1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. LG: Βράβευση από την Υπ. Περ. Προστασίας ΗΠΑ
LG: Βράβευση από την Υπ. Περ. Προστασίας ΗΠΑ

LG: Βράβευση από την Υπ. Περ. Προστασίας ΗΠΑ

0

LG-logo_2Η LG Electronics (LG), αναγνωρίστηκε από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (Environmental Protection Agency, EPA) των Η.Π.Α. λαμβάνοντας τον τίτλο “2016 ENERGY STAR Partner of the Year-Sustained Excellence Award”, για τον συνεχή ηγετικό της ρόλο στη προστασία του περιβάλλοντος μέσω ενεργειακά αποδοτικών καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών και οικιακών συσκευών. Η LG τιμήθηκε επιπλέον με το “2016 ENERGY STAR Climate Communicator Award”, για τις προσπάθειες της στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών ως προς τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Η LG είναι υπερήφανη για τη συνεργασία της με την ENERGY STAR και τις θετικές περιβαλλοντικές μας επιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο William Cho, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics USA. «Βοηθάμε ώστε οι Αμερικανοί καταναλωτές να ζήσουν την εμπειρία της φιλοσοφίας μας ‘Καινοτομία για μια καλύτερη ζωή’, δημιουργώντας προϊόντα που προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς να θυσιάζουμε την απόδοση και το σχεδιασμό τους. Ταυτόχρονα, συμβάλλουμε ώστε οι καταναλωτές να κατανοήσουν τον τρόπο που η ενεργειακή απόδοση συντελεί στη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Η Gina McCarthy, Διοικητής της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας των Η.Π.Α., επαίνεσε την LG για τα επιτεύγματά της: «Με τη συνεχή της συνεργασία με την ENERGY STAR, η LG βοηθά τους Αμερικανούς να εξοικονομήσουν χρήματα, ενέργεια αλλά και να κάνουν το καθήκον τους συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τα οποία επιτείνουν την κλιματική αλλαγή. Η LG παρουσιάζει μια ισχυρή δέσμευση ως προς την ενεργειακή απόδοση αλλά και τη διατήρηση ενός πιο υγιούς πλανήτη για τις επόμενες γενιές. Είμαι περήφανη που αποδίδουμε στην LG το υψηλότερο βραβείο αναγνώρισης ως ENERGY STAR Partner of the YearSustained Excellence”.

«Έχοντας αναγνωριστεί ως ‘Partner of the Year’ από την Energy Star για πέντε συναπτά έτη, η LG δεσμεύεται να συνεχίσει να κατασκευάζει τα πιο καινοτόμα αλλά και τα πιο ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα τα οποία προσφέρουν στους καταναλωτές ανώτερες επιδόσεις, μειώνοντας παράλληλα τις επιπτώσεις στον πλανήτη», δήλωσε ο William Cho, ο οποίος έλαβε τον τίτλο ‘Responsible CEO of the Year’ από το περιοδικό CR Magazine, κυρίως για την ηγετική θέση του στην ενεργειακή αποδοτικότητα αλλά και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των Η.Π.Α, «η LG διακρίθηκε στη βελτίωση του περιβάλλοντος μέσω της ενεργειακής αποδοτικότητας και της μετάδοσης των ωφελειών των πιστοποιημένων κατά ENERGY STAR προϊόντων της». Τα κορυφαία της επιτεύγματα για το 2015 περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • Κυκλοφορία εκατοντάδων πιστοποιημένων κατά ENERGY STAR προϊόντων από ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων των πλυντηρίων και στεγνωτηρίων ρούχων, των ψυγείων, των τηλεοράσεων και των οθονών αλλά και ταυτόχρονα αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των πιστοποιημένων προϊόντων κατά 15% για το 2014
  • Προώθηση του προγράμματος “2015 Flip Your Fridge της ENERGY STAR με μια κορυφαία διαφημιστική εκστρατεία στο “The Ellen DeGeneres Show” ανακοινώνοντας την πλήρη υποστήριξή της στο πρόγραμμα
  • Δημιουργία δισεκατομμυρίων εμφανίσεων μέσω της διαφημιστικής εκστρατείας σε όλη την επικράτεια για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής καθώς και τα οφέλη των πιστοποιημένων κατά ENERGY STAR προϊόντων της. Οι εμφανίσεις αυτές περιλαμβάνουν ενσωματωμένα ENERGY STAR διαφημιστικά μηνύματα κατά το φεστιβάλ οπαδών της LG στο Final Four Ανδρών του NCAA® (National College Athletic Association) αλλά και αναδεικνύοντας την επωνυμία ENERGY STAR στο New York Times Square Billboard της LG.
  • Αύξηση της παρουσίας της LG σε trade shows με πιστοποιημένα κατά ENERGY STAR προϊόντα τα οποία εμφανίστηκαν σε 10 εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων των CES® και Greenbuild
  • Ενημέρωση περισσότερων από 2.000 υπαλλήλων στις ΗΠΑ με επικαιροποιημένο υλικό που παρουσιάζουν τα ENERGY STAR προϊόντα αλλά και τους τρόπους μείωσης των δικών τους περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Επισημαίνοντας τη βράβευση της LG με το “2016 Climate Communicator Award” η Διοικητής της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας των Η.Π.Α., Gina McCarthy, πρόσθεσε: «Η LG έχει βοηθήσει σημαντικά τους καταναλωτές να κατανοήσουν πώς οι ενέργειές τους για την εξοικονόμηση ενέργειας μπορούν να έχουν θετικό επίδραση στο κλίμα».

Τα Βραβεία Αριστείας “2016 Energy Star – Partner of the Year ” απονέμονται σε οργανισμούς προκειμένου να αναγνωριστεί η συμβολή τους στη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέσω της υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη συνεχή επιτυχημένη πορεία στο πρόγραμμα ENERGY STAR, και περιλαμβάνουν ενεργειακά – αποδοτικά προϊόντα, υπηρεσίες, νέες κατοικίες και κτίρια στον εμπορικό, βιομηχανικό και δημόσιο τομέα.

Από την ίδρυσή της το 1992, η ENERGY STAR και οι συνεργάτες της έχουν συμβάλλει στην αποτροπή συνολικά περισσότερων από 2,4 δισ. μετρικών τόνων εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου. Μόνο το 2015, προσέφεραν περισσότερα από $11 δισ. σε κοινωνικές παροχές εξαιτίας της μείωσης των βλαβών από τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής.

Τα κατά ENERGY STAR επιτεύγματα της LG βραβεύτηκαν επίσης και από τη σχετική ετήσια τελετή απονομής βραβείων που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, στις 13 Απριλίου 2016.

tags: