1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Οι προκλήσεις είναι εδώ για τη ΔΕΗ…
Οι προκλήσεις είναι εδώ για τη ΔΕΗ…

Οι προκλήσεις είναι εδώ για τη ΔΕΗ…

0

o-upopsifios-proedros-kai-dieuthunon-sumboulos-tis-dei-emmanouil-panagiotakisΤελικώς μάλλον δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ.Μ.Παναγιωτάκης, στους εργαζόμενους της εταιρίας, για το μέλλον της ΔΕΗ…

Γράφει ο Αριστείδης Ζευγίτης

Έτσι αντί να ανοίξει διάλογος για το πως θα επιβιώσει την αυριανή ημέρα η επιχείρηση μέσα σε νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον, συνεχίζονται οι μάχες για να μην περάσουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας στον τομέα της
ενέργειας. Η αναβολή της γ.σ της ΔΕΗ, που είχε θέμα την πώληση ποσοστού του ΑΔΜΗΕ, δείχνει το δύσκολο έργο που έχει η κυβέρνηση πρωτίστως και η διοίκηση της ΔΕΗ για να περάσουν στην επόμενη ημέρα.

Δεν έχει πλέον νόημα να συζητάμε το πως θα αρνηθούμε τη νέα πραγματικότητα. Χάνονται οι ευκαιρίες να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις νέες προκλήσεις και στο τέλος της ημέρας να καταστήσουμε τη ΔΕΗ ικανή
να ανταπεξέρχεται στο διεθνή ανταγωνισμό.

Για το λόγο αυτό θα επαναλάβουμε τις σωστές επισημάνσεις του κ.Παναγιωτάκη στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους και θα επιμείνουμε ότι εδώ είναι η ουσία των πραγμάτων..

“Πρέπει να πάρουμε στα δικά μας χέρια το άνοιγμα της αγοράς. Σε αυτό αποσκοπεί η πρόταση για τη δημιουργία και την πώληση θυγατρικών εταιρειών από πελάτες μας όλων των κατηγοριών. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να
επιτρέψουμε να μείνει η ΔΕΗ στο τέλος του 2019 μόνο με τους ασύμφορους πελάτες. Πρέπει να διαφυλάξουμε όσο το δυνατόν τα έσοδα από την παραγωγή.

Η εμπορία μας καλείται να γίνει ακόμη πιο ισχυρή και ευέλικτη. Μόνο έτσι θα ανταποκριθούμε στον ανταγωνισμό, θα κρατήσουμε τους καλύτερους πελάτες μας, θα βελτιώσουμε την εισπραξιμότητά μας. Ένα δείγμα ανταγωνιστικής
συμπεριφοράς ήταν, πέρα από την κοινωνική μας ευαισθησία, η πρόσφατη τιμολογιακή μας πολιτική και το σύστημα των διευκολύνσεων.

Ενισχύουμε το δυναμικό μας στους τομείς που υπερέχουμε ως προς την τεχνογνωσία, ώστε να αναπτύξουμε ανάλογες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στις γειτονικές μας χώρες.

Επεκτεινόμαστε σε όλες τις αγορές στο εξωτερικό, ιδρύοντας θυγατρικές εταιρείες, όπως στα Τίρανα για τα δυτικά Βαλκάνια, και εξετάζουμε τη συμμετοχή μας σε συγκεκριμένα έργα.

Οργανώνουμε τη δραστηριοποίησή μας στην ελληνική αγορά σε νέα προϊόντα, πλην της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κ.λπ.

Επεξεργαζόμαστε το κατάλληλο επιχειρηματικό μοντέλο και τις διαρθρωτικές αλλαγές για την υποστήριξη των επιχειρηματικών μας πρωτοβουλιών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας, την απόκτηση της αναγκαίας ευελιξίας και τη μείωση του κόστους μας.

Και βέβαια συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση να διεκδικούμε τη λύση χρόνιων προβλημάτων, όπως η ανάκτηση των ΥΚΩ που μας οφείλονται, η πληρωμή των χρεών από το Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τις ΔΕΥΑ, η χορήγηση και στη χώρα μας
δωρεάν πιστοποιητικών CO2 με σκοπό την τόνωση της λιγνιτικής παραγωγής, και γενικά η άρση των αδικιών σε βάρος της ΔΕΗ και των στρεβλώσεων της αγοράς.”

tags: