστροφής 1400 RPM ο θόρυβος που παράγεται είναι μόλις 67dB, επίπεδο θορύβου που αντιστοιχεί σε εκείνη μίας κανονικής συζήτησης[1]. Παράλληλα, η ενεργειακή απόδοση βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο (60% πιο χαμηλά από τις συσκευές ενεργειακής κλάσης A+++).

Τα ψυγεία LG έχουν επίσης έναν από τους καλύτερους δείκτες ενεργειακής απόδοσης στην αγορά και προσφέρονται σε δύο τύπους: με την κατάψυξη στο κάτω μέρος της συσκευής (ενεργειακή απόδοση έως και 20% πιο χαμηλά από τα ψυγεία κλάσης A+++), ή εναλλακτικά,ψυγεία ντουλάπες (ενεργειακή απόδοση 10 % πιο χαμηλά από τα ψυγεία κλάσης A+++).

SmartThinQ: Βελτιωμένες εφαρμογές αυτοματισμού για έξυπνα σπίτια

Με την παρουσίαση του αισθητήρα SmartThinQ™, η LG κατάφερε να συμβάλει σημαντικά στην άνθιση της αγοράς των έξυπνων σπιτιών (smart home). Η χρήσιμη αυτή συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί σε συσκευές παλαιού τύπου και να τις μετατρέψει σε έξυπνες. Έτσι, ο ιδιοκτήτης τους θα μπορεί, για παράδειγμα, να ενημερώνεται στο κινητό του τηλέφωνο για το πότε τελείωσε το πλυντήριο ή για το αν δεν έχει κλείσει καλά η πόρτα του ψυγείου, αλλά και να αξιοποιεί μια σειρά άλλες χρήσιμες λειτουργίες. Για να συμπληρωθεί καλύτερα η οικογένεια του SmartThinQ™ και των έξυπνων συσκευών LG, η εταιρεία προχώρησε στην ανάπτυξη του SmartThinQ™ Hub, μιας συσκευής που αναλαμβάνει να συγκεντρώσει τις απαραίτητες πληροφορίες και, στη συνέχεια, να επικοινωνήσει με τους αισθητήρες SmartThinQ™ και τις έξυπνες συσκευές, αλλά και να αναλάβει την αναπαραγωγή μουσικών αρχείων μέσω του ενσωματωμένου ηχείου που διαθέτει. Το LG SmartThinQ™ Hub είναι συμβατό με τα πρότυπα του AllJoyn® Alliance, ενός πλαισίου open source το οποίο προωθεί την ανάπτυξη τεχνολογιών IoT μέσα από συνεργατικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες μεταξύ επιχειρήσεων του ιδίου ή διαφορετικών κλάδων.

Στην InnoFest Europe 2016 παρουσιάστηκαν επίσης συναρπαστικά προϊόντα, όπως το CordZero™ HOM-BOT Turbo+ με τεχνολογία augmented reality και το αναβαθμισμένο LG Styler, η συσκευή που χρησιμοποιεί τη δύναμη του ατμού για να αφαιρέσει οσμές και ζάρες από τα ρούχα.

«Για την LG, η InnoFest Europe αποτελεί μια ευκαιρία να παρουσιάσει στην ευρωπαϊκή αγορά τις νέες οικιακές συσκευές, και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας και σε άλλους ενδιαφερόμενους να δουν από κοντά και να εξοικειωθούν με τα νέα μας προϊόντα,» δήλωσε ο κ. Jo Seong-jin, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος στην LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Η LG έχει καταφέρει να σημειώσει εξαιρετικά αποτελέσματα στην Ευρώπη χάρη στη διαρκή στήριξη των συνεργατών της, κι εμείς θέλουμε να δείξουμε σε όσους μας στηρίζουν ότι μαζί μπορούμε να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στην παγκόσμια αγορά οικιακών συσκευών».

 

tags: